גל העזיבות בפריון מחריף: היו"ר אלן גלמן פורש במפתיע
חברת הטכנולוגיה חוותה עזיבות של כמה בכירים בשנתיים האחרונות. רכישה שביצעה ב־2015 גרמה למחיקות שהסתכמו בינתים ב־44 מיליון שקל
יו"ר פריון נטוורק אלן גלמן מסיים את תפקידו. החברה דיווחה אתמול כי גלמן הודיע לה על פרישתו מתפקידו. הוא כיהן בדירקטוריון החברה מאוגוסט 2011. לפי הודעת החברה, גלמן עוזב בשל רצונו לחפש הזדמנויות אחרות. עזיבתו מגיעה כחודש לאחר עזיבה אחרת, של סמנכ"ל הכספים הקודם אופיר יעקוביאן. האחרון סיים את תפקידו בתוך כמה חודשים ועבר לשמש בתפקיד זהה באבן קיסר.
- חברת אנדרטון של פריון חתמה על הסכם שת"פ עם סנאפצ'ט
- Perion מפטרת 27 עובדים בישראל
- אחרי שהשתלטה על מטומי, קרן ברוש נכנסת גם לפריון
גלמן עצמו אמר אתמול שהרקע לעזיבתו הוא כפי שצוין בהודעה הרשמית של החברה. הוא שימש בעברו בכמה תפקידים בכירים, בהם המשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של חברת בזק בין 2008 ל־2012. הוא גם מילא תפקידים בכירים בקבוצת דלק ובפרטנר.
בנובמבר האחרון הודיעה גם אוסנת רונן, שכיהנה כדירקטורית בחברה, על סיום כהונתה. המנכ"ל הקודם של פריון ג'וזף מנדלבאום עזב על רקע מחלוקת חריפה עם בעלי המניות ב־2016. המנכ"ל הנוכחי דורון גרסטל, שהחליף את מנדלבאום, נכנס לתפקיד באפריל 2017. עזיבת המנכ"ל הקודם הגיעה נוכח הדעיכה בביצועי החברה בשנים האחרונות, ובמיוחד בתחום סרגלי הכלים לדפדפנים. החברה צפויה לפרסם את הדו"חות הכספיים שלה ביום חמישי הבא, וקיימת דריכות בשוק לקראת התוצאות שיסכמו את 2017.
גרסטל נכנס לתפקיד בתחילת השנה שעברה והחל ליישם תוכנית התייעלות שהציג מראש. הוא ביקש להפחית את הוצאות התפעול ב־6 מיליון דולר בתקופה של שנה וחצי, והצליח לעשות זאת בתקופה קצרה יותר. על כל פנים, הרווחיות עדיין לא מטפסת. החברה רשמה הפסד נקי של כ־35.5 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2017. לפי תוצאות מתואמות (Non-GAAP), באותה תקופה רשמה פריון נטוורק רווח נקי בשיעור של 11.1 מיליון דולר, קיטון של 47.6% ביחס לתקופה המקבילה.
פריון נטוורק היא חברת טכנולוגיה בינלאומית הפועלת בתחום הפרסום הדיגיטלי. החברה, שהחלה את דרכה ב־1999 בתור אינקרדימייל, הונפקה בבורסת נאסד"ק ב־2006. החברה החלה במסע רכישות אינטנסיבי במהלך העשור הנוכחי, אלא שלאורך זמן הרכישות איכזבו את המשקיעים. שווי השוק של פריון נטוורק צנח בהתמדה, ומניית החברה צללה בחמש השנים האחרונות בכ־90%, ובתשעת החודשים האחרונים ב־51.6%. אתמול עלתה מניית החברה ב־1.2% והיא נסחרה לפי שווי שוק של כ־254 מיליון שקל.
בדצמבר 2015 היא רכשה את חברת הפרסום הדיגיטלי אנדרטון, שהיתה דומה בגודלה לפריון, לפי שווי של 180 מיליון דולר. עסקה זו עלתה לחברה במחיקה של 43.8 מיליון דולר באוגוסט האחרון, וככל הידוע לא מדובר במחיקה האחרונה שגרמה העסקה. לפי ההערכות, הרכישה ההיא בוצעה במינוף גבוה. רכישה נוספת שלא סייעה לחברה בסופו של דבר היה זו של חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט, ב־2013.
בסיכום הרבעון השלישי של 2017, דיווחה החברה על הארכת חוזה שיתוף הפעולה שלה עם מנוע החיפוש בינג של מיקרוסופט עד 2020, אבל מנגד הביצועים הכספיים המשיכו להציג שחיקה. ההכנסות ברבעון השלישי ירדו בכ־21% ביחס לתקופה המקבילה ב־2016, והן הסתכמו ב־33.3 מיליון דולר. בתשעת החודשים הראשונים של 2017 ירדו ההכנסות בשיעור דומה ביחס לתקופה המקבילה ב־2016.