בדיקת כלכליסט
נוקיה 8: סמארטפון דגל נאה במחיר של מכשיר ביניים
ה-Nokia 8, שנחת לאחרונה בישראל, עולה 2,000 שקל ומציג שורת יתרונות בדמות מסך שקריא גם תחת אור שמש ישיר, ממשק נוח ומצלמה מתקדמת. ואולם, המסך שלו קטן ביחס לגוף הטלפון וזמן הסוללה בינוני
נוקיה חזרה לתודעת רוכשי הסמארטפונים ב-2016, לאחר תקופה משונה שעברה בידי מיקרוסופט; כיום היא שייכת ל-HMD גלובל, חברה שהחליטה להחזיר את המותג האיקוני לקדמת הבמה, באמצעות סמארטפונים בניחוח קלאסי; למשל, ה-3310 שנבנה בסגנון של שנות התשעים. סקירה זו תעסוק במכשיר הדגל האחרון Nokia 8, שמוכיח שלחברה יש מה להציע גם לחובבי החדשנות.
- וואווי Mate 10 Pro: חכם סיני עם סוללה של יומיים
- גלקסי S8: האלוף האולימפי של סמסונג
- אייפון X: מדליית זהב לאפל, אבל עדיין לא מכשיר מהפכני
הטלפון, שנחת בישראל לאחרונה, כולל מעבד מהיר, מסך באיכות QHD ומצלמה משוכללת. האם הוא יוכל להתמודד עם מיטב התוצרת של אפל, סמסונג ו-LG?
עיצוב ומבנה: אלט-נוי לנד
הנוקיה 8 מתבסס על מבנה של אלומיניום וזכוכית; אם השנה היתה 2016, היה זה הטלפון הכי מרשים בשוק - אבל המסך שלו, 5.3 אינץ' גודלו, הוא ביחס תצוגה של 16:9, ולכן נראה קטן מאוד ביחס לגוף הסמארטפון. אנו חיים בעידן בו למכשירי דגל יש מסכים ללא שוליים; לשם השוואה, הגלקסי S8 של סמסונג מציע מסך גדול יותר בגוף קטן יותר.
הנוקיה 8 גם קצת כבד מהממוצע ושוקל 160 גרם. עם זאת, המבנה שלו מעוגל ונעים ולא תמצאו בו שום בליטה או זווית חדה. איכות ההרכבה מרשימה ומזכירה את מכשירי הדגל ההיסטוריים של נוקיה כגון ה-N8 או ה-N95. הזכוכית הקדמית שמחפה את כל חזית הטלפון וגב האלומיניום המבריק לא קיבלו ציפוי דוחה שמנוניות, כך שטביעות אצבעות נראות על ה-8 בקלות.
שתי עדשות המצלמה נמצאות בחלק העליון של הגב, על פלטה מוגבהת מעט, מה שגורם למכשיר להתנדנד כאשר מניחים אותו על גבו. על אף תצורת התצוגה המיושנת, העיצוב של ה-8 מרשים ומדובר בהחלט במכשיר שיסובב ראשים - בעיקר אם תבחרו את הצבעים המיוחדים שלו: כחול ונחושת מבריקים. בונוס קטן הוא הגנה מפני נתזים בתקן IP54, לא מתאים להגן מטבילה אך מספיק בשביל לדבר בגשם.
ממשק ומערכת הפעלה: שקט, מהיר ונקי
המסך של הנוקיה 8 הוא גולת הכותרת: נדיר למצוא רזולוציית QHD במכשירים ברמת המחיר שלו (אפילו מתחריו הסינים לא מציעים רזולוציה כזו במחיר כזה). המסך מעולה אמנם מבוסס פאנל LCD, אך הוא מציע הפרדת צבעים משובחת וצבע שחור עמוק שדומה לשל מסכי OLED. למסך יש יתרון אחד שקשה להפריז בו: בהירות של 700 ניט, מה שמאפשר עבודה גם תחת אור שמש ישיר. הבהירות הזו תעלה לכם בזמן הסוללה, אם תגדירו תאורה מקסימלית באופן קבוע.
