פרטים של 47 אלף משתמשי פייסבוק ישראלים דלפו לקיימברידג' אנליטיקה
לדברי פייסבוק ישראל, 28 ישראלים התקינו את האפליקציה ששימשה להעברת המידע האישי. מספר הנפגעים גבוה בהרבה משום שהאפליקציה העבירה מידע ופעילות של חברים
פרטיהם של כ-47 אלף משתמשי פייסבוק ישראלים דלפו לחברת קיימברידג' אנליטיקה - כך נמסר הערב (ג') מפייסבוק ישראל.
- רגע האמת של צוקרברג: מנכ"ל פייסבוק מעיד הערב בפני הסנאט
- מנכ"ל עליבאבא: לא צריך להרוס את פייסבוק בגלל דליפת המידע
- קיימברידג' אנליטיקה מסבירה מדוע אינה אשמה במשבר הפרטיות בפייסבוק
לדברי הרשת החברתית, לאחר בדיקה יסודית ומקיפה שערכה החברה התברר שרק 28 ישראלים התקינו את האפליקציה ששימשה להעברת המידע האישי. מכיוון שהאפליקציה העבירה גם מידע אישי ופעילות של חברים, מספר הנפגעים גבוה הרבה יותר ועומד לדברי פייסבוק על 47,014 איש.
הערב, ב-21:15, צפוי מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, להעיד בפני הסנאט על מעשיה של פייסבוק בפרשה ואחריה. "כלכליסט" יעביר את העדות בשידור חי.
הפרשה התפוצצה לפני קרוב לחודש, כשהניו יורק טיימס חשף שחברת המחקר קיימברידג' אנליטיקה השתמשה במידע על 50 מיליון משתמשי פייסבוק (לאחרונה הודתה פייסבוק שמדובר במידע על כ־87 מיליון משתמשים), שהשיגה בדרכים מפוקפקות. החברה השתמשה במידע כדי לבנות פרופילים פסיכולוגיים מדויקים של משתמשים ובהמשך השתמשה במידע כדי לסייע לקמפיין הבחירות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במדיה החברתית.
לצורך קבלת המידע השתמשה קייבמרידג' אנליטיקה בחסות של חוקר, פרופ' לפסיכולוגיה מאוניברסיטת קיימברידג' בשם אלכס קוגן. החוקר תפקד כקוף ויצר אפליקציה שהזמינה משתמשים למלא שאלון אישיות כחלק ממחקר אקדמי, ואגב כך לשתף פרטים אישיים כולל מידע כמו הקשרים החברתיים והלייקים שלהם. את המידע חלק החוקר עם החברה הבעייתית תמורת 800 אלף דולר. אף שרק 270 אלף משתמשים הסכימו להשתתף בסקר, האפליקציה הצליחה לאסוף מידע על 87 מיליון משתמשים – שכן הפרטים ששותפו כללו גם רשימת חברים וחלק מהפעילות של אותך חבריו. מתוכם, על 30 מיליון משתמשים לפחות היה לקיימברידג' אנליטיקה די מידע, כולל מקום מגורים, כדי להתאים אותם לרשומות אחרות וליצור פרופיל פסיכולוגי עליהם.