בנק הפועלים דורש לחייב את בעלי הוניגמן למסור תצהיר נכסים
הבנק טוען שהאחים יעקב ומיכה הוניגמן ונשותיהם צריכים לפרט את מכלול נכסיהם האישיים
בנק הפועלים מבקש כי השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב יחייב את הבעלים של רשת האופנה הוניגמן, האחים יעקב ומיכה הוניגמן, להגיש תצהירי נכסים אישיים, שלהם ושל נשותיהם. עוד מבוקש להורות כי התקופה שבה האחים נהנים מהקפאת הליכים אישית, לא תמנה לצורך מניין המועמדים לביטול הענקות והעדפות מרמה, בהתאם להוראות פקודת פשיטת הרגל.
- לאחר שלושה שבועות בלבד: מנכ"ל הוניגמן התפטר
- המחוזי ביטל את ההגנה האישית לבעלי הוניגמן הקורסת
- הקפאת ההליכים של הוניגמן עברה מנצרת לתל אביב;
הבנק פנה אתמול לשופט ברנר אשר קיבל לאחרונה לטיפולו את תיק הוניגמן מהשופט עאטף עיילבוני בנצרת. כפי שנחשף בכלכליסט, הרשת פנתה במכוון לבית המשפט בנצרת ולא לבית המשפט בתל אביב, מאחר שהשופט עיילבוני ידוע כמקל במתן צו הקפאה אישי לבעלים, לעומת בית המשפט המחוזי בתל אביב אשר פועל בהתאם להלכת בית המשפט העליון, לפיה רק במקרים נדירים יש מקום לתת צו כזה.
את הרשת ייצגה בנצרת עו"ד קרן רייכבך סגל שהתמנתה לבקשת הבעלים כנאמנת וכן מונה איתה, לבקשת החברה רו"ח בועז גזית. לאחר שהתיק עבר לתל אביב החליט השופט ברנר לצרף נאמן שלישי - עו"ד פיני יניב - שמונה מיוזמת השופט וכן הוא קבע כי ההקפאה האישית לבעלים שמונעת לפתוח נגדם בהליכי פשיטת רגל, תסתיים בתוך 21 יום.
לפי טענת הבנק באמצעות עו"ד מור נרדיה, על מנת שניתן יהיה לוודא את קיומו של צו איסור הדיספוזיציה שניתן ביחד עם צו ההקפאה האישי, קיימת חשיבות לכך שבעלי המניות יגלו בתצהיר אלו נכסים מצויים בבעלותם ובבעלות נשותיהם. לאחר הגשת הבקשה הודיעה גם קבוצת עזריאלי כי היא מצטרפת לבקשה.
עו"ד שי פיאדה מסר בתגובה בשם האחים הוניגמן: "טרם קיבלנו את הבקשה, נגיב בהתאם לדין. עם זאת אין לבעלי המניות מה להסתיר".