$
חדשות טכנולוגיה

מנכ"ל אובר מכריז: החברה תפסיק לנטוש שווקים בינלאומיים

לאחר השלמת מכירת פעילות אובר בדר'-מז' אסיה ל-Grab המקומית, הודיע דארה קוסרשאהי שמעתה יילחם על שווקים מרכזיים תוך שמירה על אחזקות בחברות מתחרות. זו העסקה השלישית מסוגה שמבצעת אובר באסיה, לה קדמו מכירות פעילותה בסין וברוסיה

יואב סטולר 12:3926.03.18

אובר השלימה את מכירת פעילותה בדרום-מזרח אסיה לשחקניות מקומיות: אמש (א') פורסמה השלמת עסקת מכירת עסקיה ל-Grab, מתחרתה הסינגפורית - עסקה שלישית מסוגה באזור, לה קדמו מכירת הפעילות בסין לדידי צ'ושינג תמורת 35 מיליארד דולר ומכירת הפעילות ברוסיה ליאנדקס המקומית ב-325 מיליון.

 

 

לדברי מנכ"ל אובר, דארה קוסרשאהי, נטישת השווקים עומדת להיפסק: "הוגן לתהות האם המהלך הוא האסטרטגיה שלנו, בהתחשב בכך שזו העסקה השלישית מסוגה", מסר לעובדי החברה. "התשובה היא לא. אחד הסיכונים בהתרחבותנו האסטרטגית הוא נטילת יותר מדי סיכונים ביותר מדי חזיתות מול יותר מדי מתחרים. העסקה האחרונה שמה אותנו במקום שמאפשר תחרות עם מיקוד אמיתי בשווקים המרכזיים שלנו, תוך שמירה על אחזקות בכמה שווקים חשובים בהם איננו פועלים".

 

דארה קוסרשאהי דארה קוסרשאהי צילום: בלומברג

 

 

העסקה עם דידי צ'ושינג העבירה לידי אובר כ-20% ממניות מתחרתה הסינית, בעוד עסקת יאנדקס העניקה לה כ-37% ממניות החברה הרוסית. על פי מקור שמקורב לפרטים, במסגרת העסקה עם גראב תקבל אובר 27.5% מהחברה ולדבריו דבר ההודעה הרשמית תצא כבר בימים הקרובים. השלמת הרכישה, שנחשפה בחודש שעבר, מגיעה על רקע השקעה מסיבית שקיבלה אובר מסופטבנק היפנית (לה אחזקות גם בגראב).

 

 

 

בדומה לרכישות וההסכמים הקודמים שידעה אובר בשווקים העולמיים, גם הפעם המתווה מדבר על ההעברה של מניות מהחברות הקטנות יותר לידיה של אובר שכך תבסס החזקת ארוכת זרועות על שוק הנסיעות בכל רחבי העולם. גראב, שלטענתה מחזיקה ב-95% משוק הזמנת הנסיעות באפליקציות באזור, השלימה בקיץ 2017 גיוס של 2.5 מיליארד דולר. את סבב הגיוס הובילו סופטבנק והמתחרה הסינית דידי צ'ושינג.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x