120 עובדי מפעל נגב קרמיקה בנגב יפסיקו לקבל משכורות מחר
מחר יפוג תוקף ההסכם שנחתם בין ההסתדרות, הנהלת נגב קרמיקה והעובדים. המפעל סגור כבר חמישה חודשים. לדברי אודי לוי, אחד המועמדים לרכישת החברה: "אם מבני תעשייה לא תסכים להעביר את חוזה השכירות, לא יהיה מפעל נגב קרמיקה"
120 עובדי מפעל נגב קרמיקה בנגב יפסיקו לקבל החל ממחר משכורות מהמפעל שבו עבדו עשרות שנים. ב-1 במרץ יפוג תוקף ההסכם שנחתם בין ההסתדרות, הנהלת נגב קרמיקה והעובדים להמשך העסקה עד לסוף חודש פברואר. המפעל סגור כבר כחמישה חודשים.
- שמואל דורנשטיין יורד מעסקת הרכישה של מפעל נגב קרמיקה בירוחם
- שבועיים למציאת רוכש למפעל נגב קרמיקה, עתיד העובדים בערפל
- אבי מוטולה: "מטרת תביעת הענק של נגב קרמיקה נגדי - להשחיר את שמי הטוב"
לאחרונה הודיע התעשיין שמואל דורנשטיין שהוא פורש מהמשא ומתן לרכישת המפעל, לאחר שלא הצליח לגשר על הפערים מול הנהלת המפעל. כיום במשא ומתן לרכישה נותרו שני מועמדים מרכזיים: אודי לוי, הבעלים של מתפרת רמון במצפה רמון ומשה סבג. אבן הנגף העיקרית במשא ומתן בין שני האחרונים להנהלת נגב קרמיקה הוא חוזה השכירות הגבוה שיש למפעל מול חברת מבני תעשייה.
על פי החוזה שחתמה הנהלת נגב קרמיקה בעבר מול מבני תעשייה, הם מחויבים לשלם שכ"ד של 8 מיליון שקל לשנה למשך עשר שנים. במשא ומתן שהתנהל גם מול חברת מבני תעשייה, מנהלי החברה לא הסכימו להעביר את החוזה שמחזיקה ויולה ומנהלי המפעל לידי רוכשים אחרים מתוך חשש שלא יוכלו לעמוד בו. החברה דרשה ערבות גבוהה שתבטיח את המשך תשלום השכירות לכל התקופה.
אחד הפתרונות האפשריים הוא שחוזה השכירות יישאר בידי ויולה ואילו הרוכשים ישלמו לה את שכ"ד ."אנחנו יכולים תוך חודש למכור תוצרת של המפעל, יש לנו תוכנית עסקית מסודרת עם לקוחות ויכולת לעבוד בזמן קצר, אבל עד שנושא השכירות של המפעל לא ייפתר, אין כל סיכוי שהמפעל יחזור לעבודה", אומר ל"כלכליסט" אודי לוי, אחד מהמתעניינים ברכישת המפעל. "בסיטואציה הזו, אם ממשלת ישראל לא תעשה שיחה עם דודו זבידה, מנכ"ל מבני תעשיי,ה הוא יסכים לוותר על החוזה ולהעביר אותו אלינו".
"אנחנו מצפים שבנימין נתניהו וממשלת ישראל תיתן חלק מהערבות לחוזה השכירות לצד מוכנותה של ויולה להיות חלק מהפתרון", אומר אודי לוי. "לא תהיה נגב קרמיקה כל עוד נושא השכירות לא ייפתר". מקורבים למפעל אמרו ל"כלכליסט" שלתאריך אין משמעות רבה מעבר לסיום העסקת העובדים. "המשא ומתן עם שני המוכרים נמשך ואנחנו עושים מאמצים להשלימו בזמן הקרוב".
בדיונים שהתקיימו בבית הדין לעבודה הועלו מספר אפשרויות לרכישת המפעל והעסקת העובדים . על פי הערכה נותרו כיום כ-80 – 90 עובדים אשר יוכלו לחזור לעבוד במפעל נגב קרמיקה. חלק גדול מהעובדים יצאו לפנסיה מוקדמת ומקצתם מצאו מקומות עבודה חדשים. נציג ההסתדרות באזור אמר לכלכליסט שחלק גדול מהעובדים שמצאו עבודה חדשה ישמחו לחזור לעבוד במפעל אם הוא ייפתח.
ממשרד הכלכלה והתעשייה נמסר: משרד הכלכלה והתעשייה, כפי שהצהיר בחודשים האחרונים, נכון לסייע לכל מי שיש לו את היכולת הכלכלית לרכוש את המפעל, גם באמצעות הלוואה מהקרן למפעלים במצוקה בהיקף של עד 50% מגובה ההשקעה וגם באמצעות מענק השתתפות בשכר העובדים.