ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
כנס נשים יוזמות פברואר 2018

כנס יוזמות 2018

"המבנים החברתיים עדיין נשלטים על ידי גברים בצורה מיושנת"

מיכל קיסוס הרצוג, ראש אגף חדשנות ודיגיטל בלאומי והמנכ"לית הנכנסת של PEPPER, אמרה בכנס יוזמות של כלכליסט: "אני לא רואה גברים שעוצרים ושואלים 'האם הנורמה הזו מתאימה לי?' נשים לא מתקדמות, כי יש להן הבנייה חברתית לצורת חיים מסוימת"

ספי קרופסקי 10:5725.02.18

"אל תסכימו להיות חברות בקבוצות ווטסאפ כיתתיות הנקראות 'אמהות', יש לילדים גם אבות" - כך אמרה מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני, במושב "נשים בחזית הטכנולוגיה" שפתח את כנס יוזמות של "כלכליסט" היום (א') בתל אביב.

 

במושב, שהנחתה כתבת הטכנולוגיה של "כלכליסט" הגר רבט, השתתפו גם סגנית נשיא בכירה במלאנוקס שלומית וייס, שותפה בקרן JVP פיונה דרמון, ראש אגף חדשנות ודיגיטל בבנק לאומי והמנכ"לית הנכנסת של PEPPER מיכל קיסוס הרצוג ופרופ' ליהי צלניק מנור מהפקולטה להנדסת חשמל בטכניון.

 


 

לדברי סופר תאני, לא מעט חברות וארגונים בעידן המודרני "דיברו על 'משרת אם' כאילו המינוח צמח בתקופה ליברלית, והוא מונח מאוד בעייתי כי המונח האמתי צריך להיות משרת הורה. הטולרנטיות צריכה להיות לאמהות ואבות באותו אופן, והדבר האחרון והלא פחות חשוב זו הסביבה החברתית. לא לתת יד למקומות האלה".

 

קיסוס הרצוג מבנק לאומי ניסתה להסביר את הסיבות לכך במהלך הפאנל וציינה כי "המבנים החברתיים עדיין נשלטים על ידי גברים. הדומיננטיות הגברית הזו משרתת סביבת עבודה מיושנת ומבנה ארגוני-חברתי אשר נדרש לרביזיה. לא עצרנו להסתכל עליהם ולבחון אותם. אני רואה פה רק נשים וזה מעצבן אותי - צריכים להיות כאן גם גברים ואני אומרת את זה כאמא לילדים קטנים. אני לא רואה גברים שעוצרים ושואלים 'האם הנורמה הזו מתאימה לי?' מנגד, נשים לא מספיק מתקדמות, בין היתר כי יש להן הבנייה חברתית לצורת חיים מסוימת, לאיך הן צריכות להתנהל, מה הן צריכות ללמוד ואין להן מספיק מודל לחיקוי. אין עדיין מספיק נשים בכירות". לפני כן היא ציינה כי ישנם מחקרים הגורסים כי ייקח לנשים כ-260 שנה להגיע לשוויון מלא, "אני לא מחכה 260 שנה", הבהירה.

פאנל נשים בחזית המהפכה הטכנולוגית. מימין: הגר רבט, ליהי צלניק מנור, שלומית וייס, מיכל קיסוס הרצוג, עדי סופר תאני, פיונה דרמון פאנל נשים בחזית המהפכה הטכנולוגית. מימין: הגר רבט, ליהי צלניק מנור, שלומית וייס, מיכל קיסוס הרצוג, עדי סופר תאני, פיונה דרמון צילום: עמית שעל

 

פרופ' צלניק מנור מהטכניון נשאלה על ידי רבט על הפרויקט שבו היא לוקחת חלק עם אוניברסיטת קורנל מארה"ב, בייחוד באשר להבדלים בין היחס בין המינים מעבר לים וכאן בישראל. "אני לא אחראית על קידום נשים בטכניון, אלא רק אצלי בפקולטה", ציינה, שם שמים דגש לדבריה על "נוכחות נשית ועושים זאת בצורה מפורשת, בעוד בארץ יש סירוב לכך. בארה"ב אם יגיעו שני מועמדים שווים, אחד גבר ואחת אשה - במקומות רבים יבחרו באשה, יקימו מלגות ותוכניות לנשים בלבד, קורסים לנשים בלבד הכשרות ייעודיות ועוד". אלא שבישראל לדבריה המצב עדיין שונה, ואם מעוניינים לקדם העדפה לנשים – ישאלו אותה "למה לא לייצר גם תכנית לג'ינג'ים או לבעלי משקפיים?".

 

וייס, בעלת ותק רב בתחום, נשאלה – כשליש מהעובדים בהיי-טק הן נשים, מה השתנה ב-30 שנה האחרונות? היא ענתה: "אני חושבת שיש שינוי בהיי טק, כשאני התחלתי לא היו כאלה אחוזים. השינוי קורה על ידי יוזמות מקומיות במקומות העבודה השונים, צריך לראות את היתרונות של מה מביאה לנו דעה אחרת. מישהו שונה בקבוצה מאפשר לנו לראות את הדברים מכיוון אחר, אני פחות מאמינה באפליה מתקנת, לקדם מישהי רק כי היא אשה. אני רוצה להתקדם לא רק כי אני אשה אלא כי אני טובה".

 

פיונה דרמון מ-JVP סיפרה את סיפורה במהלך הפאנל וציינה כי היא "בוגרת יחידת 8200" שבה לדבריה כ-50% מהיחידה הן נשים. יחד עם זאת, הן הגיעו למצב "שכמעט אין יזמיות מהיחידה ואחד הדברים שנבדקו סטטיסטית, שהסיבה היאלא רק הסטריאוטיפ אלא גם התעוזה. אחד הדברים שקורים שם ויש הרבה מחקרים בנושא שאומרים שנשים שבאות לראיונות עבודה שואלות אם יש משרת סטודנט פנויה? ולמה היא רוצה משרת סטודנט? כי היא מראש מאוד חוששת מהתעשייה, בשל הדימוי שהיא מאוד תובענית. וזה לא בהכרח נכון - היא הרבה יותר מחבקת אם אתה רוצה שעות עבודה מהבית למשל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x