היועץ המשפטי של הכנ"רית יהפוך למפרק במשרד צבי אגמון
ד"ר איתי הס, שניסה להתמנות לכנ"ר במקום דוד האן והפסיד לסיגל יעקבי, פורש מהשירות הציבור ויעובר צד. משרד המשפטים: "לא יטפל שנה בתיקים בהם עובדים כפופים לו"
היועץ המשפטי של הכונס הרשמי, ד"ר איתי הס, עובר לצד השני: כמה חודשים אחרי שהפסיד לעו"ד סיגל יעקבי בהתמודדות על תפקיד הכנ"ר, במקומו של פרופ' דוד האן, הודיע הס כי הוא פורש מהשירות הציבורי. הס מצטרף כשותף במשרד עורכי הדין אגמון שות' רוזנברג הכהן ושות', שבראשו עומד עו"ד צבי אגמון.
- ורדה אלשיך ואיתן אורנשטיין לא היו עוברים את תנאי הסף במכרז לכנ"ר
- הקרב על תפקיד הכנ"ר נכנס לישורת האחרונה
הס מתכוון להקים מחלקת חדלות פרעון במשרד, כלומר להתמנות כבעל תפקיד במינויים שיקבל מבית המשפט.
ככל הידוע אין מגבלה חוקית שמונעת מהס לעבור למגזר הפרטי, אך המעבר הזה עשוי לאתגר בלשון המעטה את השופטים שיקבלו לטיפולם תיקים של משרד אגמון, ויתבקשו למנותו כבעל תפקיד, וגם את עובדיו של הס כיום, שבעתיד ידרשו להגיש התייחסויות וניירות עמדה לגבי פעולות ועמדות שיוביל בתיקים שונים, כמו גם לגבי בקשות שכר הטרחה שיגיש.
משרד אגמון מוכר ככזה שקולט לתוכו בכירים מהמגזר הציבורי, ולפני 4 שנים צירף משרד אגמון את עו"ד שיראל גוטמן עמירה שהיתה ראש מחלקת התאגידים ברשות ני"ע.
ל"כלכליסט", נודע כי ההחלטה על המעבר למשרד אגמון סוכמה לפני למעלה מחודשיים וחצי, בתחילת חודש ינואר 2018. בכל משך הזמן הזה המשיך הס בעבודה כרגיל.
"גוללה את בעלי התפקיד בזפת ונוצות"
הס התמנה כיועץ המשפטי של הכונס הרשמי ב-2012, ע"י פרופ' דוד האן, הכנ"ר הקודם. תפיסתו של הס דגלה בבסיסה בהגנה על בעלי תפקיד ועל שכרם והיא באה לידי ביטוי למשל בפרשת בורגר ראנץ. באותו מקרה השופטת המחוזית מיכל אגמון גונן חשפה כי הסדר הנושים שגיבשו בעלי התפקיד אינו מטיב עם הנושים וסירבה לאשר אותו.
כאשר בעלי התפקיד ערערו לבית המשפט העליון, היה מצופה שהכונס הרשמי יגבה את השופטת שניסתה לשמור על האינטרס של הנושים. אלא שעו"ד הס תמך לחלוטין בצד של בעלי התפקיד, תקף בבוטות את השופטת אגמון ואמר כי היא "גוללה את בעלי התפקיד בזפת ונוצות", אמירה שעוררה תדהמה בענף.
באותו מקרה השופט העליון יצחק עמית גיבה את העמדה המגנה על בעלי התפקיד ומסר החלטה בה כתב כי "בית המשפט לא צריך להיות האפוטרופוס של הנושים", אמירה שעד היום זוכה לביקורת גם בקרב מפרקים ונאמנים אשר סבורים כי בתחום חדלות הפרעון הכרחי שתהיה מעורבות ודומיננטיות מצד בית המשפט. אגב צבי אגמון, ראש משרד אגמון, הוא לגמרי במקרה הגרוש של השופטת מיכל אגמון גונן.
תגובת אגף האפוטרופוס הכללי והכונס הרשמי: "על פי חוות דעת שנערכה בעקבות פניה יזומה של ד"ר הס, נמצא כי "חוק השירות הציבורי" (המכונה גם "חוק הצינון") אינו מגביל את הצטרפותו של ד"ר הס למשרד אגמון, אשר לא עסק עד כה בתחום חדלות הפירעון. אשר לייצוג מול עובדי המחלקה המשפטית באפוטרופוס הכללי והכונס הרשמי אותה ניהל, החוק מגדיר תנאים והגבלות לעיסוקם של עובדים לאחר פרישתם משירות המדינה. עו"ד איתי הס, המסיים את תפקידו באגף האפוטרופוס הכללי והכונס הרשמי, מכיר את דרישות החוק ומחויב לפעול לפיהן. בין היתר, ד"ר הס מנוע מטיפול בעניינים אשר היו בטיפולו אגב מילוי תפקידו בשירות המדינה, ללא כל הגבלת זמן. בכלל זה, בתוך שנה ממועד פרישתו, לא יוכל לייצג אדם או גוף בתיקים המתנהלים בפני עובדים אשר היו כפופים לו טרם פרישתו".