בלעדי לכלכליסט
בכיר במיקרוסופט פורש, ניהול הסטארט־אפים עוזב את ישראל
מנהל פעילות הסטארט־אפים של מיקרוסופט, צחי וייספלד, פרש מתפקידו חצי שנה בלבד לאחר מינויו. בעקבות זאת החברה מתכוונת להעביר את ניהול הסטארט־אפים מישראל למטה בארה"ב. האקסלרטור המצליח של החברה בארץ לא צפוי להיפגע
מנהל פעילות חברות הסטארט־אפ של מיקרוסופט צחי וייספלד פרש חצי שנה בלבד לאחר שנכנס לתפקידו, כך נודע ל"כלכליסט". בעקבות זאת החברה מתכוונת להעביר את פעילות הניהול שלה מישראל למטה החברה ברדמונד ארה"ב מתוך רצון לרכז פעילות מרכזית זו קרוב למנהליה הבכירים.
להעברת פעילות הניהול לא צפויה להיות השפעה על פעילות האקסלרטור המצליח של החברה בישראל שנחשב לראשון מסוגו, העמיד עד כה יותר מ־10 מחזורים ונחשב למאיץ החברות המצליח בישראל.
- מנכ"ל מיקרוסופט פגש את זוכי תחרות Mind the Data של כלכליסט
- מיקרוסופט לא ויתרה על המובייל, מפתחת סלולרי עם מסך כפול
- "פרטיות? גוגל ופייסבוק מהלכות על חבל דק"
ישראל היא אחד המרכזים האסטרטגיים עבור חברת מיקרוסופט, עם שורת רכישות של חברות רק לאחרונה, מרכז פיתוח עם יותר מ־1,000 עובדים ופעילות ענפה של מכירות בישראל.
"היו כבר הורגים אותה"
לפני כחצי שנה, לאחר מינויו לתפקיד הבכיר, אמר וייספלד בראיון למגזין "כלכליסט" כי "אחד הדברים שמסבירים את ההצלחה של תוכנית האקסלרטורים הוא שהיא מנוהלת מחוץ למטה של מיקרוסופט, ואם היא היתה ברדמונד (במדינת וושינגטון), היו הורגים אותה המון פעמים. לכולם יש דעות, וכולם נורא מבינים ויודעים, אז זה מאוד אפקטיבי להיות מחוץ למטה. ואחת הבעיות של תרבות ארגונית בקורפורייט גדול היא מה שנקרא M&M, Meetings and Management. הפגישות, שהן חלק מהקצב של הביזנס, גוזלות ממך זמן ואפקטיביות בעבודה השוטפת. כשאנחנו פה בישראל ובעיקר עובדים, היתרון גדול".
הריחוק של ישראל מהנהלת החברה אמנם נתן חופש יצירתי וניהול של פעילות חוצת גבולות, אבל גם הקשה מאוד קבלת החלטות עם אנשים בתוך הארגון שיושבים במרחק של אלפי ק"מ ובפערי שעות מול המרכז בישראל.
ניהול של פעילות כה מרכזית עבור ארגון במיקום כה מרוחק ממנו אינו מקובל על חברות ענק אמריקאיות שמתאפיינות לרוב בריכוזיות ומעדיפות שניהול הפעילויות יתבצע ממרכזי החברות, אם בסיאטל ואם בעמק הסיליקון. כך במיקרוסופט וכך גם בחברות טכנולוגיה אחרות. ברחבי העולם ממוקמים לרוב מרכזי ניהול אזוריים ולא מרכזים גלובליים.
תחת הניהול של חברות הסטארט־אפ של החברה נכללות מספר רב של פעילויות, בהן כלל האינטראקציה של מיקרוסופט עם קהילת חברות הסטארט־אפ בעולם במגוון תוכניות כגון תוכנית האקסלרטור של מיקרוסופט לחברות מתקדמות; תוכנית BizSpark המסייעת לסטארט־אפים בגישה לשירותי Azure; שיתוף פעולה עם יותר מ־200 אקסלרטורים ב־47 מדינות דרך תוכנית BizSpark+; תוכניות פוסט־אקסלרציה; ותוכנית שיתוף פעולה עם קרנות הון סיכון בשיתוף עם זרוע ההשקעות, Microsoft Ventures.
וייספלד יישאר במיקרוסופט בתפקיד חדש ועד כה לא מינתה לו החברה מחליף קבוע. לפי הערכות, הוא פרש מתפקידו מתוך רצון לבלות יותר זמן עם משפחתו ופחות בטיסות.
הוא בעל תואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת נורת’ווסטרן ואוניברסיטת תל־אביב. בעבר שימש, בין היתר, כמנכ"ל חברת האינטרנט נטקינג, מנהל פעילות חברת msystems בארה"ב ובכיר בחברת מודו של דב מורן.
יזם את המאיץ הראשון
וייספלד יזם את הקמת המאיץ הראשון של מיקרוסופט בעולם לפני כשש שנים. המאיצים של החברה מהווים כיום פעילות משמעותית בתוך החברה ומרכזים מחזור פעילות של כ־300 מיליון דולר. לחברה יש שבעה מאיצים בעולם: לצד המאיץ בתל אביב יש שניים בסין - בשנגחאי ובבייג'ינג; אחד בהודו - בבנגלור; וכמו כן בברלין, בלונדון ובסיאטל.
מדיווח החברה עולה שהמאיצים הוציאו מתוכם יותר מ־650 חברות שגייסו כ־3 מיליארד דולר ורשמו שלוש הנפקות ו־45 אקזיטים.
את פעילות האקסלרטורים של מיקרוסופט ינהל מישראל חנן לביא, שלאחרונה חזר לארץ.
מחברת מיקרוסופט נמסר שלאחר שמונה שנים של הובלת פעילות חברות הסטארט־אפ בחברה ויצירת תשתית עולמית עם הצלחות מוכחות, וייספלד החליט, בתיאום עם ההנהלה, לעבור לאתגר הבא במסגרת החברה.