$
בארץ

ועדת הכספים אישרה את רפורמת חברות הארנק

על פי ההצעה, רשות המסים תוכל לחייב חברות לשלם מס דיבידנד על רווחים צבורים מעבר ל-5 שנים עד 50% מהסכום. בשלב זה החוק אושר אולם הלשכות המקצועיות מסתייגות ודורשות מרשות המסים להעניק להן בשנה הבאה הטבה שתפחית את מס הדיבידנד מ-33% ל-25%

עמרי מילמן 18:5913.12.16
ועדת הכספים אישרה היום את החקיקה שנועדה להסדיר את השימוש בחברות ארנק, אולם למרות שההצעה אושרה נותרה הסתייגות אחת פתוחה עליה צריכים להכריע כעת משרד האוצר ורשות המסים מול לשכות רואי החשבון, עורכי הדין ויועצי המס. על פי ההצעה שאושרה רשות המסים, באישור ועדה ציבורית תוכל לחייב חברות לשלם מס דיבידנד על רווחים צבורים מעבר ל-5 שנים עד 50% מהסכום. בנוסף על הלוואות בעלים יידרשו לשלם מס דיבידנד אם לא החזירו את ההלוואה עד תום השנה שאחרי שנת ההלוואה. בנוסף חברות בבעלות של נושאי משרה בחברות אחרות או נותני שירותים שהם בפועל שכירים של חברה אחת, יידרשו לשלם מס הכנסה כרגיל לא ומס חברות על ההכנסות ומס דיבידנד על הרווחים הנמשכים כדבידינד במטרה למנוע את האפשרות של שימוש ברווחים ללא משיכת דיבידנד רשמית.

 

בשלב זה החוק אושר אולם עם הסתייגויות. הלשכות המקצועיות דורשות מרשות המסים להעניק להן בשנה הבאה הטבה כזו שתפחית את מס הדיבידנד מ-33% ל-25%. הדרישה היא מעין פיצוי על דרישת המס על כל הרווחים שנצברו עד כה.

 

יו"ר ועדת הכספים משה גפני יו"ר ועדת הכספים משה גפני צילום: אלכס קולומויסקי

 

לדברי רו"ח ג'ק בלנגה, נציג לשכת רואי החשבון, "ברוב המקרים בכלל לא מדובר בנקלה שכן שנים רבות מאוד שיעור המס על דיבידנד היה 25% והשיעור שלו עלה ל-30% עקב הורדת מס החברות. לכן מי שמחלק רווחים משנים קודמות וישלם מס כולל של 25% - ישלם למעשה את המס הנכון בגין רווחיו שנוצרו בעבר וההקלה משמעותה ביטול החמרה אשר לא אמורה לחול עליו מבחינה מהותית. מן הראוי שהאוצר יכבד את ההבטחות שנלוו לכל תהליך החקיקה של הארנק ויאשר את ההקלה לכאורה של דיבידנד בשיעור 25% לשנת המס 2017. כי זה מה שהובטח לאורך כל הדרך".

 

על הנושא כאמור הוגשה התנגדות של ח"כ מיקי לוי, וכעת באוצר בוחנים את האפשרות.

 

באגף התקציבים מתנגדים להצעה מאחר והיא צפויה אמנם להגדיל את ההכנסות ב-2017 שכן יותר חברות יבחרו לשחרר במהירות את הרווחים הצבורים שלהן, אולם בהמשך הדבר יביא לצמצום ההכנסות בגלל הקדמת התשלומים בעקבות ה"מבצע".

 

הדיונים סביב חוק ההסדרים נמשכו היום כאשר על רוב הסעיפים המהותיים עוד אין כל הסכמה. כרגע המחלוקת סביב מיסוי דירה שלישית טרם נפתרה וכך גם דרישת שתקרת התשלום על כספי הפיצויים שהיום עומדת על פי הצעת האוצר על 37 אלף שקל תעלה ל-50 אלף שקל .במהלך היום התקיימו דיונים על דרישתו של ח"כ עודד פורר להעניק שיעורי מס של 6% לחברות הייטק שהיקף הפעילות שלהן מעל מיליארד שקל אם יפעלו בפריפריה וכן דרישתו של ח"כ אראל מרגלית להעניק מדרגת מס חדשה לחברות הייטק בפריפרייה של 3%. אולם על כך לא הגיעו להסכמה עד השעות המאוחרות.

 

במקביל בוועדת הכספים אושרה הצעת החוק המעניקה נקודת זיכוי שלמה במקום חצי נקודה להנדסאים וטכנאים אשר הכשרתם היא 1,700 שעות. אולם בדיון על העברת 2 מיליארד שקל מרשות שדות התעופה לקופת האוצר ביקש יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, להצמיד את החקיקה עם דרישה נוספת לדחות את ההחלטה על העלאת גיל הפרישה לנשים מינואר הקרוב לסוף יולי. מעבר לכך גפני גם דרש כי כל בני הזוג של ניצולי השואה שאינם זכאים היום לקצבה של 2,000 שקל (מאחר ובן זוגם נפטר לפני 2011) יזכו גם כן לקצבה, אולם לדרישה זו האוצר צפוי לסרב בגלל העלות התקציבית שלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x