$
בארץ

מירי רגב: האוצר נוקט בשיטות של מאפיה

שרת התרבות והספורט תקפה את כוונת האוצר להפריד בין הכנסות הטוטו לתקציב הספורט: "נטו מניפולציה לא יעבוד עלינו"

עמרי מילמן 14:5311.01.18

 

 

 

לקראת ישיבת הממשלה על תקציב 2019 תקפה שרת התרבות והספורט מירי רגב את כוונת האוצר להפריד בין הכנסות הטוטו לתקציב הספורט. לדברי רגב "אנחנו כאן מול האוצר, הוריתי לאנשיי להפסיק כל משא ומתן מול האוצר. האוצר משחק משחק מלוכלך, הוא נפגש עם איגודים, עם הוועד האולימפי, מאחורי גבינו, בזמן שמנכ"ל המשרד (האוצר, שי באב"ד- ע"מ) מנהל איתם משא ומתן בשיטות ההפרד ומשול המתאימות לשיטות מאפיה, לא להתנהגות מכובדת של ממשלה. הכסף הוא לא של האוצר, הכסף הוא של מדינת ישראל, של אזרחי מדינת ישראל.

 

 

 

 

 

מירי רגב מירי רגב צילום: תומריקו

 

 

עוד הוסיפה כי "התפקיד שלי הוא להיות אחראית על תרבות וספורט. לקדם את עולם הספורט, לקדם את עולם התרבות וכדי שיהיה עוד "נטו" לפרויקטים זה לא יהיה על חשבון הספורט הישראלי. ולכן אני מתנצלת ומצטערת על הסגנון אבל נטו מניפולציה לא יעבוד עלינו. התקציב הזה לא יעבור כמו שהוא. עד שלא נגיע לפשרות הטוטו לא הולך לאף מקום. הטוטו נשאר במשרד התרבות והספורט. זו סמכותי להיות אחראית על תחום הספורט, אני מקווה שהאוצר יסייע לי, אלא אם אצטרך לצאת עם השלט 'מה איתי'".

 

במסגרת תקציב 2019 מבקשים באוצר לקבוע כי למוסדות הנתמכים ומתקני הספורט שמקבלים מימון מהטוטו יוקצה תקציב ייעודי בתקציב המדינה ובמקביל הכנסות הטוטו יכנסו לקופת האוצר. באוצר מסבירים כי אין סיבה לקשור בין שוק ההימורים לבין הספורט הישראלי שהיום עיקר המימון שלו (כ-600 מיליון שקל) מגיעים משם, זאת בעוד רק כ-100 מיליון שקל מגיעים מהאוצר. באוצר גם מוכנים להקצות תקציב גדול יותר מזה שהגיע עד כה לספורט כדי להביא את הגופים הנתמכים לתמוך במהלך. המהלך יביא גם לכך שהרווחים הצבורים של הטוטו, שצבועים לפרויקטים שטרם מומשו ייכנסו לקופת האוצר שיוכל להשתמש בהם בשנים הקרובות, עד שיידרש לממן את ההתחייבויות שהטוטו לקח על עצמו (שכן פרויקטים של בינוי לוקחים לעתים רבות זמן רב יותר).

 

עוד מזהירים באוצר כי המהלכים הקודמים שבתקציב הקודם בתחום ההימורים, כמו הגבלת השיווק והפרסום, צפויים להביא לירידה בהכנסות הטוטו, כך שבלאו הכי נכון להפריד בין אותן הכנסות לתקציב של הספורט הישראלי.

 

מהלך נוסף שמבקשים באוצר לקדם הוא הפחתת תקרת הפטור ממס (של 35%) על זכויות מ-50 אלף שקל -10 אלף שקל. גם בתקציב הקודם ביקשו באוצר להפחית את תקרת הפטור, מתוך ניסיון להקטין את הרצון של האנשים להמר וכן מתוך תפיסה כי אין סיבה שהכנסות מהימורים ימוסו פחות מהכנסות מעבודה. בתקציב הקודם ביקשו לקבוע את תקרת הפטור על 5,000 שקל אולם המהלך לא עבר בסופו של דבר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x