בלעדי לכלכליסט
התוכנית לשיקום שרונה: משרדים במקום מסחר
חלק מהקומות העליונות של בתי הטמפלרים יוסבו למשרדים. המנכ"ל גיל גזית: "הן לא מתאימות למסחר"
שינוי ראשוני בתמהיל העסקים במתחם שרונה בתל אביב שלא מצליח להתרומם. ל"כלכליסט" נודע כי הנהלת שרונה בראשות המנכ"ל החדש גיל גזית מתחילה לדלל את עסקי המסחר במתחם, וחלק מהשטחים במבנים הקיימים יהפכו למשרדים. מתוך 33 מבני הטמפלרים הקיימים במתחם שרונה הפתוח, שישה מבנים יהפכו בקומה השנייה ובקומה השלישית שלהם למשרדי חברות. הכוונה של הנהלת המתחם היא להשכיר את השטחים לחברות הייטק, ובעיקר לסטארט־אפים שהשתמשו בשירותים של חברות שמשכירות שטחי משרדים כדוגמת WeWork, ומחפשים אלטרנטיבה. המשרדים שיושכרו בשרונה כוללים שטחים שנעים בין 60 מ"ר לחדר יחיד ועד ל־150 מ"ר לחלל בן כמה חדרים.
- שימור־מסחור: הטרנד שיכול להעיר את הערים הקטנות
- ביהמ"ש דחה את עתירת גינדי החזקות לפסילת מכרז הקרקעות בשרונה
- היום שאחרי המכרז: יונייטד שרונה מוכרת את מבני הטמפלרים ב-45 מיליון ש'
מדובר בשינויים ראשונים שמבצע המנכ"ל גזית, חמישה חודשים לאחר שנכנס לתפקיד. השטחים המוצעים להשכרה מאוישים כיום על ידי בעלי עסקים קטנים מתחום התכשיטים, קוסמטיקה ואחרים, שמתקשים לשרוד ולשלם את שכר הדירה לנוכח הפדיונות הנמוכים. שכר הדירה במשרדים נמוך בדרך כלל משכר דירה ממסחר, אך הדבר תלוי גם בקומה שבה ממוקם בית העסק. הנהלת שרונה תגבה במשרדים שכר דירה חודשי שינוע בין 180 ל־190 שקל למ"ר, וזאת לעומת שכר דירה של כ־180–220 שקל למ"ר שמשלמים כיום השוכרים בקומות 2 ו־3.
בשרונה טוענים כי לא מדובר במהלך שעשוי לשנות את המתחם למתחם משרדים אלא הוא חלק מתוכנית רחבה יותר של שינוי תדמיתי של תפיסת המרחב הציבורי והידוק התפיסה בקרב ציבור המבקרים את שרונה כמקום בילוי יותר מאשר כמקום לביצוע קניות. כוונת ההנהלה היא להפוך את שרונה למתחם שימשוך קהל צעיר ויכלול מופעים ואירועים שונים.
גיל גזית אישר את המידע ומסר: "קומות 2 ו־3 אינן יכולות להיות קומות מסחר. הן יכולות להיות נקודות שבאים אליהן במיוחד, כמו מכון אסתטיקה, אבל הן לא מתאימות לעסקי מסחר שמבוססים על קנייה מזדמנת. הכוונה היא לאייש את השטחים המדוברים באנשי הייטק צעירים שיכניסו קהל צעיר ועכשווי למתחם שרונה".
כיום משלמים השוכרים בשרונה שכר דירה ממוצע של כ־200–300 שקל למ"ר. המתחם הפתוח סובל מעצם היותו תלוי במזג אוויר, כאשר בחורף הקהל לא פוקד אותו ובימי הקיץ החמים המבקרים מעדיפים ללכת למקומות ממוזגים.
בשרונה פועלים כ־71 בתי עסק, חנויות והסעדה הפרוסים על 145 אלף מ"ר. רבים, בעיקר עסקי המסחר והאופנה, מפסידים כסף. עם השקת המתחם דווח כי הצפי הוא להגיע למחזור מכירות של 500 מיליון שקל בשנה. בפועל, המתחם פודה כ־250 מיליון שקל.
ביוני האחרון מונה למנכ"ל גיל גזית שהיה מנכ"ל קניון הזהב בראשון לציון במשך 16 שנה, במטרה לנסות לשקם את המתחם ולעצור את ההאטה בפדיונות. גזית הוא המנכ"ל השלישי בתפקיד מאז פתיחת המתחם, והוא החליף את איריס ראור־ברץ שנאלצה לעזוב לאחר שנתיים בלבד בתפקיד. המתחם סבל גם מפיגוע הטרור שהתרחש ביוני, שגרם למבקרים להדיר את רגליהם בחודשים שלאחר מכן. בעלי המתחם הם קבוצת אירני־רוגובין וקבוצת גני שרונה, שכוללת את קרן מידאס השקעות, קבוצת אדלר חומסקי ואיש העסקים מתי דב.