גוגל פיתחה את שבב המחשוב הקוונטי המהיר בעולם
מתחמם המירוץ למחשוב קוונטי פעיל - שיטת עיבוד שמאפשרת חישובים מורכבים ביותר, בצורה שתאיץ משמעותית מחקרים מדעיים ויישומי דאטה, סייבר ואחרים. השבב החדש מסוגל לבצע עיבוד של 72 קיוביט, בעוד מתחרים מבית IBM ואינטל לא עוברים את קו 50 הקיוביט
גוגל מתחזקת בתחום המחשוב הקוונטי: החברה הציגה את שבב הקוונטום הכי מהיר בעולם. בעוד מחשוב סטנדרטי נשען על ביטים - חישובים בינאריים (מידע מופרד לערכים של 1 או 0), נשען מחשוב קוונטי על קיוביטים, יחידות מידע בהן ערך נוסף, של 1 ו-0 בו זמנית. תצורה זו מאפשרת חישוב מהיר בהרבה; לכשתבשיל הטכנולוגיה, יואצו מחקרים מדעיים, ניתוחי מידע ופעילויות מחשוב אחרות - מה שצפוי להשפיע משמעותית על מגזר ההייטק והכלכלה.
השבב של גוגל מסוגל לבצע עיבוד של 72 קיוביט, החזק והמהיר בעולם. השבב מביס את שבבי IBM שמגיעים ל-50 קיוביט, ואת שבבי אינטל שמגיעים ל-49. עם זאת, אין כיום פלטפורמת מחשוב קוונטי שזמינה לציבור ופועלת ביותר מ-5 קיוביט (מערכת של IBM, שמשמשת בעיקר לגורמים מחקריים). גם השבב המהיר של גוגל נשען על סימולציות ואינו מחובר למחשב קוונטי פעיל.
מחשבים קוונטים אמורים לעקוף את המגבלה הפיזיקלית בה נתקלים יצרני המחשבים כיום; חוק מור הוותיק, שקבע הכפלה של כוח החישוב בשבבים כל שנתיים, כבר לא תקף בגלל בעיית המזעור - יש מגבלה לכמה שאפשר להקטין סיליקון ועדיין לבצע עיבוד אפקטיבי. שבבי קוונטום אינם תחליף למחשבים מסורתיים; הם יעילים רק בסוגי חישובים מסוימים שבדרך כלל משמשים בתהליכים מורכבים כגון מחקר מדעי בפיזיקה או כימיה, סייבר, סטטיסטיקה וביג דאטה או ייצור תעשייתי עתיר ידע. בשלב הנוכחי ישנן מספר חברות שהחלו לצרוך מחשוב קוונטי מ-IBM כגון סמסונג, דיימלר, הונדה, ג''י פי מורגן או ברקליס. אבל מדובר עדיין בניסויים ולא בשימוש מסחרי.
רוב חברות הטכנולוגיה שמעוניינות לקדם את המחשבים הקוונטיים פעילות בתחום הענן - והשמות המידיים הם מיקרוסופט, גוגל ו-IBM ולצדן D-Wave ועוד מספר חברות קטנות. אספקת יכולות חישוב קוונטי דרך שירותי הענן מהווים כיום את הדרך היעילה היחידה למסחור של הטכנולוגיה הזו ואף אחת מהחברות לא מעוניינת לפספס את נקודת הזינוק, על אף האתגרים הטכניים שבפיתוח הפלטפורמות. לפי חברת המחקר CIR, פעילות שוק מחשוב הקוונטום תצבור תאוצה בקרוב והיקפה יגיע ל-1.9 מיליארד דולר ב-2023 ולכ-8 מיליארד דולר ב-2028.