נדחתה ההצבעה על חוק איסור כפיית עבודה בשבת
משמעות הדחייה היא ניסיון להגיע לפשרה כדי שהחוק יעבור בהסכמה בקואליציה. יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני הציע שהחוק יחול רק מראשית 2019 וועדת ההיתרים החריגים תחויב להתכנס כל שלושה חודשים. זאת כדי למנוע מצב שמפעלים נותרים ללא פתרון
יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני מיהדות התורה הציע שהחוק יחול רק מראשית 2019 וועדת ההיתרים החריגים תחויב להתכנס כל שלושה חודשים. זאת כדי למנוע מצב שמפעלים נותרים ללא פתרון. אך מתנגדי החוק לא הסתפקו בכך. גפני אמר ש"יש שינוי בחברה הישראלית. צריך לקחת את זה בחשבון. היום יש ציבור גדול ענק שהוא מסורתי בדרגות שונות ורוצה להיות עם המשפחה בשבת".
ח"כ עליזה לביא אמרה ש"זה לא חוק דתי. חתומים עליו אנשים שדואגים לזכויות העובד". לביא הביעה ביטחון שיוגש מספר בקשות נמוך ביותר של עובדים שיסרבו לעבוד בשבת. לדבריה, תוצאת החוק תהיה שמפעלים יאפשרו לעובדים להגיע להסדרים ביניהם על החלפת משמרות שבת.
ח"כ רועי פולקמן אמר ש"זה לא דיון על זכויות סוציאליות אלא רגולציה מוגזמת ובוטה בניהול העסקים בישראל. הוא יפגע בפוטנציאל להשקעות בינלאומיות". פולקמן הציע בציניות להעביר חוקים מקבילים שיעניקו הפסקות עבודה לתפילה לחילונים שמבקשים להרהר במשמעות הקיום והפסקות עישון ללא מעשנים.
היום יכול עובד לסרב לעבוד בשבת רק אם הוא מצהיר שהוא דתי. על פי הצעת החוק עובד יוכל לסרב לעבוד ביום המנוחה גם אם אינו דתי וגם אם עד היום הסכים לעשות זאת. החוק לא יחול על מפעלים שבהם נהוגה עבודה במשמרות עם שני ימי חופשה שבועיים, דוגמת אינטל.
מדובר בחוק שהתמיכה בו וההתנגדות אליו חוצה מחנות פוליטיים. יזמו אותו ח"כ עליזה לביא מיש עתיד ויו"ר ועדת הכספים ח"כ מיקי זוהר מהליכוד. את ההתנגדות מובילות סיעות ישראל ביתנו וכולנו מהאופוזיציה ואתמול הצטרף למתנגדים גם שר העבודה והרווחה חיים כץ מהליכוד.
ב-19 בפברואר השנה אישרה ועדת הכספים את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית, אבל דרישה לרביזיה מנעה הצבעה במליאה. הכנסת נמצאת בפגרת הפסח. היום ערך גפני דיון פגרה בנושא, אבל דחה את ההצבעה על הרביזיה, כך שסביר שהנושא לא יוכרע לפני תחילת כנס הקיץ של הכנסת בסוף החודש.