לוּ הייתי קציצה: מפת הבורגרים התל-אביבית
מתחם קטן בקצה שדרות רוטשילד בתל אביב הפך לאחרונה לגן עדן להמבורגרים, עם לא פחות מעשרה מקומות שמגישים כל אחד את הגרסה שלו לקציצה האיקונית: מהמבורגר לארוחת בוקר ועד מנת שף עם מוח עצם ולובסטר או ריבת בייקון
אם עברתם בחודש האחרון בצהרי היום בקצה הדרומי של שדרות רוטשילד בתל אביב, ודאי תהיתם מה מחלקים שם בבוטקה הקטן שממנו משתרע תור ארוך. התשובה היא קציצה בלחמנייה. דוכן ההמבורגרים החדש של השף עומר מילר, סוסו אנד סאנס, הצליח בחודש וחצי לייצר באזז שמסעדות אחרות לא מצליחות לייצר בשנים של פעילות, והוא גם החותם האחרון שהפך רשמית את חלקה הדרומי של השדרה לממלכת ההמבורגרים של תל אביב. כשאנחנו מדברים על החלק הדרומי אנחנו מתכוונים בעצם לשני בלוקים בלבד — בין הרחובות אלנבי להרצל, עם פזילה קלה מערבה ומזרחה. בריבוע הקטן הזה התיישבו להן בשנה האחרונה כמה מקומות ששינו ללא הכר את מפת הבורגרים הארצישראלית.
סוסו אנד סאנס
שף בלחמנייה
ההמבורגרים שמכין עומר מילר בדוכן החדש הם כנראה המנה המצולמת ביותר באינסטגרם בחודשיים האחרונים. "אנחנו עם לחוץ וקפריזי, ואוכל רחוב הוא פתרון מעולה עבורנו", אומר מילר. "העובדה שאפשר היום לאכול המבורגר מעולה אצלי או ראמן מעולה אצל יובל בן נריה או פיתה מעולה אצל אייל שני — היא בעיניי התעוררות חיובית בקולינריה בארץ". על ההחלטה להתמקד דווקא בהמבורגר אומר מילר: "מה שאני עושה פה עם ההמבורגר מרגש אותי יותר מאשר מנה שעבדו עליה שישה טבחים במקביל".
ההמבורגר: 120 גרם. ניתן להזמין קציצה אחת (34 שקל), שתיים (46 שקל) או שלוש (56 שקל) בלחמנייה. לצד הקציצות הרגילות יש קציצות 80/20, שמשלבות עם הבקר %20 של טלה, מח עצם, צ'דר או חזה אווז מעושן.
בפנים: התוספות פה הופכות כמעט לשחקן המרכזי שמתחרה בבשר. האפשרויות מגוונות ומפתיעות — מגבינה כחולה, אננס וראגו פטריות (8 שקלים לתוספת) ועד לובסטר וכבד אווז (25 שקלים).
בצד: צ'יפס או כדורי פירה ברוטב צ'דר (16 שקל).
מיוחדים: המבורגר טבעוני מאורז, שיבולת שועל, פטריות ובצלים מקורמלים (34 שקל).
השורה התחתונה: שילוב מושלם בין אוכל רחוב למסעדת שף — גם מבחינת המנות וגם מבחינת המחירים. האווירה כיפית ושמחה.
ויטרינה לילי
הנקניקייה שהתעגלה
במרחק של בלוק אחד משדרות רוטשילד פועלת זה שמונה חודשים ויטרינה לילי, אחות לוויטרינה הידועה מאבן גבירול. נתי מנשה, תושב חוזר מארה"ב, הקים את הסניף הראשון כמקום שהתמחה בנקניקיות עם המבורגר אחד בתפריט, שעם הזמן הפך לכוכב. בסניף השני ההמבורגר הוא המרכז.
ההמבורגר: 220 גרם (40 שקל).
בפנים: גבינה (5 שקלים) או אפשרויות מתוחכמות כמו גבינת רוקפור דומיננטית או ריבת בייקון שמכינים במקום (5–10 שקלים).
