$
מחפשי עבודה

כך תגלו מה העובדים האחרים באמת חושבים עליכם

גם אם אתם חושבים שעמיתיכם תופסים אתכם כחרוצים, החלטיים או שנונים ומבדרים - אתם ככל הנראה טועים. שתי שאלות פשוטות יכולות לגלות לכם את האמת

שירות כלכליסט 13:2704.02.18

מה האנשים שאיתם אתם עובדים חושבים עליכם?

איך שלא תענו על השאלה הזאת, כמעט בטוח שאתם טועים. מפתיע כמה זה קשה עבור רובנו להבין איך אחרים תופסים אותנו – אנחנו חושבים שאנחנו מנהלים נחרצים, בעוד אחרים רואים אותנו כחלשים ולא החלטיים. או שאנחנו חושבים שאנחנו פיקחים ומבדרים, בעוד אחרים חושבים שאנחנו מדברים יותר מדי.

 

סיבה שכיחה לאי ההתאמה בין תפיסתנו את עצמנו ותפיסתם של אחרים אותנו, היא מה שמכונה "אשליית השקיפות" – האמונה שאחרים תמיד מבינים את כוונותינו ואת מה שקורה לנו בראש. התובנה הזאת מגיעה מקריסטי הדג'ס, קואצ'רית מנהיגות וכותבת, שמסבירה את הבעיה במאמר שכתבה להרוורד ביזנס ריוויו.

 

מתוך הסדרה "המשרד", גם אם אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה אחרים חושבים עלינו אנחנו לרוב טועים מתוך הסדרה "המשרד", גם אם אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה אחרים חושבים עלינו אנחנו לרוב טועים

 

 

הבעיה עם אשליית השקיפות היא שהיא עלולה לעמוד בדרך להצלחה, במיוחד אם אתם מנהלים חברה ורוצים שהיא תצמח, או אם יש לכם משרה ניהולית ואתם רוצים להתקדם לעמדה בכירה יותר. "אנחנו בדרך כלל לא בטוחים, מבולבלים, או אפילו לא מודעים בכלל למה שאנחנו מקרינים. וחוסר מודעות עצמית עלול להגביל לנו את הקריירה", כתבה הדג'ס. למשל, אחד מלקוחותיה שפספס הזדמנות להתקדם למשרה בכירה כי אנשים תפסו אותו כשלילי וקשה, למרות שהוא חשב שהוא פשוט טיפוס אנליטי.

 

למזלכם, אם יש לכם את האומץ לזה, אתם יכולים לפרוץ את אשליית השקיפות ע"י שאילת שתי שאלות פשוטות שאמורות לגרום לעמיתיכם לתת לכם תובנות לגבי האופן בו אתם נתפסים. זה מה שהדג'ס מכנה "שימוע נוכחות", באתר ביזנס אינסיידר סיפקו הצצה חטופה לדרך שבה שזה עובד:

 

1. בחרו חמישה אנשים ובקשו מהם פגישה אחד על אחד

"בחרו עמיתים שרואים אתכם הרבה במצבי עבודה רלוונטיים: בוסים, מנהלים, עמיתים, ואפילו קולגות לשעבר. עמיתים בעלי השפעה וכושר הבחנה הם מקור מצוין", כותבת הדג'ס.

האינסטינקטים שלכם אולי יאמרו לכם לבחור אנשים שאתם סומכים עליהם באמת, כי אתם מכבדים את דעתם ואתם יודעים שהם לא יפגעו בכם מאוד. זה בסדר לכלול אותם, אבל וודאו שאתם שואלים גם אנשים שיהיו איתכם ישירים לגמרי. אנשים שהכירו אתכם בעבודתכם הקודמת ועדיין נמצאים בקשרי עבודה אתכם הם בעלי ערך רב במיוחד.

 

2. שאלו שתי שאלות

פתחו את הפגישה בכך שתסבירו שכל מה שהם יאמרו לכם יישאר חסוי, ושאתם אוספים פידבק ממספר אנשים. זה יעזור להם להרגיש יותר בנוח, ולכן להיות יותר כנים אתכם.

אז שאלו:

מהי התפיסה הכללית לגבי? (כלומר, מה אנשים חושבים עליכם)

מה אני יכול/ה לעשות אחרת כדי להשפיע הכי הרבה על סיכויי הצלחתי?

שתי השאלות אמורות לרמוז לכם כיצד באופן כללי תופסים אתכם בארגון, ולא רק מה חושב עליכם מי שיושב מולכם.

 

המרואיין שלכם עשוי לדבר על דברים ספציפיים שעשיתם. זה טבעי – ברוב הראיונות, ביקורת או שבחים ספציפיים על ביצועיכם במצבים שונים הם יותר בעלי ערך מתפיסות כלליות. אבל במקרה הזה, התפיסה הכללית יותר חשובה לכם, אז אם התשובות ספציפיות מדי, הדג'ס מציעה להמשיך את התישאול כך:

"אני מעריך/ה את הפידבק הזה. אך האם אפשר לעלות שלב ולשאול על התפיסה הכללית לגבי כמנהיג/עמית/אדם?

זה אמור לכוון את המרואיין לתפיסה הכללית יותר לגביכם, שאותה אתם רוצים לברר.

 

3. שמרו על פני פוקר

אנשים שנותנים לכם פידבק כנה יתבוננו בכם בריכוז כדי לראות איך אתם מגיבים, אומרת הדג'ס. אם הם יוכלו לראות שאתם כועסים או מוטרדים, הם עשויים למתן את הערותיהם ולהיות סלקטיביים במה שהם אומרים.

 

אז תתאמצו להסתיר את רגשותיכם, או למתן את הבעתם, ובכל מקרה - הימנעו מלהסביר את עצמכם או להתווכח עם מה שהם אומרים. כרגע אתם רק אוספים מידע, ואם המצב נראה לכם מוזר, זיכרו שהעמיתים שלכם נמצאים בעמדה טובה הרבה יותר מכם לדעת מה אומרים עליכם כשאתם לא שם.

 

כשהמרואיינים סיימו לענות על שאלותיכם, הודו להם מעומק הלב. אחרי הכל, הם שמו את עצמם במצב לא נעים רק כדי לעזור לכם. ואפילו אם אתם לא באמת אסירי תודה על הערותיהם ברגע שהן נאמרו, רוב הסיכויים הם שבחלוף הזמן תתחילו להעריך את מה שלמדתם.

 

במהלך הראיונות סביר שתשמעו הערות ואבחנות מסוימות שחוזרות על עצמן אצל אנשים שונים. אלו הן התפיסות שעליכם לקחת ברצינות, ולעבוד כדי לשנותן אם הן לא משרתות את איך שאתם רוצים להיראות. "קורה הרבה שלקוחות חזרו אליי אחרי שסיימו את התרגיל הזה ואמרו: 'למה אף אחד לא אמר לי את זה קודם?' אני יכול לשנות את זה בקלות!'" אומרת הדג'ס. זה בדיוק איך שהרגשתי כשלמדתי שתופסים אותי כלא החלטית – מיד התחלתי לחפש פחות קונצנזוס ויותר פעולה אקטיבית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x