פורסם תזכיר החוק לניוד חשבונות: מעבר לבנק אחר יתבצע תוך 7 ימי עסקים בלחיצת כפתור
בנקים יחויבו לאפשר ללקוחות להעביר את חשבונם לבנק אחר באופן מקוון וללא עלות, על מנת להגביר את התחרות בבנקים. הנגידה תוכל לפטור בנקים קטנים או דיגיטליים מחובת הניוד
משרד האוצר פרסם היום (ב') את תזכיר החוק המסדיר את ניוד חשבונות הבנק במסגרת חוק ההסדרים. לפי תזכיר החוק, בנק יחויב לאפשר ללקוחות שמעוניינים להעביר את פעילותם הפיננסית מהבנק שבו היא מתנהלת לבנק אחר "לעשות זאת באופן מקוון, נוח, בטוח וללא עלות ללקוח, וזאת בתוך שבעה ימי עסקים ממועד אישור בקשתו של הלקוח בידי הבנק שאליו ביקש הלקוח להעביר את פעילותו". עם זאת, נקבע כי נגידת בנק ישראל, בהסכמה של שר האוצר, תוכל לקבוע כי בנק קטן, ששווי נכסיו אינו עולה על 5% משווי הנכסים של כלל הבנקים, או בנק דיגיטלי (שאין לו סניפים לקבלת קהל) יהיו פטורים מהחובה לנייד את הפעילות הפיננסית של הלקוח משיקולי עלות או תחרות, אם הבנק יבקש זאת. הנגידה ושר אוצר יוכלו גם להחליט על דחיית מועד תחולת החוק עליהם במקום להחריג אותם לחלוטין מהחוק.
- "ההיסטריה והפאניקה של הבנקים גורמת לוועדת החקירה לבטוח בהם פחות"
- הסעיף בחוק חדלות פירעון שיגן על היתרון של הבנקים
- מהגברת התחרות בין הבנקים ועד הקלת הרכישות באינטרנט: 14 הסעיפים החשובים בחוק ההסדרים
בתזכיר החוק מפורט כי מטרת החוק היא להפחית את חסמי המעבר הקיימים בשוק הבנקאות ולאפשר ללקוח של בנק להעביר את הפעילות הפיננסית המתנהלת בחשבון הבנק שלו, מהבנק שבו היא מתנהלת לבנק אחר. עוד הוסיפו באוצר כי "הפחתת חסמי המעבר כאמור צפויה ליצור איום תחרותי אשר יביא להגברת התחרות בשוק הבנקאות בצורה משמעותית, להפחתת מחירים ולשיפור השירות ללקוחות הבנקים".
עוד מפורט כי בשוק הבנקאות בישראל קיימים חסמי מעבר. שני חסמי המעבר העיקריים אשר עומדים בפני לקוח אשר מעוניין להעביר את חשבון הבנק שלו מבנק אחד למשנהו הם אלו: הנטל הבירוקרטי הכרוך בהעברת חשבון הבנק והחשש מפני 'איבוד' חיובים או זיכויים שיופנו לחשבון הבנק הישן של הלקוח במקום לחשבונו החדש. התזכיר פתוח להערות הציבור עד ה-24 לחודש, אז יעבור את אישור ועדת השרים לענייני חקיקה ובהמשך יגיע לדיון בכנסת במסגרת חוק ההסדרים, במטרה לאשרו עד חודש מרץ יחד עם תקציב 2019.