עופר אליהו נפרד בחיוך: הרווח של מגדל קפץ פי 4 ל-626 מיליון שקל
עלייה משמעותית ברווחים מהשקעות - כתוצאה משוק ההון החזק ב-2017 - קיזזה גידול בהפרשות של חברת הביטוח בשל סביבת הריבית; לאחרונה אישר דירקטוריון מגדל את מינוי דורון ספיר למנכ"ל במקום אליהו
- שנת שיא לחברת הביטוח הראל: הכפילה את הרווח ל-846 מיליון שקל
- רגע לפני שהיא עוברת לאלביט מערכות: תעש רשמה רווח נקי של 12 מיליון שקל
- זינוק של 53% במספר המנויים לסלקום TV ב-2017
חברת הביטוח רשמה בשנת 2017 רווח כולל לאחר מס של כ-626 מיליון שקל - כמעט פי ארבעה מהרווח הכולל לאחר מס שרשמה ב-2016 ועמד על סך של כ-162 מיליון שקל. התשואה להון של מגדל עמדה בשנת 2017 על 11.8%, בהשוואה לתשואה להון של 3.1% בשנת 2016.
התוצאות הושגו למרות גידול בהפרשות של כ-306 מיליון שקל לאחר מס אשר נבע ברובו מירידת עקום הריבית, בעיקר בביטוח חיים, שתיק פעילותה של החברה בתחום הוא הגדול ביותר בענף.
השפעת הגידול בהפרשות קוזזה על ידי עלייה ניכרת ברווחים מהשקעות, תופעה שכמובן שותפה לכל הענף שנהנה מאחת השנים החזקות ביותר שידעו שווקי ההון, מה שהשפיע גם על ביצועי תיק הנוסטרו וגם על דמי הניהול שנגבים כנגזרת מהיקף הנכסים המנוהלים.
הזינוק ברווח מעיד יותר מכל עד כמה תלויות חברות הביטוח, בעיקר אלו המוטות ביטוחי חיים, בביצועי השוק - הרבה יותר מהפעילות הביטוחית השוטפת.
אלמלא הגידול בהפרשות, המושפע כאמור מסביבת הריבית, הייתה מגדל מציגה בשנת 2017 רווח כולל של כ-932 מיליון שקל.
בכל הנוגע למצב ההון של מגדל, לאחר גיוס אגרות החוב האחרון שביצעה מגדל בהיקף של 1.1 מיליארד שקל, עברה החברה את סכום ההון הנדרש בכ-200 מיליון שקל כנדרש להשלמה עד ליום 31 בדצמבר 2024 לפי הוראות הסולבנסי. זאת, על פי חישוב יחס כושר פרעון כלכלי מבוסס סולבנסי 2 שערכה החברה, המבוסס על היתרות לסוף 2016.
הוראות סולבנסי 2 שינו את אופן החישוב שקובע כמה כסף צריכה חברת ביטוח לשים בצד כדי להבטיח את יכולתה לשלם למבוטחיה. בעבר החישוב בוצע ביחס לגודל החברה, ולפי ההוראות החדשות הוא מבוצע לפי תמהיל סיכונים ועל בסיס תרחישי קיצון.
דירקטוריון מגדל אישר לאחרונה את מינויו של דורון ספיר למנכל מגדל במקומו של אליהו, בנו של שלמה אליהו בעל השליטה.