$
חדשות נדל

בין כיכר המדינה למנהטן: היכן משלמים את דמי השכירות הגבוהים בעולם?

דמי השכירות בחנויות של כיכר המדינה הם עדיין היקרים בישראל, אך מחקר של פירמת ייעוץ הנדל"ן קושמן וויקפילד על רחובות המסחר היקרים בכל מדינה מצא כי בהשוואה גלובלית אצלנו עדיין המצב טוב. בשדרה החמישית בניו יורק, למשל, משלמים דמי שכירות שגבוהים פי 20

דותן לוי 08:0601.02.18

כיכר המדינה ברחוב ה' באייר בתל אביב היא המקום שבו תשלמו את המחיר הגבוה ביותר על דמי שכירות למסחר בישראל. ממוצע השכירות חודשי עומד שם של 121 דולר (כ־410 שקל) למ"ר. ועדיין, המחיר זול יחסית ללוקיישנים החמים של הערים המובילות בעולם. נתונים אלה עולים מסקר בינלאומי של פירמת ייעוץ הנדל"ן קושמן וויקפילד, המיוצגת בארץ על ידי אינטר ישראל.

 

המחקר סקר את הרחוב היקר ביותר בכל מדינה ואת גובה דמי השכירות שמשלמים בו, וכן התייחס למגמות הנדל"ן המסחרי במדינות השונות: השדרה החמישית בניו יורק עדיין במקום הראשון, עם שכירות ממוצעת של 2,690 דולר למ"ר לחודש (זה סכום גבוה משמעותית מרוב הערים בעולם, ופי 22 מהלוקיישן היקר ביותר בתל אביב); אחריה בשנה השנייה ברציפות נמצא רחוב קאווסיי ביי בהונג קונג עם דמי שכירות חודשיים של 2,440 דולר למ"ר; במקום השלישי נמצא רחוב ניו בונד בלונדון, עם דמי שכירות של 1,540 דולר למ"ר; במקום הרביעי (קפיצה של שני מקומות משנה שעברה), רחוב מונטה נפוליאונה במילאנו עם שכירות של 1,280 דולר למ"ר; והשאנז אליזה בפריז (שירדו שני מקומות ביחס לשנה שעברה, מהמקום השלישי לחמישי) עם בדמי שכירות של 1,260 דולר למ"ר.

 

קפריסין מזנקת

 

כיכר המדינה דורגה זו השנה השנייה ברציפות במקום ה־35, בין איחוד האמירויות במקום ה־34, ליוהנסבורג שבדרום אפריקה במקום ה־36. מחברי הסקר כותבים כי על אף הצמיחה במכירות מקוונות, סגירת קניונים וצמצום שטחי חנויות, שטחי הנדל"ן הקמעונאי צומחים בכ־3% בממוצע בשנה ודמי השכירות במקומות המבוקשים נשמרים. עד יוני 2017 צמחה שכירות שטחי הקמעונאות ברחבי העולם ב־0.5%: מבין 451 אזורים שנסקרו 136 הצביעו על גידול בדמי השכירות, ורק ב־90 נרשמה ירידה.

 

 צילומים: אי.פי.אי, בלומברג, ערן גרנות

 

 צילומים: אי.פי.אי, בלומברג, ערן גרנות

 

 צילומים: אי.פי.אי, בלומברג, ערן גרנות

 

 צילומים: אי.פי.אי, בלומברג, ערן גרנות

 

 צילומים: אי.פי.אי, בלומברג, ערן גרנות

 

חמש הערים היקרות בשטחי מסחר בארצות הברית הן ניו יורק, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, שיקגו ומיאמי אך ההפרשים ביניהם עצומים: ניו יורק, למשל, יקרה פי 10 ממיאמי. באירופה דמי השכירות היקרים ביותר הם בלונדון ברחוב ניו בונד; הצניחה הכי גדולה של דמי שכירות היתה באנקרה, טורקיה (ב־40%); ואת הזינוק המשמעותי בדמי השכירות רשמה ניקוסיה בקפריסין עם עלייה של 67%. באופן כללי ניתן לראות כי ב־33% מאזורי המסחר באירופה חל גידול בדמי השכירות, ב־57% נשמרה יציבות והשכירות לא השתנתה, וב־10% מהמיקומים ירדו דמי השכירות.

 

סין מאמינה במסעדות

 

באסיה והאזור הפסיפי, הגידול המשמעותי ביותר בדמי השכירות נרשם בטוקיו עם 12%, ואילו במנילה שבפיליפינים ירדו דמי השכירות בשיעור של 26%. בסך הכל 22% מהרחובות היקרים באזור הפסיפי רשמו גידול בדמי השכירות; ב־52% נותרה מהם השכירות זהה, וב־26% נרשמה ירידה. בסין, הצמיחה ממשיכה לתפוס תאוצה גם בהיבט הקמעונאי, עם גידול בחנויות מזון ומסעדות, מותגי ספורט, קוסמטיקה, אופנה ובריאות.

 

בחינה של בייג'ינג מצביעה על כך שהחנויות המבוקשות בה הן סופרמרקטים ומסעדות, חנויות עשה זאת בעצמך וכן שוק מותגי היוקרה שמצוי בצמיחה מאז 2016. היקף הצריכה באינטרנט בבייג'ינג עומד על 18% אך עדיין 750 אלף מ"ר חדשים למסחר צפויים להיפתח בעיר ב־2018. אף שרחוב קאווסיי ביי בהונג קונג מדורג שני בעולם ביוקרו, באופן כללי, מאז 2015 נרשמה ירידה בדמי השכירות בעיר כאשר ב־2017 הירידה היתה של לבדה של כ־6%.

 

כיכר המדינה בת"א כיכר המדינה בת"א צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x