נוקיה המשיכה את הקו שהחלה עם מכשיריה הקודמים ובחרה באנדרואיד 7.1.1 (עדכון לאנדרואיד 8 כבר זמין) תוך שהיא מקפידה על תדירות עדכונים גבוהה (בזמן הסקירה, קיבל ה-8 שני עדכוני אבטחה). ממשק האנדרואיד של נוקיה נקי לחלוטין; מגירת האפליקציות מזכירה את חוויית הפיקסל 2 של גוגל ולחיצה ארוכה מאפשרת להקפיץ את הסייענית של גוגל, אם בחרתם בממשק באנגלית.
השינוי העיקרי של נוקיה הוא הטמעה של מערכת תצוגה של התראות על המסך בסגנון ה-Always On Display של מכשירים בעלי מסך AMOLED. היא מאפשרת לקבל חיווי על שיחות או הודעות וגם שעה גם כשהמסך נעול ונעלמת אחרי כ-20 שניות. סורק טביעות האצבע, שהוטמע בכפתור ההפעלה בחזית, אינו מדויק. למעשה, לא זיהה את אצבעי בשליש מהנסיונות.
מולטימדיה ואפליקציות: חבילת גוגל, לטוב ולרע
מכשירי אנדרואיד נקיים לא מגיעים עם אפליקציות צד שלישי וטוב שכך. תמצאו כאן את חבילת האפליקציות הבסיסית של גוגל. היתרון הוא שהן עושות את העבודה היטב במיוחד אם אתם חיים באקוסיסטם של החברה. מצד שני לא תמצאו כאן אפליקציית וידאו למשל, משימה שגוגל Images ממלאת, אלא אם תורידו נגן וידאו חיצוני (מומלץ).
עוד בעיה בחבילה היא ההסתמכות על שירותי הענן של גוגל, אם אתם בעלי חשבון אאוטלוק, או שאתם שומרים את החיים שלכם בדרופבוקס, תיאלצו להוריד את האפליקציות בנפרד. מבחינת מוזיקה, הנגן של גוגל עושה עבודה סבירה, אך למי שחי בישראל אין גישה לגיבוי הענן שהוא מציע. איכות הצליל טובה אך לא מרשימה.
הטלפון נמכר עם זוג אזניות איכותיות למדי, וכולל קישוריות בלוטות' 5 שמאפשרת לחבר אזניות ורמקול אלחוטיים בו זמנית. ישנו גם רמקול בודד פנימי שמספק את הסחורה עם עוצמה גבוהה וללא עיוותים.
מצלמה: עדיין לא שם
המצלמה העיקרית מציעה מערך כפול חיישנים בני 13 מגה-פיקסל כל אחד. כמו במכשירי וואווי, גם כאן יש אחד שמצלם בצבע ואחד בשחור-לבן. HMD חידשה את הקשר ההיסטורי עם צייס לפיתוח העדשות. ואולם, גודל הפיקסלים ומפתח הצמצם (1.12 מיקרון ו-f/2.0 בהתאמה) הם משהו שלא ראינו על מכשיר דגל מאז האקספריה Z5 או הוואן פלוס 3. זה חבל, כי התוצאה היא שהתמונות יוצאות טובות מאוד באור יום ומאכזבות בתאורה נמוכה.
הצילום בשחור לבן מספק תמונות "אמנותיות" עבור מי שאוהב את הסגנון. יש לציין שלמרות שבתאורה נמוכה הוא לא יכול להתחרות במכשירי הגדל הנוכחיים, המצלמה עדיין מספקת צבעוניות טובה ומצליחה להגביל את הרעש למינימום בזכות ייצוב תמונה אופטי. הבעיה העיקרית כאן הוא המיקוד האוטומטי, שלא תמיד מצליח לספק את הסחורה בהיותו איטי ולא מדויק. מדובר בבעיה שניתן לפתור ברמת התוכנה, כך שעדכון של נוקיה יכול לשפר את המצב.
עוד דבר שחסר כאן הוא זום אופטי. רוב המצלמות עם שני חיישנים מהחודשים האחרונים מצוידים גם בזום אופטי. כאן, אין, וחבל. עם זאת ניתן לקבל את אפקט הטשטוש (Bokeh) האמנותי וכן יש מצב HDR טוב ואפילו יכולת לצלם תמונה עם שילוב של שני החיישנים במקביל.
