המועמדים לתפקיד מאמן נבחרת אנגליה הבא יהיו גם שחורים ואסייתים
מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל האנגלית, מרטין גלן, הודיע כי הארגון אימץ את "חוק רוני" של ליגת הפוטבול האמריקאית, המחייב מנהלי קבוצות לראיין מועמדים שחורים או ממיעוטים אחרים
- הבעלים של קרוליינה פנת'רס מחוייב למכור את הקבוצה בגלל התנהלות לא הולמת, הטרדות מיניות והערות גזעניות
- האבולוציה של המחאה נגד גזענות בספורט האמריקאי
- דו"ח: ירידה בגזענות במגרשי הכדורגל בישראל
חוק רוני מגיע מליגת הפוטבול של ארה"ב, ה-NFL, ומחייב מנהלי קבוצות לקיים ראיון עבודה עם מועמד שחור או ממיעוט בארה"ב. המטרה היא "לפתוח" את הדרג המנהל לאנשים שהם אינם מכירים. החוק עבד בצורה יעילה ב-NFL והוביל לכמה מינויים של מאמנים שחורים, שייתכן ולא היו מקבלים את ההזדמנות ללא החוק.
האימוץ על ידי ההתאחדות לכדורגל האנגלית מגיע על רקע ביקורת רבה שנשמעת נגד ההתאחדות בכל הקשור להתנהלות מול שחקנים ושחקניות שחורים. אני אלוקו, שחקנית בנבחרת אנגליה, האשימה את מאמן נבחרת הנשים לשעבר, מארק סמפסון, בגזענות. יש גם האשמות על "כיסוי" ההאשמות. סמפסון פוטר בסופו של דבר בגלל האשמות אחרות.
כיום רק 22 מ-482 עבודות בארבע הליגות הראשונות של אנגליה מוחזקות על ידי מאמנים ממיעוטים אתנים. רק חמישה מנג'רים הם שחורים או ממיעוט אתני.
"אנחנו צריכים להוות דוגמה. חוק רוני לא מספיק", אמר גלן. "אנחנו צריכים לבנות צינורות עבור מאמנים מוכשרים וצעירים שהם BAME. זה חשוב גם להיות מעסיק גדול שמאמץ את החוק הזה. יש לנו 28 מאמנים בנבחרות אנגליה, אם כוללים נבחרות נשים וגברים".