$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

לקח מפרשת אירונאוטיקס: סמי קצב מבטל את ההנפקה בתל אביב

איש העסקים תכנן להנפיק בבורסת ת"א את יצרנית הנשק SK לפי שווי של 2 מיליארד שקל; בין הסיבות לנסיגה מהתוכנית - חשש ממקרה דומה לקריסת יצרנית המל"טים אירונאוטיקס בעקבות חקירתה בלהב 433

אורן פרוינד 16:4607.01.18

איש העסקים סמי קצב -הבעלים של אימפריית הנשק SK שאחראית על ייצור הנשקים "עוזי" ו"תבור" - זונח את תוכנית ההנפקה בבורסת תל אביב. כך נודע ל"כלכליסט".

קצב כבר הכין תשקיף באמצעות משרד עורכי הדין ארז רוזנבוך, ודוחות כספיים באמצעות משרד ראיית החשבון EY לביצוע גיוס ענק של חצי מיליארד שקל לפי שווי חברה של 2 מיליארד שקל. הגיוס היה אמור להתבצע בחודשים הקרובים, אולם בעקבות בדיקות שונות שערך שקשורות להיבטים ביטחוניים ולרמת הדיווח הנדרשת מהחברה, החליט לבסוף קצב לזנוח את תכנית ההנפקה בתל אביב.

סמי קצב סמי קצב צילום: נמרוד גליקמן

 

אחד הדברים שהשפיעו על קצב היה הפרשה של חברת אירונאוטיקס, יצרנית המל"טים הישראלית, שקרסה בנובמבר האחרון בבורסת תל אביב לאחר שנודע שיחידת להב 433 מנהלת נגדה חקירה. החברה לא יכלה לדווח למשקיעים אודות החקירה המתנהלת מחשש לחשיפה של פרטים ביטחוניים. שוק ההון אינו אוהב אי ודאות, והמניה קרסה בעקבות כך בעשרות אחוזים.

 

קצב חושש מאירועים דומים, והחליט שמוטב יהיה לגייס את הכסף שלו באפיקים אחרים. הגיוס של קצב בתל אביב צפוי היה לממן, בין השאר, את הכניסה שלו לשוק הנשק ההודי. בחודש מאי חנך קצב מפעל חדש לייצור רובים ואקדחים במדינה פראדש שבהודו, זאת במסגרת שותפות (49%) אסטרטגית עם הענקית ההודית פונג' לויד שמחזיקה בשליטה (51%) במפעל. המפעל החדש צפוי לייצר את כל סוגי הנשק של קצב ועתיד להתמודד בשנים הקרובות על שורה של מכרזים שיפרסמו צבא הודו וגופים ביטחוניים נוספים במדינה, לקראת הצטיידות ברובים ובאקדחים חדשים.

 

קצב עומד בראש קבוצת SK שבנוסף ל־IWI מחזיקה גם במפרולייט, שעוסקת בפיתוח ובייצור של כוונות לרובי סער ומוצרים נוספים שונים בתחום האלקטרו־אופטיקה; יוניסקופ, שמייצרת פריסקופים לנגמ"שים וטנקים. בנוסף, לקצב ישנה גם פעילות נדל"ן שמרוכזת תחת חברת אושירה, אולם פעילות זו אינה צפויה לבוא בחשבון בהנפקה. גם שתי בנותיו של קצב מועסקות בקבוצה, האחת היא מנהלת השיווק של IWI והשנייה יו"ר מפרולייט.

 

הביטול של ההנפקה הזו מקטין את רשימת החברות שעומדות בתור לכניסה לבורסה. כרגע ההנפקה הגדולה ביותר שמתוכננת היא של חברת המלונאות פתאל של דויד פתאל. אימפריית בתי המלון של פתאל כוללת 31 אלף חדרים ב-162 בתי מלון בישראל, בגרמניה ובמדינות נוספות באירופה. 53 מבתי המלון הם בבעלות מלאה או חלקית של פתאל, והשאר מופעלים בחוזי שכירות או ניהול. מותגי הרשת הם לאונרדו (Leonardo), יו (U), הרודס (Herods), ניקס (NYX) ובית המלון לעסקים רוטשילד 22 בתל אביב. פתאל צפויה להנפיק לפי שווי של 4–4.5 מיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x