בצד: צ'יפס מתפוחי אדמה ובטטות ומעליו גרידת לימון — המצאה מוצלחת מאוד שמגיעה עם קטשופ סלק ואיולי (12–18 שקל).
מיוחדים: המבורגר צמחוני מפטריות פורטובלו (40 שקל).
השורה התחתונה: ההמבורגר טעים והתוספות המעניינות לא מאפילות על טעם הבשר, ואין פלא שהוא הוכתר לא פעם להמבורגר הטוב בעיר. גם אם אתם לא בעניין של בשר — בהחלט שווה לבוא בשביל הצ'יפס.
אמריקה בורגר
קפיצה לחו"ל
המקום נפתח לפני קצת יותר משנה בעיצוב שמזכיר דיינר אמריקאי טיפוסי, כולל שירות מלא. "העובדה שמאז שפתחנו נוספו באזור מקומות להמבורגרים איכותיים לא פגעה בהיקף העבודה ואולי אפילו הגדילה אותו", אומר רועי הנדלס, אחד הבעלים, "מי שעושה אוכל טעים — באים אליו".
ההמבורגר: 200 גרם (45 שקל).
בפנים: שש מנות, בהן המבורגר "אמריקה" עם בצל מקורמל ובצל סגול כבוש (45 שקל), או "חריף" עם מיונז צ'יפוטלה, טבעות בצל ורוטב סלופי ג'ו (50 שקל).
בצד: צ'יפס, שעועית ירוקה (12 שקל), פרח בצל וחמוצים מטוגנים (14 שקל).
מיוחדים: המבורגר צמחוני מפטריות פורטובלו (45 שקל) ואפשרות ללחמנייה ללא גלוט.
השורה התחתונה: הבשר מצוין, שילובי המנות מעניינים, והחמוצים המטוגנים שנעשים במקום הם יציאה מפתיעה לטובה. כמו באמריקה.
בנדיקט
בטן מלאה על הבוקר
גם ממלכת ארוחות הבוקר הישראלית החליטה להצטרף לחגיגה והוסיפה לפני כמעט שנה את הבראנצ'בורגר לתפריט. "במדינות אירופאיות מקובל לאכול מנות כמו 'סטייק אנד אגס' בארוחת הבוקר, ואנחנו יצרנו את הווריאציה המותאמת לקהל הישראלי", אומר איתי פשיגודה, מבעלי הבנדיקט.
ההמבורגר: קציצה של 200 עשויה בשר בקר ובייקון (אפשר גם בלי בייקון) מגיעה בלחמנייה חלבית שעשויה עם תפוחי אדמה (74 שקל למנה, כולל התוספות).
בפנים: צ'דר, ביצה עלומה, עגבנייה צלויה, גוואקמולי ורוטב אלף הקורנישונים (קצת יותר דומיננטי מרוטב אלף האיים).
בצד: צ'יפס או סלט.
השורה התחתונה: מנה ענקית ועשירה. אופציה למי שנמאס לו מארוחות הבוקר הקונבציונליות.
עד העצם אקספרס
פשוט וטוב
רשת שנולדה מתוך המסעדה הוותיקה "עד העצם" בהרצליה. הסניף בשדרות רוטשילד פינת אלנבי הוא בין הסניפים המצליחים שלה, שעובד חזק בצהריים וגם בשעות הקטנות של הלילה. "בסופי שבוע הסניף עובד לפעמים עד שש בבוקר", מספר אפי שמש, אחד הבעלים.
ההמבורגר:
120 גרם, ניתן להזמין קציצה אחת (25 שקל), שתיים (33 שקל) או שלוש (41 שקל) בלחמנייה.
בפנים: גבינה, בצל מטוגן וביצה (3 שקלים לתוספת).
בצד: צ'יפס (8 שקל) או טבעות בצל (12 שקל).
מיוחדים: לחמנייה מחיטה מלאה או לחמנייה ללא גלוטן.
השורה התחתונה: דרגה אחת מעל פאסט פוד רגיל. בסיסי, זול, והבשר פשוט וטעים.