בחירת השף: השפים המובילים בארץ בוחרים את המרק שאיתו הם מעבירים את הימים הקרים
ביקשנו מעשרה שפים מובילים לבחור את המרק המנצח עבורם לחורף הקרוב, זה שעושה להם הכי טוב על הלב. ואם הם ממליצים, מי אנחנו שנערער?
נתחיל עם אביב משה, שף מסעדות מסה וקוואטרו, שממליץ על מרק העדשים של מסעדת כתר המזרח. "זהו מרק של עדשים אדומים, בצל, שום, כוסברה, כמון, כורכום, פלפל לבן ולימון סחוט", מסביר משה. "הוא מוגש במסעדה כבר ארבעה עשורים, ויכול להוות ארוחה מלאה לצד פרוסת לחם או פיתה שנפלא לטבול בו. הוא סמיך, משביע ומנחם וכיף לטעום אותו בכל חורף מחדש" (כתר המזרח, אבן גבירול 115, תל אביב. מחיר: 25 שקל).
שאול בן־אדרת, שף מסעדות קימל והתרנגול הכחול, משבח את מרק הפטריות במסעדת שגב אקספרס, שלטענתו מלא ניחוחות של חורף.
"המרק עשוי קרם של כמה סוגי פטריות יחד עם בצל, פלפלים, טימין, ערמונים וכמהין. הוא מרק נהדר, שיוצר ארוחה משביעה ומחממת" (שגב אקספרס, הברזל 38 רמת החייל, תל אביב, וקניון הזהב, ראשון לציון. מחיר: 44 שקל).
גם שפית מסעדת טוטומה דליה אלחדף בחרה את המרק האהוב עליה והיא ממליצה על הגולש של רביבה וסיליה. "תמיד אני מחפשת מנה מנחמת שמזכירה לי את בית אמא", מספרת אלחדף. "אמא שלי תמיד עשתה מרק גולש מאוד טעים, ובכל הזדמנות שיש לי, אני אוכלת מרק גולש. במרק של רביבה מצאתי המון דמיון בינו לבין המרק מהבית, המשלב ירקות ונתחי בשר רכים ונימוחים" (רביבה וסיליה, המייסדים 1, רמת השרון, וקניון G צמרת, תל אביב. מחיר: 42 שקל).
לצאת ממרכז הארץ
דניאל זך, שף מסעדת אסיה מוניקה בהוד השרון, מוציא אותנו מהמרכז, וממליץ על מרק דגים ופירות ים במסעדת אורי בורי בעכו. "מרק הדגים הזה מאוזן, חריף במידה, לא סמיך וכבד ובטח לא מימי ומשעמם", הוא מסביר. "הוא מתאים בדיוק כדי לפתוח איתו את ארוחת הטעימות המפורסמת במסעדה. כמו כל המנות של אורי, אי אפשר להגדיר אותו כאסייתי. הוא משלב מרכיבים פשוטים כמו קרם קוקוס, רוטב דגים תאילנדי, קארי חריף, פירות ים ודגם קצוצים, והוא מתובל בחוש ההומור הייחודי לאיש עם הזקן הלבן" (אורי בורי, רחוב ההגנה, עכו העתיקה. מחיר: 37 שקל ליחיד, 68 שקל לזוג).
שגב משה, שף מסעדות שגב ושגב אקספרס ברחבי הארץ, על המרק שלו המליץ השף בן־אדרת, אוהב את המרק האיטקלי של מסעדת מריפוסה. "שמו של המרק 'פפה די פומודורו', מרק איטלקי של עגבניות ולחם כפרי, פנצ'טה טלה מעושן, גבינת פוקרינו ובזיליקום. זוהי צלחת מרק עשירה בטעמים, שבזכותה אני חוזר למסעדה הזו שוב ושוב" (מגרש הגולף, קיסריה. מחיר: 42 שקל).
לילי בן שלום, השפית במסעדת ראצ'ה, אוהבת את המתכון הסודי של מרק הקובה של מסעדת עזורה בירושלים. "המתכון עובר בין בני המשפחה כבר דורות. במרק יש כדורי קובה קטנים ויפהפיים שמולאו בבשר וצפים בתוך מרק אדום. אין פעם שאני מסתובבת בשוק מחנה יהודה ולא עוצרת לאכול את המרק המופלא הזה", אומרת בן שלום (האשכול 2, שוק מחנה יהודה ירושלים, והרכבת 2, תל אביב. מחיר: 38 שקל).
סהר רפאל, שף מסעדות כרמים, מצפין על מנת אכול את מרק הבשר של מסעדת לימוזין. "המרק הוא כמעט ארוחה מלאה, והוא דוגמה מובהקת לאכול מנחם שלא רק ממלא את הבטן - אלא ממלא גם את הנפש" (רחוב חורב האלונים 1, רמת ישי. מחיר: 55 שקל).
ארוחה שלמה בקערה
"אנחנו ממליצים על מרק בשר תימני עשיר בטעמים", אומרים אור מיכאלי ומוטי טיטמן, השפים של מסעדת מלגו ולמבר, על המרק של מסעדת שמעון מלך המרקים. "המקום קטן עם אווירה משפחתית, שבו מוגש מרק שהוא ממש ארוחה שלמה בקערה אחת" (יחיא קפאח 28, תל אביב. מחיר: 46 שקל).
המרק שמזכיר לשף־קונדיטור מיקי שמו את הבית הוא מרק קרפלעך של מסעדת הבירה בחיפה. "זהו מרק עוף צח ואותנטי עם כיסונים ממולאים בבשר שהמסעדה מכינה במקום" (נתנזון 4, חיפה. מחיר: 30 שקל).
אלון הירטנשטיין, שף מסעדת אוברג'ין במלון דיוויד אינטרקונטיננטל, ממליץ על מרק ראמן עוף במסעדת הירו. "המרק בעל טעמים חזקים ומיוחדים. הוא מורכב מעוף, ירקות, פטריות ואטריות ראמן. לכאורה מרכיבים פשוטים, אבל השילוב שלהם, באופן המיוחד שבו עושה זאת השף ישראל אהרוני, יוצר טעמים שקשה למצוא בארץ". (שרונה מרקט, תל אביב. מחיר: 54 שקל).