הציפור המכנית: הבוטים בטוויטר משתפים יותר לינקים ממשתמשים
מחקר חדש של Pew מגלה שכ-66% מהציוצים שמפנים לאתרים חיצוניים מקורם בחשבונות פיקטיביים שמפעילות תוכנות. המחקר מתפרסם זמן קצר לאחר שרגולטורים בארה"ב החלו לשקול להגביל את פעילות הבוטים, בהיותם כלי לתמרון דעת הקהל
בעיית הבוטים של טוויטר חמורה במיוחד: מחקר חדש של מכון Pew מצא שכ-66% מהתוכן שמשותף ברשת החברתית ומקדם אתרים חיצוניים מקורו בחשבונות שחשודים כמופעלים בידי תוכנות ולא משתמשים אנושיים.
- מחוקקים בארה"ב רוצים להכריח את פייסבוק וטוויטר להילחם בבוטים
- מנכ"ל טוויטר: בעוד 10 שנים ביטקוין יהיה המטבע היחיד בעולם
- חוקרי MIT: השקרים בטוויטר ויראליים פי כמה מהאמת
טוויטר אמנם משמשת לא מעט סלבריטאים, פוליטיקאים או מובילי דעה, אך לפי Pew, כ-62% מהלינקים ששותפו מחשבונות הטוויטר שלהם לאתרים אחרים או כשיתוף פנימי בוצעו בידי בוטים. הסלבריטאים עוד במצב טוב יחסית; כ-90% מהתוכן למבוגרים בטוויטר שמשותף באינטרנט מקורו בבוטים. כ-76% מציוצי תוכן הספורט מבוצע בידי תוכנות וכך גם 73% מציוצי התוכן המסחרי ו-66% מתכני החדשות.
בוטים גם יודעים לענות על סקרים, לענות לציוצים של אחרים ואפילו להעלות תמונות וסרטונים. למעשה כמעט כל פעולה שניתן לבצע ברשת חברתית יכולה להיות מבוצעת בידי בוט. המחקר של Pew נערך על פני ארבעה חודשים והקיף כ-1.2 מיליון ציוצים.
המחקר הזה מתפרסם בעיתוי מיוחד: עד כה פייסבוק הייתה המותקפת העיקרית בפרשת הטיית הבחירות במדינות שונות. אבל חוקרי Pew הסבירו שבמקרים רבים הבוטים של טוויטר משמשים לאותה מטרה - מניפולציה של התוכן כדי להדגיש צד ספציפי של המפה הפוליטית. למשל, ציוצים בנוגע לנושאי הגירה או לנושאי דת, מדינה ומדע, מהווים כר פורה ליצירת פילוג חברתי.
המחקר מגיע כשבוע לאחר שרגולטורים בארה"ב החלו לבחון את האפשרות לאלץ את הרשת החברתית להגביל את פעילות הבוטים. טוויטר לא פעלה עד כה בנושא ומסיבה טובה: בוטים מייצרים לה פעילות ומהווים דרך נהדרת לנפח את המספרים שלה. עם זאת, יכול להיות שכעת עם המערכה שמתבצעת כנגד פייסבוק, השלב הבא יהיה בדיקה של טוויטר.