מצלמת הסלפי זכתה אף היא בחיישן בן 13 מגה-פיקסל ואיכות הצילום מצוינת. נוקיה קידמה שתי תכונות ייחודיות במצלמה. הראשונה היא ה-Bothie שמאפשרת לקבל תמונה שהיא שילוב בו זמני של החיישן האחורי והקדמי. זה לא ממש שימושי בחיי היומיום למעט אם אתם צלמי וידאו נלהבים או בלוגרים.
בנוסף היא קשה לשימוש ודורשת יד יציבה, שכן החיישן הקדמי אינו מצויד בייצוב. תכונה שנייה היא מערך מיקרופונים שפותח על ידי חטיבת OZO של נוקיה. מדובר ביכולת שמאפשרת לקבל אפקט צליל היקפי גם ברמקול סטריאו וגם במונו. זה עובד נהדר ומספק חויית סאונד מרשימה בסרטונים. בסך הכל המצלמה טובה, אך יש טובות ממנה.
ביצועים וזמן סוללה: מודרני לטווח קצר
עם מעבד סנאפדרגון 835 בעל שמונה ליבות, ארבע במהירות 2.5 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.8 גיגה-הרץ, זיכרון פעולה בן 4 גיגה-בייט ומרחב אחסון בן 64 וכן חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון של עד 256 גיגה-בייט, לא תהיה לכם בעיה להריץ את כל האפליקציות שתרצו.
החומרה מיישרת קו עם כל המכשירים המובילים בשוק. הסוללה בת 3,090 מיליאמפר-שעה היא דווקא הנקודה החלשה כאן. היא לא תספיק לכם מעבר ליום פעולה בודד, אך מצוידת בטעינה מהירה בפורמט של קוואלקום, מה שיאפשר לכם לקבל כ-50% בחצי שעה. בהיותה יצרנית מדופלמת בתחום התקשורת לא חסכה נוקיה והעניקה ל-8 איכות שיחה משובחת, קליטה טובה וחיבור מהיר לרשתות פתוחות.
סיכום ואלטרנטיבות
אי אפשר לומר שהנוקיה 8 הוא פספוס או מכשיר רע. יש לו אמנם חסרונות כגון גוף גדול ביחס למסך, מצלמה לא מרשימה או חיישן טביעות אצבעות שמעלה את הסעיף. אך מדובר בחבילה משתלמת ביותר שעולה 2,000 שקל - ומזכירה לנו למה נוקיה היתה היצרנית הפופולרית ביותר בעולם במשך קרוב לעשור.
בישראל יש ל-8 כמה מתחרים קשוחים: הראשון הוא הוואן פלוס 5T שמציע מסך גדול ללא שוליים וחוויית אנדרואיד נקייה במחיר דומה. השניה הוא המי 6 של שיאומי, שמסיים את הקריירה שלו בקרוב, מציע מפרט דומה ומחיר זול יותר בכ-400 שקל. אך כאן הממשק הוא קנייני לטוב ולרע. קחו בחשבון שלשני המכשירים האלה אין חריץ הרחבה, המצלמה פחות טובה ורזולוציית המסך נמוכה יותר. המכשיר שמתקרב הכי הרבה לנוקיה 8 הוא ה-P10 של וואווי. המצלמה שלו יותר טובה אבל חיי הסוללה שלו וערכת השבבים אינם משתווים ל-8. לסיכום, ה-8 הוא ניסיון מוצלח ראשון למכשיר דגל במחיר סביר. אבל במכשיר הבא, עדיף לנוקיה ליישר קו עם הטרנדים בשוק כדי לא להיראות מיושנת.
ציון כלכליסט: 8
מערכת הפעלה: אנדרואיד 7.1.1 (8.0) || גודל מסך: 5.3 אינץ' || רזולוציה: 2,560 על 1,440 || מצלמה ראשית: 13+13 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 13 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.5 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.8 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון: 64 גיגה-בייט || עובי: 7.9 מ"מ || 2,000 שקל || משקל: 160 גרם