קיוויתם שטוויטר תחסום את טראמפ? תשכחו מזה
הרשת החברתית פרסמה אתמול תגובה לדרישות הגוברות והולכות לצנזר את החשבון של נשיא ארה"ב ומסרה כי לא תצנזר אף מנהיג עולמי; ההסבר: הדבר יהווה הסתרת מידע חשוב לדיון הציבורי
חברת טוויטר התייחסה לדרישות החוזרות ונשנות של משתמשים הקוראים לחסום את נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, והודיעה: "לא נצנזר את מנהיגי העולם".
- עלייה חדה בהסרת חומרים מהרשתות החברתיות לבקשת משרד המשפטים
- אופס: אלון מאסק חשף את מספר הטלפון האישי שלו ל-16 מיליון איש
- הטיהור הגדול החל: טוויטר יוצאת לצוד ניאו-נאצים
התגובה מתפרסמת ימים ספורים בלבד אחרי הציוץ שהעלה טראמפ ברשת החברתית בו פנה אל מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, ואמר כי "הכפתור הגרעיני שלי גדול יותר" - זאת בעקבות איומים שהשמיע קים נגד ארה"ב. הדבר גרר תלונות רבות ודרישות לחסום את היושב בבית הלבן מפעילות ברשת.
North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the “Nuclear Button is on his desk at all times.” Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 בינואר 2018
"חסימת מנהיג עולמי בטוויטר או הסרת הציוצים השנויים במחלוקת שלהם, תהיה צעד שיסתיר מידע חשוב שאנשים צריכים להיות מסוגלים לראות ולדון בו", כתבה אמש טוויטר בפוסט בבלוג. "זה גם לא באמת יביא להשתקת אותו מנהיג, אבל זה בהחלט יעכב דיון הכרחי סביב התבטאויותיו ומעשיו".
בתגובה זו הציגה טוויטר מדיניות מגובשת במקרים של ציוצים מצד אנשי ציבור ומנהיגי מדינות, במסגרתה לא תסיר אותם או תחסום את החשבונות הווירטואליים גם אם לכאורה עברו על כללי המשתמש משום שאלו "בעלי ערך חדשותי", "ראויים לפרסום" או ב"עלי אינטרס הציבורי".
"אנו בוחנים את הפרסומים של מנהיגים בהקשר הפוליטי שלהם, ואוכפים את הכללים בהתאם", הסבירה החברה, "אנחנו עובדים קשה כדי להישאר אוביקטיביים תוך שהאינטרס הציבורי הוא בעל חשיבות עליונה".
הקו הסדור ששטחה טוויטר ביחסה למנהיגי העולם מגיע על רקע תקופה בה הרשתות החברתיות השונות ובראשן פייסבוק סופגות ביקורת ציבורית ופוליטית קשה בשל היעדר שקיפות ומדיניות אחידה בטיפול במקרים של אושיות פולטיות ברחבי העולם.
עוד בשלבי הבחירות המקדימות במפלגה הרפובליקנית, הצייצנות המתמידה של טראמפ הפכה לאחד הסמלים של מי שלבסוף נבחר לבית הלבן. פעמים רבות התבטאויותיו הבוטות והכוחניות ברשת החברתית הפופולרית מאוד בארצות הברית גררו ביקורת חוצת מפלגות. לאורך דרכו הפוליטית, וגם לאחר שנכנס לתפקידו בבית הלבן, המשיך טראמפ להשתמש בטוויטר ככלי התקשורת העיקרי עבורו בו תקף את העיתונות וחקק את המושג "פייק ניוז", גינה והשמיץ יריבים פוליטיים ובעלי תפקידים, איים על צפון קוריאה והדהד את מדיניותו האנטי אסלמיסטית.
בחודש נובמבר הוסר באופן זמני החשבון האישי של הנשיא בטוויטר, אבל החברה מיהרה להשיבה וייחסה את המעשה לעובד סורר שפעל על דעת עצמו ביום האחרון שלו בעבודה.