בדקו - מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם בפברואר
קרנות ההשתלמות סיימו את חודש פברואר עם ירידה ממוצעת של 1% ומחקו כמעט לגמרי את התשואה שעשו בינואר; עמוק בתחתית: הראל עם תשואה שלילית של 1.21%
המפולת בשווקים בתחילת פברואר הגיעה לקרנות ההשתלמות. אלה סיימו את פברואר עם ירידה ממוצעת של 1% ומחקו כמעט לחלוטין את התשואה שהשיגו בינואר. מתחילת השנה עומדת התשואה המצטברת הממוצעת על 0.3% בלבד.
- ענף ההשתלמות בפברואר: תשואה ממוצעת של 0.6%
- בדקו: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם מתחילת השנה
- קרנות השתלמות: הגודל קובע
עוד לא הצטרפתם לערוץ הטלגרם "שוק ההון כלכליסט"?
בפברואר נרשמו בישראל ובעולם ירידות שערים חדות עקב דיווחים על עלייה בשכר העבודה בארה"ב, שמבשרת על תחילתה של אינפלציה. המשקיעים חששו מעליית ריבית שלרוב נלווית לכך, ומיהרו למכור את הסחורה. מדד ת"א־35 ירד ב־3.5% בפברואר ומדד ת"א־90 ירד ב־4.5%.
גופים שצמצמו חשיפה למניות בינואר סבלו באותו החודש מתשואות נמוכות ביחס למתחרים, אולם השלימו את הפערים בפברואר. בראשם ניצב אלטשולר שחם, עם תשואה שלילית של 0.83%. מתחילת השנה הניבה הקרן תשואה של 0.29% - מקום טוב באמצע.
מנגד, אלה שנהנו בינואר מחשיפתם הגבוהה למניות התברגו בפברואר בתחתית הטבלה. עם אלה נמנית הקרן של הראל, עם התשואה השלילית הגרועה לחודש זה - 1.21%, ותשואה מצטברת של 0.22% מתחילת השנה.
הקרן של אי.בי.אי הניבה תשואה טובה ביחס למתחרים. ליאור יוכפז, מנהל קופות הגמל וההשתלמות של אי.בי.אי, הסביר כי "ראינו בינואר את כל המתחרים מעלים חשיפה למניות, ולא התפתינו לרוץ אחרי השוק. נשארנו סביב הממוצע. חטפנו בינואר וזה השתלם לנו, כי הלכנו עם הניתוח לעומק. המח"מ הקצר בממשלתיות וגם בקונצרניות סייע לתשואה. השוק הקונצרני בטח לא זול והוא מאוד מאתגר".
במבט קדימה אמר יוכפז: "אנחנו לקראת סוף המחזור הכלכלי של העליות, אבל הסוף יכול להימשך גם שנתיים. סביבת הריבית עולה והשוק יהיה עצבני ויגיב בחדות. התיק שלנו ערוך לזה. אנחנו קצת יותר חשופים לארץ".
דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם הסביר את ביצועי פברואר: "היתה לנו פוזיציה שבטבעה הורדת מניות וקניית אופציות. כשהשווקים התרסקו בתחילת פברואר, הגדלנו חזרה את החשיפה למניות. מה שפגע בנו יותר מהמניות הוא החשיפה לדאקס הגרמני, המדד המרכזי של בורסת פרנקפורט, שירד יותר. בחוב ניכרה עליית תשואות והאג"ח הקונצרניות הצמודות ספגו מכה".
"יש לנו פוזיציה לונג על אג"ח של 30 שנה בישראל ושורט על אג"ח של 30 שנה אמריקאיות כבר שנה וארבעה חודשים", הסביר ירדני את האסטרטגיה. "מאז היא הניבה לנו תשואה של 15% ומתחילת השנה - 6%. מתחילת השנה הבנקים בכיוון טוב והנדל"ן המניב - פחות. אלה החשיפות הגדולות שלנו. בחו"ל אנחנו יותר חשופים לנאסד"ק ולמגזר הטכנולוגיה, וזה עזר לנו".
"הסיכון העיקרי לשווקים הוא בטריטוריה של אג"ח קונצרניות", אומר ירדני לגבי העתיד לבוא. "אנחנו סביב 33% במניות לאחר שצמצמנו מ־36%. אם תהיה הורדת ריבית המניות יחטפו, אבל לאורך זמן גם האג"ח הקונצרניות ייפלו. בתרחיש שלילי אנחנו בסדר — נחטוף כמו כולם, אבל הסיכון שלנו נמוך מאוד. בתרחיש חיובי - השווקים יתקדמו, לאור הצמיחה, העלייה בשכר העבודה בארה"ב, האבטלה הנמוכה".