$
אוכל

שאני אבשל?

לשון בקר מרוקאית, פסטיבל אתיופי או חזה עוף שעושן 24 שעות. טעמנו חמישה תפריטי חג של מסעדות שיעשו לכם את ראש השנה בלי לקום מהספה

מורן לונדון 08:5828.09.16

בחגים מתחלקים בני ישראל לשניים: אלה שקמים מוקדם וטורחים שעות ואלה שמסדרים קצת סכו"ם וכוסות, אוכלים ואז פותחים כפתור וטופחים על הבטן בנחת. נכון שאין כמו אוכל ביתי ויש סיפוק בלבשל, אבל מי שמוותר על התענוג יגלה שחג בטייק אוויי זה לא רע בכלל.

 

המרוקאית

 

אמא סוליקה, הבשלנית של המסעדה המרוקאית אווה סאפי, תגיש תפריט "ספיישל חגי תשרי". הטעם? בדיוק כמו שזה נשמע: האוכל של החבר מהכיתה שאמא שלו בשלנית מוצלחת יותר מזו שלך. בין המנות המיוחדות: צלי כתף בקר בבישול ארוך עם בצלצלים ושזיפים, לשון בקר עם פטריות כמהין מרוקאיות (טרפש), קוסקוס עם מרק צמחוני מעולה וסלטים ותוספות כמו מטבוחה נהדרת וסלט גזר שחלקנו חשבנו שהוא מתוק מדי.

 

מבחן החימום: שום דבר לא נגרע בחימום חוזר. את הסלטים כדאי להוציא מהמקרר כמה שעות לפני הארוחה.

 

נקודה למחשבה: אין. האוכל טעים, יש אופציות צמחוניות והטעמים לא בוטים.

 

אהבנו במיוחד: הסלטים הקרים וקינוח הדלעת המתוקה.

 

ארוחה לדוגמה: סלטי פתיחה, שתי עיקריות — צלי בקר, עוף עם בצל וקינמון (או דג/צמחונית), קילוגרם קוסקוס עם ירקות או קילוגרם אורז עם ירקות מקורמלים. מחיר ל־4 סועדים: 500 שקל.

 

פרטים: כשר, משלוחים בהזמנה מעל 700 שקל, השחר 8 תל אביב, 054-2533348.

 

סלטי פתיחה באווה סאפי סלטי פתיחה באווה סאפי צילום: אווה ספי

 

האתיופית

 

באלינג'רה הקטנטונת בכרם התימנים נפתחה לא מזמן וכבר הפכה למוקד עלייה לרגל. אחרי שטעמנו, אנחנו מבינים למה. "פסטיבל באלינג'רה", למשל, היא ארוחה המורכבת מעשרה תבשילים שונים, למשל מנגולד, כרוב עם בצל, בשר חריף ועוף פיקנטי.

 

מימין: סינטה מעושנת במעשנה; משמאל: סלטי פתיחה באווה סאפי

 

מבחן החימום: המנות נשמרות היטב בחימום חוזר, מלבד האנג'רה, לחם הטף המסורתי, שהוא טעים יותר טרי.

 

נקודה למחשבה: התיבול מיוחד אך יוצא דופן וסועדים בררנים עלולים להתקשות.

 

אהבנו במיוחד: הטחינה ומנות הבשר.

 

ארוחה לדוגמה: מנת הפסטיבל לשלושה עולה כ־150 שקל.

 

פרטים: כשר, אין משלוחים, מל"ן 4 תל אביב, 03-5252527.

 

 

מימין בכיוון השעון: גפילטע פיש בשלייקס; נאן בטנדורי; מנת פסטיבל בבאלינג'רה מימין בכיוון השעון: גפילטע פיש בשלייקס; נאן בטנדורי; מנת פסטיבל בבאלינג'רה צילום: אנטולי מיכאלr, יח"צ

 

ההודית

 

לכבוד ראש השנה יצרה אושיית הקולינריה רינה פושקרנה, הבעלים של רשת טנדורי הוותיקה, תפריט מיוחד שניתן לאכול במסעדה או להזמין הביתה. תפריט החג כולל מנות ראשונות, לחם הנאן ההודי ובשרים מתנור הטנדורי. אנחנו טעמנו את הביריאני שהגיע בקדרת חרס (תוספת של 50 שקל) והיה עשיר אך חריף מאוד ואת הדג בקארי שהיה מצוין.

 

מבחן החימום: מנות התבשיל נשמרו היטב בחימום; הדג טעים יותר טרי.

 

נקודה למחשבה: חריף מדי לחך רגיש.

 

ארוחה לדוגמה: עוף בקארי, שתי תוספות ונאן ל־4 סועדים ב־460 שקל.

 

פרטים: כשר, אבל פתוח בשבת, יש משלוחים, הרצליה 09־9546702, תל אביב, 03-6296185.

 

האשכנזית

 

מנות שאצל רבים שמורות לחגים מוגשות במסעדת שלייקס כעניין שבשגרה. אם אתם מתכננים ארוחת חג בסגנון עדות אשכנז, תוכלו למצוא שם חמין מצוין בעל גוון חום עמוק, מרק עוף ביתי מלווה בקניידלך וקרפלך, גפילטע פיש נהדר, כבד קצוץ עם בצל מטוגן קריספי וקרקרים ביתיים.

 

מבחן החימום: מתחמם מצוין, גם במיקרו; את הגפילטע והכבד הקצוץ מומלץ להוציא מהמקרר לפני הארוחה.

 

נקודה למחשבה: בקשו את הקרפלך מחוץ למרק.

 

ארוחה לדוגמה: מרק, חמין, גפילטע פיש וכבד קצוץ ב־115 שקל לאדם.

 

אהבנו במיוחד: מרק העוף ומטבל עגבניות שהלך מצוין עם חלה.

 

פרטים: כשר למהדרין, משלוחים לבני ברק ורמת גן, הקישון 13 בני ברק, 03-6748775.

 

הבשרית

 

המעשנה במושב ינוב היא שם דבר בקרב קרניבורים מכל הארץ. מנות כמו חזה אווז ביין לבן וטימין, חזה בקר בעישון של 24 שעות ושוק טלה בעישון של שבע שעות הם רק חלק מהמבחר, והם טעימים ורכים בצורה יוצאת דופן, אף שרוטב המשרה לא תמיד מורגש מפאת העישון. כתוספות מוצעים ירקות קלויים ואורז שום מעולה.

נקודה למחשבה: מגוון מנות הצד אינו גדול, שקלו השלמות.

 

מבחן החימום: להפתעתנו בחימום חוזר נשמרו המרקם והטעם של הבשר.

 

אהבנו במיוחד: הצ'ימיצ'ורי הטרי.

 

ארוחה לדוגמה: שתי עיקריות ושתי תוספות חמות (אורז בפויקה, ירקות שורש במעשנה) לארבעה עולה כ־400 שקל.

 

פרטים: לא כשר, אין משלוחים, נתיב הזית 88 מושב ינוב, 09-8945118.

 

סינטה מעושנת במעשנה סינטה מעושנת במעשנה צילום: רועי נחום

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x