מדריך כלכליסט
טריק של אלופים: כך תצלמו בסלולרי בלי שייגמר לכם המקום
קל ופשוט לגבות תמונות וסרטונים בענן בפלטפורמות של גוגל, אפל וגורמים נוספים - על אף שהמרחב החינמי נגמר במהירות ומצריך תשלום סמלי להגדלתו. במדריך זה נלמד אתכם שיטה חינמית ולא מוגבלת שנשענת על הרשת החברתית
כולנו נוהגים לצלם תמונות וסרטונים בסמארטפון בלי לעשות חשבון - ואז להיות מופתעים כשהמכשיר מודיע שמרחב האחסון אזל. ישנן כמה שיטות פשוטות שפותרות את הבעיה: אפשר להגדיר גיבוי מקוון בענן של חברות כגוגל ואפל, לנסות יישומי צד שלישי - או לנסות טריק יצירתי אחד, בעזרתו תוכלו לאחסן תמונות בלי לעשות חשבון.
- מדריך למתקדמים: כך משתמשים בפייסבוק כדי להטות בחירות
- המדריך למקליט: האפליקציות הטובות ביותר להקלטת שיחות בטלפון
- כך תגלו מי מרגל אחריכם בפייסבוק - ותחסמו אותו בכמה קליקים
השיטה החינמית: פייסבוק
היכנסו לקטגוריית אלבומי התמונות בפרופיל שלכם ברשת החברתית ופיתחו אלבום חדש.
היכנסו להגדרות האלבום ושימו לב להגדרות הזמינות לצפייה בו. ברירת המחדל היא שהאלבום יהיה פתוח לכל חבר וזר שייכנס לכם לפרופיל.
עתה, קיבעו שהאלבום החדש יהיה לעיניכם בלבד; ברגע זה בניתם נקודת אחסון שרק אתם תראו.
"טיול באינדונזיה 2014", "החתונה של רוני ואור" ו"ליל הסדר 2018" - כל אלה יכולים לתפוס את מקומם באחסון בפייסבוק ובכך לאפשר גישה נוחה מכל מכשיר, גיבוי בלי מגבלות נפח אחסון או מחיר - ועדיין להותיר את הגישה אל התמונות למשתמש בלבד.
צריך לקחת בחשבון שלושה מינוסים משמעותיים: הראשון הוא סוגיית האיכות - פייסבוק מבצעת דחיסה של התמונות כדי לחסוך מקום בשרתים שלה, כך שתמונה שצולמה באיכות גבוהה תורד מן השרת למכשירים באיכות נמוכה בהרבה. השני הוא סוגיית הנוחות - יהיה עליכם להעלות את התמונות בעצמכם וזו קצת טרחה. השלישי הוא סוגיית הפרטיות - פייסבוק היא חברה שניזונה ממידע אישי ולא חייבת לכם דבר, כך שאין כל ערובה שהתמונות שלכם יישארו בידיכם לנצח, ולא יועברו לידי צד שלישי בנסיבות אלה ואחרות.
לפייסבוק יש עוד כלי להעלאת תמונות שנקרא Moments - אפליקציה שסורקת את התמונות שאתם מצלמים ומעלה אותן אוטומטית כשהיא מזהה בהן מישהו מחבריכם ברשת החברתית. התמונות יועלו לאלבום שאתם והחברים תוכלו לצפות בו ולהגדיר אם יהיה זמין לצפיית שאר המשתמשים.
גוגל Photos
זהו פיתרון פשוט מאוד שזמין לכל משתמש אנדרואיד בקליקים בודדים. גם כאן מתאפשרת חלוקה לאלבומים ושיתוף תמונות לפי אלגוריתם זיהוי פנים, אלא שברירת המחדל היא אישית. האפליקציה מאובזרת בכלי ניהול וממשק נוח ופשוט בהתאם לכלים השונים של גוגל.
בפוטוס ניתן לגשת לתמונות לאחר עלייתן לענן מכל מכשיר באמצעות התחברות זריזה לחשבון שלכם בשירותי החברה. מרחב האחסון עומד על 15 גיגה-בייט, אותו ניתן להרחיב ל-100 גיגה-בייט ב-7.9 ש"ח לחודש ולטרה-בייט ב-38.9 ש"ח לחודש.
iCloud Photo Library
לאפל יש מרחב מקוון מקביל לשל גוגל, שנועד עבור משתמשי האייפון, האייפד והמק. גם הפעם בדומה לגוגל הרעיון הוא חלק מהתפיסה של חברות הטכנולוגיה הגדולות שמעוניינות להציע לנו את הפתרונות במקום אחד - וגם כאן ניתן לצפות בתכנים ולשתף אותם בקלות.
מרחב האחסון עומד 5 גיגה-בייט למשתמש, אותו ניתן להגדיל ב-3.9 ש"ח לחודש ל-50 גיגה-בייט ול-200 גיגה ב-11.9 ש"ח לחודש.
QuickPic
אפליקציית QuickPic אינה שייכת למותג-על בתחום הטכנולוגיה, אבל מספק פתרון נוח לניהול התמונות. ספריית אלבומים, כלי עיצוב, ממשק פשוט ויעיל ויכולת לגיבוי והעברה מובנית של התמונות מהטלפון החכם אל פתרונות ענן שונים לפי בחירת הלקוח כמו אמזון, אפל, גוגל, וואן-דרייב ועוד. כמו כן, מציעה האפליקציה העברה המהירה של התמונות למחשב כך שגם העתק "קשיח" ניתן ליצור במידת הצורך והרצון.