מכירת הוניגמן קידס: מלאי בגדי הילדים יימכר ברבע מערכו
המספרים שמאחורי הכישלון המסתמן במכירת רשת האופנה מתחילים להיחשף: הנאמנים הגישו דו"ח ובו כתבו כי רשת קיווי תקבל מלאי בגדי ילדים שערכו 12 מיליון שקל ותשלם עליו 3 מיליון שקל בלבד
המרוויחה הגדולה מקריסת רשת הוניגמן תהיה כנראה רשת קיווי: מדו"ח שהגישו שלושת הנאמנים - עו"ד קרן רייכבך סגל, עו"ד פיני יניב ורו"ח בועז גזית - לבית המשפט לפני זמן קצר עולה כי קיווי צפויה לקבל את מלאי בגדי הילדים של הוניגמן ברבע ממחיר העלות שלו.
כך, הרשת תשלם 3 מיליון שקל עבור 600 אלף פריטים כשלפי הנאמנים מדובר במלאי שערכו 12 מיליון שקל, כלומר פי 4.
- הקניונים: קיווי רוצה את הוניגמן לשיפור מיקומים
- ברגע האחרון: הדיון המכריע על הוניגמן נדחה בשבועיים - לבקשת הנאמנים
- השופט בתיק הוניגמן הורה ל-KIWI למצוא לעצמה עו"ד אחר
בהתאם להסכמות תשלם קיווי 5 מיליון שקל נוספים תמורת 56 סניפים של הוניגמן - סכום שנחשב בפני עצמו נמוך מאוד. בבקשת הנאמנים לאשר את העסקה היא הוצגה ככזו המתייחסת למכירת תת הרשת הוניגמן קידס, אולם בפועל ב"כלכליסט" נחשף כי בדיקה ברשימת הסניפים שהנאמנים הסכימו למכור לקיווי העלה שהמכר כולל כמה מסניפי הדגל של הרשת TNT ששייכת להוניגמן וגם סניפי נשים ועודפים.
התוצאה היא כי פוחתים מאוד הסיכויים להצליח למכור בתמורה ראויה את יתר חלקי הרשת מאחר שסניפים אסטרטגיים שלהם נמכרים לקיווי ו"מפרקים" למעשה את תת הרשתות לחלקים. קיווי מיוצגת באמצעות עו"ד אמיר פלמר.
בשבוע הבא יתקיים דיון בפני השופט חגי ברנר בבקשת הנאמנים לאשר את המכר כשבינתיים הוגשו לו שורת הסתייגויות הן מצד העובדים והן מצד חלק ממשכירות הסניפים. הסכום שישולם תמורת העסקה - 8 מיליון שקל מול חובות בהיקף 233 מיליון שקל - הוא כל כך נמוך עד כי אפילו הבנקים לא צפויים לקבל החזר עבור החוב המובטח כלפיהם, ולמעשה אם לא יימצא בימים אלו רוכש נוסף, תיק הקריסה של הוניגמן צפוי להסתיים בכשלון מוחץ ומהדהד שיגבה מחיר יקר מעובדים שיפוטרו ונושים רבים שלא יקבלו אגורה. התוצאות העגומות המסתמנות בימים האחרונים מעוררת ביקורת בקרב עורכי דין מתחום הפירוקים.
בתוך כך הגישו שלושת הנאמנים היום דו"ח ניתוח ראשוני של מלאי החברה ובו הם טוענים כי הנתון שהוצג בבקשת הקפאת ההליכים כאילו מלאי הרשת הוא בשווי 120 מיליון שקל - היה נתון מנופח ולא נכון.
על פי הנאמנים, בדיקותיהם הראשוניות מעלות שהיקף המלאי נמוך בהרבה ו"בירורים ראשוניים שערכו הנאמנים מעלים חשש לניפוח, לכאורה, של נכס המלאי במאזנים, שהביאה להגדלת שורת הרווח בספרים", נכתב בדו"ח.
עו"ד שי פיאדה המייצג את בעלי הוניגמן, האחים יעקב ומיכה הוניגמן, לא מסר תגובה להאשמת הנאמנים.
אם הרשת טובה - למה לא נמצא קונה טוב?
לפי הנאמנים, הפעלת הרשת בחודש וחצי הראשונים של הקפאת ההליכים היתה מוצלחת ביותר והותירה עודף תזרימי בסך 5 מיליון שקל. לטענת הנאמנים הם הצליחו להגיע לנתון זה בכך ששמרו על מדיניות הנחות מוגבלת בחנויות, רכשו מלאי בצורה קפדנית וחסכו כמיליון שקל בחודש בעלויות שכר העובדים. על פי הנתונים שבדו"ח המכירות במשך חודש וחצי הסתכמו ב-38.5 מיליון שקל.
בדו"ח אין הסבר מדוע לדעת הנאמנים הם לא הצליחו למצוא רוכש לרשת שעל פניו מהדו"ח נראית אטרקטיבית, למעט ההצעה של קיווי, שנחשבת נמוכה בהרבה מהתחזיות.
לפי הנאמנים בדו"ח גורמים בענף שבאו במגע עמם הופתעו לשמוע שעדיין לא בוצעו הזמנות לעונת חורף 2018 אך הנאמנים מוגבלים בתקציב רכישת מלאים חדשים. בדו"ח כותבים הנאמנים, כי "נראה כי המשבר בשוק האופנה פגע גם בשחקנים גדולים ובולטים בשוק".
בקשר למלאי נטען בדו"ח כי המלאי בחנויות נכון למועד צו הקפאת ההליכים עמד על 56 מיליון שקל. אלא שלטענת הנאמנים הרוב המכריע של הפריטים הללו שייכים למחסן עודפים ושווים הרבה פחות מהפריטים שבחנויות. לטענת הנאמנים המלאי בחנויות למעשה עומד בגבולות 22-25 מיליון שקל ולא 56 מיליון שקל, בגלל הפחתת מלאי העודפים.
עוד נטען, כי מלאי הבדים הוצג בבקשת ההקפאה בשווי 37 מיליון שקל אך לטענת הנאמנים מדובר בנתון "מעורר תמיהות" שאינו תואם את בדיקותיהם.
לגבי נתוני מלאי במחסנים בהיקף 15 מיליון שקל נטען כי הנתון "נראה כמשקף את המציאות באופן סביר".
לפי הנאמנים, שווי המלאי האמיתי "בהערכה זהירה" עומד על 43 מיליון שקל לכל היותר, כשלדברי הנאמנים עוד 4 מיליון שקל מערך המלאי נשחק במהלך ההפעלה, כלומר נמכר. בסה"כ מדובר ב-47 מיליון שקל מלאי לטענתם.
קיווי תקנה 300,000 פריטים בשקל לפריט
כפי שפורסם בכלכליסט, במסגרת המכירה המבוקשת לרשת קיווי, מצפה הרוכשת לקבל 600,000 פריטי בגדי ילדים כשמחצית מהפריטים ימסרו לרוכשת תמורת ערך זניח 1 שקל לפריט והמחצית השניה תמורת 9 שקלים לפריט. בסה"כ מדובר בממוצע 5 שקלים לפריט.
לפי הנאמנים מלאי הילדים בחנויות ובמחסן מסתכם נכון לסוף חודש מרץ ב12.1 מיליון שקל וכי "המשמעות היא שהמכירה של המלאי לרוכשת, בשווי כולל של 3 מיליון שקל, נעשית בכ-25% מהערך, כולל עודפים.
לדברי הנאמנים מכירת סחורה כ"סטוק" בערך 25% הינה "סבירה בהחלט".