ממשלת הודו מתכננת להנפיק תעודות זהות לפרות
הנפקת תעודות זהות ביומטריות לפרות אמורה לסייע להתחקות אחריהן, להגן עליהן מפני מבריחים ולאפשר לטפל בראשי בקר שננטשו. ההגנה על פרות היא אחד הדגלים של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ומפלגתו
ממשלת הודו מתכננת להנפיק תעודות זהות ביומטריות ל-40 מיליון ראשי בקר בעלות של 7.8 מיליון דולר.
- גוגל נקנסה בהודו בשל "הטיה בחיפושים" וניצול מעמדה הדומיננטי
- עליבאבא תכבוש את הודו עם שופינג וסטרימינג
- לידיעת ממשלת ישראל: המאגר הביומטרי של הודו מסתמן ככישלון
הסימפטיה של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי לפרות אינה סוד גדול. מפלגתו,BJP ובעלי בריתו הפכו בשנים האחרונות את ההגנה על הבקר להיות אחד הנושאים החשובים ביותר על סדר היום הציבורי.
לאור זאת, אין זה מפתיע ששר האוצר ההודי הציג בחודש שעבר, כחלק מסעיפי התקציב השנתי, סעיף של מאות מיליוני רופי להנפקת מספרי תעודות זהות לבהמות ההודיות. הממשלה מתכננת להשקיע כ-7.8 מיליון דולר בסימון 40 מיליון בהמות בתעודות זהות ייחודיות בנות 12 ספרות. הקצאת התעודות תערך בדומה למודל הענקת תעודת זהות לכל אדם.
כתלות בהצלחת המודל, יוקצו כספים נוספים לפיקוח על אוכלוסייה הבקר ההודית - המונה כ-300 מיליון ראשים.
הסיבות להצדקת הפרויקט מגוונות. סימון הבהמות יאפשר להתחקות אחר עקבותיהן, להגן עליהן מפני מבריחים, לטפל בחיות שננטשו ולנהל אזורי מחסה לפרות.
אחד מעובדי בתי המחסה לפרות בדלהי אמר לעיתון הגרמני "דויטשה וולה" כי "הפרות מייצרות יותר חלב ממה שדרוש לעגלים שלהן, וזה הסידור של אלוהים לתזונה של בני האדם. לכן, הפרה אינה אנוכית ועלינו להגן עליה".
גם במדינות רבות ברחבי אירופה מקובל לסמן בקר, אך המטרות שונות בתכלית. האירופים מתעניינים יותר בסימון בהמות למשל למטרות וטרינריות, כמו מניעת זיהומים ומגפות - למשל מחלת הפרה המשוגעת.