אובר כבר הפסידה 10.7 מיליארד דולר, מנסה ללוות 1.25 מיליארד
מפעילת אפליקציית ההיסעים הפסידה סכום עצום מאז הוקמה - סכום גדול משמעותית משל ענקיות טכנולוגיה אחרות כשהיו בהערכת שווי דומה. לפי מקורות, מחר תפגוש הנהלת החברה גורמי הון ותבקש לקחת הלוואה ממונפת, הגדולה בתולדותיה
- הקאמבק של טראוויס קלאניק: הקים קרן להשקעות בסין ובהודו
- המשאית האוטונומית של אובר כבר החלה לשאת מטענים באריזונה
- גם בואינג ופורשה בתמונה: המירוץ למכונית המעופפת מתחמם
מדובר בהלוואה השנייה שלוקחת החברה, אחרי שב-2016 לוותה 1.15 מיליארד דולר. בניגוד להלוואה הקודמת, שלצורך לקיחתה נעזרה החברה במורגן סטנלי, לפי בלומברג הפעם פונה אובר למלווים ישירות. לדברי מקורות, פגישה בין אובר למלווים נקבעה למחר. אובר סירבה להגיב לדיווח.
ברקע ההלוואה עומדים הפסדים הולכים וגדלים של אובר. ב-2017 לבדה הפסידה החברה 4.5 מיליארד דולר, ומאז הקמתה הפסידה 10.7 מיליארד דולר בסך הכול. לפי מידע שהגיע לבלומברג, ב-2017 אמנם הוזמנו באובר נסיעות בסכום כולל של 37 מיליארד דולר, אך הכנסות החברה מהן עמדו של 7.4 מיליארד דולר בלבד.
הערכת השווי המעודכנת של אובר עומדת על כ-54 מיליארד דולר. לפי בלומברג, החברה נמצאת בפיגור ניכר אחר חברות בעלות הערכת שווי דומה. כשהשווי של גוגל, למשל, היה דומה אמנם היו לחברה הכנסות שנתיות נמוכות יותר של 3.2 מיליארד דולר, אך גם רווח נקי של 399.1 מיליון דולר. כשפייסבוק היתה בהערכת שווי מקבילה לשל אובר, היא רשמה הכנסות של 5.1 מיליארד דולר ורווח של 32 מיליון דולר. לאמזון היא הכנסות של 24.5 מיליארד דולר ורווח של 902 מיליון דולר, ולאיביי הכנסות של 14.1 מיליארד דולר ורווח של 2.6 מיליארד דולר.
בבלומברג ציינו ששום חברה טכנולוגיה ציבורית לא התקרבה להפסדים של אובר ב-2017. החברה הקרובה ביותר היא יצרנית השבבים Micron שרשמה ב-2008 הפסד של 2 מיליארד דולר. אפילו אמזון, שבמשך שנים רבות נודעה בהפסדים הגדולים שלה, לא רשמה הפסד שנתי גדול מ-1.4 מיליארד דולר ב-2000.