$
הייטק והון סיכון

חברת Como ממשיכה לפרגן לעובדים, מצמצמת את שעות העבודה

מעתה, תעמוד הדרישה על 165 שעות בחודש, במקום 185 - המספר המקובל בתעשייה. לדברי ההנהלה, המהלך נועד לתת גמישות לעובדים ולמשוך מועמדים חדשים, שיוכלו לשלב בצורה נוחה יותר בין קריירה וחיי משפחה

מאיר אורבך 15:2429.01.18

חברת ההייטק הישראלית קומו (Como) החליטה לקצר את שעות העבודה ל-165 שעות עבודה בחודש, 8 שעות ביום בניגוד ל-185 שעות עבודה ו-9 שעות ביום כמקובל בתעשיה.

 

 

מהחברה נמסר שהמהלך נועד לאפשר גמישות לעובדים, כך שמינימום שעות העבודה לא יהווה בעיה בעבודה או בקבלה למקום העבודה - מבלי לפגוע בתפוקת העובד. קומו מספקת לרשתות קמעונאיות ולמסעדות טכנולוגיות לניהול והפעלת העסק שכולל אפליקציית מובייל ממותגת, מגוון רחב של תוכניות נאמנות לקוחות, אנליטיקה, תובנות עסקיות ומערכת שיווק אוטומטית.

 

רונן שילה, מנכ"ל ומייסד החברה רונן שילה, מנכ"ל ומייסד החברה

 

 

רונן שילה, מייסד ומנכ"ל חברת Como, אמר: "אני גאה להוביל היום מהלך שלדעתנו יביא לשינוי ולאיזון הנכון בין העבודה לחיים האישיים. כחברה שמעריכה מאוד את המשפחתיות וש-70% מעובדיה הם הורים, אני לא רוצה להעמיד את העובדים שלנו בפני בחירה בין הקריירה שלהם לבין המשפחה שלהם ומאמין שאפשר לשלב את שניהם יחד בצורה מאוזנת.

 

אני מאמין שיחד נוכל לייצר ארגון שמאפשר לעובדים שלו מספיק זמן פנוי לחיים האישיים ועדיין לא להתפשר על המקצועיות, התפוקה והאחריות האישית על עמידה ביעדים. לכן, אני משוכנע שלא רק שהמהלך הזה לא יוריד את התפוקה בעבודה, אלא הוא דווקא יעלה אותה".

 

 

 

קומו יושבת בפארק המדע של נס ציונה, מעסיקה 130 עובדים ונמצאת בימים אלה בתהליכי גיוס נוספים. היא הכריזה לפני מספר שנים שתחדל מלעבוד עם עובדי קבלן והחלה להעסיק באופן ישיר את עובדי הניקיון והתחזוקה ולהעניק להם אופציות. עובדי החברה הם קבוצת בעלי המניות הגדולה בקומו, כש-22% מהמניות הוקצו להם. בנוסף, העובדים, לצד משקיעים ובעלי מניות אחרים, נהנו לאורך השנים מחלוקת דיבידנדים של מאות מיליוני דולרים. מהחברה נמסר שבחברה קיים שיווין מגדרי בשכר. כמו כן, נשים מהוות מרכיב חשוב בהצלחה של החברה – 50% מכלל העובדים ו-60% מכלל עובדי הפיתוח.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x