$
ספורט ישראלי

מדד הדופק: "החתירה למצוינות, תרתי משמע, היא היכולת לצאת מאזור הנוחות"

ליזו גילינסקי, סמנכ"לית באיביי ישראל ורצה למרחקים ארוכים, למדה בבינתחומי על הקשר בין ניהול לחתירה על קיאקים: "הבנתי שעליי להתעקש אבל גם לזרום עם המים ולנווט לעיתים באי ודאות"

סיון אבוקאי 12:4813.04.18
חתירה על קיאקים נראית לרובינו על טהרת שרירי הידיים, אך שרירים אילו הם יחסית קטנים ולא מהווים את מנוף העיקרי לחתירה. לעומת זאת, באופן בלתי נראה, דווקא שרירי הרגליים ושרירי הליבה הם השרירים החזקים המובילים. יש לנו את היכולת להפעילם במקביל, ולזמן ארוך יותר. ברמה התיאורטית, נראית חתירת הקיאקים פשוטה וקלה, אך במציאות הדברים מורכבים קצת יותר. ככל שדגם קיאק החתירה מקצועי יותר וסלחני פחות – כך הסיכוי שלכם להתהפך גדול יותר. אז איך באמת הופכים להיות מקצוענים מבלי להתהפך?

 


 

ליזו גילינסקי, סמנכ"לית באיביי ישראל ורצה למרחקים ארוכים, הגיעה לשייט הקיאקים דווקא באמצעות האקדמיה והחליטה שעליה לעבור מעולם המסחר והחומרנות אל עולם הרוח, תרתי משמע. במרכז הבינתחומי בהרצליה למדה על הקשר שבין ניהול לבין חתירה על קיאקים. גלינסקי, רצה למרחקים ארוכים, הבינה שבמסחר, כמו גם בפעילות הגופנית הקבועה שלה, עליה לשנות את דרך החשיבה ולנסות להוביל ולפתח יכולות שייגרמו להגיע לקצה גבול היכולת בדרך שונה. גלינסקי: "כולם היום רצים מרתון, אבל הבנתי שעליי לנסות לכבוש עוד יעד בדרך אחרת. דווקא דרך האקדמיה פגשתי מנהלים נוספים כמוני מחברות אחרות והבנתי שאני יכולה לעמוד מול אתגרים אחרים ובלתי צפויים, להתמודד איתם, ובאופן מפתיע, לכמת את היכולות הללו לשייט. הבנתי שעליי ללמוד לקבל את הים הפתוח, להתעקש אבל גם לזרום עם המים ולנווט לעיתים גם באי ודאות".

 

 צילום: עידו מאירוביץ

 

ד"ר טל סמואל עזרן, מנהל התכנית הבינלאומית בתקשורת בבית הספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי, חוקר תקשורת ושייט חובב שליווה את גלינסקו מסביר: "באופן מפתיע, החתירה למצוינות, תרתי משמע, היא היכולת להמשיך לשאול את השאלה ולצאת מאיזור הנוחות במחקר כמו בספורט. בים, אתה מנותק מהקשר הווירטואלי המאפיין את שגרת יומינו והתחירה למגע עם אנשים ועם יכולותיך תלויות רק ביכולות פיתחת באימונים ובתהליך ההכנה. הים, כמו מרחבי הסייבר, הם לעיתים לא נודעים ולא מוכרים דיו. בחתירה על קיאקים המוביל הכי טוב יהיה זה שחותר קדימה במהירות, אך גם זה שייסתכל אחורה לעבר הקולגות. בשייט הכוח מגיע מדחיפה נכונה ברגליים, מהמקום שבו אף אחד לא רואה. כך גם במחקר, ספורט ופיתוח עיסקי, אתה צריך לדחוף חזק בנקודה שאף אחד לא רואה".

 

צולם במועדון: טרה סנטה - קיאקים ימיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x