$
שוק ההון

שוק האג"ח: ירידות חדות בקונצרניות, יציבות בממשלתיות

הירידה החדה ביותר נרשמת במדד תל בונד-גלובל שכולל אג"ח קונצרניות שקליות של חברות זרות; למרות הירידות במדדי התל בונד בימים האחרונים, מי שהחזיק בהן בשנה האחרונה נהנה מעליות שערים נאות

יניב רחימי 11:3406.02.18

מדדי איגרות החוב הקונצרניות סופגים ירידות שערים חדות במסחר היום (ג') בבורסה בתל אביב. הירידה החדה ביותר נרשמת במדד תל בונד-גלובל, שכולל את כל איגרות החוב הקונצרניות השקליות שהנפיקו חברות זרות ושעומדות בתנאי הסף שלו; המדד יורד ביותר מ-0.5%. מדד תל בונד-גלובל השיל בשבועיים וחצי 3.1% מהשיא שרשם ב-14 בינואר השנה.

הירידות הבולטות ביותר במדד תל בונד-גלובל נרשמות באגרות החוב של אקסטל (סדרה א'), נמקו (סדרה א') ולייטסטון (סדרה א).

 

 

גם מדד תל בונד 60, שכולל את 60 אגרות החוב הקונצרניות הצמודות למדד בעלות שווי השוק הגבוה ביותר, רושם ירידות שערים, אם כי בשיעור נמוך יותר. מדד תל בונד 60 משלים יום מסחר עשירי ברצף של ירידות, שערים ומאז 23 בינואר השנה איבד 1.4% מערכו.

 

את ירידות השערים הבוקר מובילות איגרות החוב של מבני תעשיה - מסדרה י"ז ומסדרה י"ח, ואיגרת החוב של אינטרנט זהב (סדרה ד').

 

ירידות קלות באג"ח הממשלתי

 

בניגוד לירידות החדות במדדי אגרות החוב הקונצרניות, מדדי אגרות החוב הממשלתיות רושמים עליות שערים קלות - בהובלת מדד אג"ח ממשלתי, שכולל את כל אגרות החוב הממשלתיות הנסחרות בבורסה. הפערים בשיעור הירידה של המדדים מעיד על פתיחת מרווחי התשואה בין אגרות החוב הקונצרניות לאלו הממשלתיות, אחרי תקופה ארוכה שבה המרווח התכווץ.

 

למרות הירידות במדדי התל בונד בימים האחרונים בכלל והבוקר בפרט, מי שהחזיק בהן בשנה האחרונה נהנה מעליות שערים נאות, שהחוסכים בפיקדונות הבנקאיים יכולים רק להתקנא בהם. בשנה האחרונה מדד תל בונד 60 עלה ב־4.3%, ומדד תל בונד - גלובל, שהושק רק ביולי 2017, הניב בשבעה חודשים תשואה של 4.87%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x