סקסיזם? אוקספורד האריכה את זמני הבחינות - כדי לשפר את ציוני הנשים
מנהלי האוניברסיטה סבורים שנשים מועדות יותר לסבול מ"השפעות לחץ הזמן". מספר אקדמאים הביעו דאגה מהיוזמה, ואחרים דווקא בירכו אותה
המהלך התבצע מאחר שמנהלי האוניברסיטה סבורים שנשים מועדות יותר לסבול מ"השפעות לחץ הזמן", ושהארכת הזמן תוכל "למזער את הפער המגדרי שהתרחב בשנים האחרונות".
- איסלנד אוסרת על אפליה בשכר בין נשים לגברים
- תהיי יפה ותשתקי: בערוץ E! מעדיפים לא לשלם לנשים
- משרד המשפטים בארה"ב יחקור את אוניברסיטת הרווארד בחשד לאפליה על מוצא אתני
אותם המנהלים אמרו גם שהם מאמינים שהמבחן "צריך להוות יישום של הבנה מתמטית ולא של הספקים".
לפי הדיווח מספר אקדמאים הביעו דאגה מהיוזמה, וקראו לה "סקסיסטית", כיוון שלפיה נשים זקוקות ליחס שונה. אולם אחרים בירכו על המהלך. אחד הפרופסורים למתמטיקה אמר שנשים נוטות לבדוק פעמיים את תשובותיהן, ודבר זה גורם להן להאטה בקצב פתרון הבחינה.
שרה הארט, פרופסור למתמטיקה בבירקבק קולג' בלונדון אמרה שלא כמו נשים, גברים נוטים לענות מהר יותר על שאלות, גם אם זה מעלה את הסבירות שלהם לטעות. "אני בעד לתת לאנשים את הזמן שהם צריכים כדי לסיים את המבחן. אחרי הכל, בחיים האמיתיים אתה לא צריך להוכיח תיאוריות תחת לחץ של זמן, כך שמהירות התשובה היא לא משהו שמעניין אותנו לבצע הערכה לגביו".
דובר האוניברסיטה הגן על המהלך, ואמר לדיילי טלגרף שהוא "הוגן וראוי מבחינה אקדמית". הוא הדגיש ש-39% מהמתמטיקאיות השיגו תוצאות גבוהות במיוחד, לעומת 47% מהגברים, אך מדובר בתוצאות שהשיגו הנשים לעומת השנה שעברה.
"המחלקות הרלוונטיות לא מסיקות מסקנות נחרצות מהמידע שהתקבל בשנה הראשונה של השינוי. ועם זאת, סטודנטיות בשנה השלישית אכן הפגינו שיפור לעומת ציוני השנה השנייה שלהן," אמר הדובר, "למרות שיש עוד הרבה לאן להתקדם, המחלקות ימשיכו להעניק זמני בחינה ארוכים יותר בעתיד הנראה לעין".