בכירים באוצר: הפטור ממע''מ על רכישות מקוונות מחו"ל - מעוות
נציגי הרשתות הקמעונאיות נפגשו עם ראשי משרדי האוצר והכלכלה, ודרשו לבטל את הפטור, שחל עד סכום של 75 דולר; שר האוצר משה כחלון, שלא השתתף בפגישה, מסרב בתוקף לבטל את הפטור
מפגש טעון במיוחד הסתיים לפני דקות ספורות בין בכירי משרדי האוצר והכלכלה לבין נציגי המגזר הקמעונאי, בנוגע לדרישת האחרונים לבטל את הפטור ממע''מ ברכישות מקוונות מחו"ל של עד 75 דולר.
- אפשר להירגע – המדינה לא תבטל את הפטור ממע"מ על קניות באינטרנט מחו"ל
- לין לכחלון: "צמצם את הפטור ממע''מ ברכישות מקוונות, או תן לנו גם פטור דומה"
- יעד החיסול של רשתות האופנה והקניונים: הפטור ממע"מ על קניות מחו"ל עד 75 דולר
המפגש הסתיים ללא תוצאות ממשיות, כאשר כל הצדדים הסכימו על הכנת דו"ח בנושא. עם זאת, כל פקידי האוצר אשר התבטאו בנושא, הסכימו בפני בעלי הרשתות הקמעונאיות העיקריות, בהן פוקס, רנואר וגולברי, כי מדובר בפטור מעוות.
בין הבכירים שהשתתפו בדיון: מנכ''ל האוצר שי באב"ד, אשר התבטא בנושא הפטור ממע''מ; הממונה על התקציבים שאול מרידור; מנהל רשות המסים, משה אשר; הממונה על הכנסות המדינה והכלכלן הראשי, יואל נווה; ומנכ''ל משרד הכלכלה, שי נרינסקי. שר הכלכלה, אלי כהן, וסגן שר האוצר, איציק כהן, נכחו גם הם בדיון, אבל לא התבטאו נגד הפטור ממע''מ. שר אוצר, משה כחלון נעדר מהדיון. נזכיר כי כחלון מסרב בתוקף לבטל את הפטור.
נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, פנה השבוע לכחלון ודרש ממנו להפסיק לאלתר את האפליה הקיימת נגד סוחרים ישראלים על רקע הפטור ממע''מ הקיים עבור רכישות מקוונות עד 75 דולר (כ-260 שקל). לדבריו, "אי אפשר להתבונן במה שמתרחש כיום בפועל במגזר המכירות לצרכנים והמגזר הקמעונאי בישראל ולהישאר אדיש. רשתות אופנה נסגרות, אחרות סובלות מירידה חדה במכירות וחלק כבר החליטו לנטוש את הספינה. זו אינה מקריות, זוהי מגמה".