$
פרויקטים

"נשלחתי מהבינתחומי ללונדון להתמחות בבלומברג – ובסוף הם הציעו לי עבודה"

נירית איבי היא היום יועצת בכירה למנכ"ל משרד האוצר. פליפה סישל התקבל לקרן השקעות גדולה בברזיל. אור שנידובר הוא אנליסט בסטארט-אפ מבטיח. חזרנו לבוגרי המחזור הראשון של לימודי התואר השני בכלכלה פיננסית, תכנית ייחודית במרכז הבינתחומי הרצליה, ובדקנו איפה הם היום

בשיתוף הבינתחומי הרצליה 12:4625.01.18
כמה חודשים לפני שסיים את התואר השני בכלכלה פיננסית במרכז הבינתחומי הרצליה, ניגש הסטודנט פליפה סישל לראיון עבודה בקרן השקעות ברזילאית מובילה. הראיון נערך אונליין, בין הרצליה לריו דה ז’ניירו. במהלך השיחה התבקש סישל לדבר על לימודי התואר השני. כשהחל לספר על הקורסים והמרצים, גילו המראיינים עניין כה רב בתכנית הלימודים עד שהחלו לבדוק עליה בגוגל בעודם מראיינים אותו. ראיון העבודה גלש לשיחה מקיפה על התואר הייחודי, על שיטות הלימוד ועל הכלים הנלמדים בתכנית. בסיום ראיון העבודה הלא שגרתי, קיבל פליפה הודעה שהתקבל למשרת חלומותיו: אנליסט מאקרו-כלכלה בינלאומית בקרן ההשקעות.

 

בשוק העבודה כיום, במקרים רבים ניתנת העדפה לבעלי תארים מתקדמים המעוניינים להתקבל למשרות מובילות. בפרט, כאשר מדובר בתכניות לימוד שמעניקות כלים להתמודדות עם המציאות המשתנה בשוק הגלובלי. המוסדות האקדמיים המובילים בעולם הבינו זאת, ובשנים האחרונות פיתחו תכניות לימודים מתקדמות השמות דגש על פרקטיקה והכנה לעולם האמיתי.

 

אחת הדוגמאות הבולטות בישראל הינה תואר שני בכלכלה פיננסית, תכנית ייחודית הנלמדת במרכז הבינתחומי הרצליה, אשר לימודיה נמשכים שנה קלנדרית אחת. "מדובר בתואר יישומי שמיועד לסייע לבוגרים להשתלב בעבודה בעולם הפיננסים", אומר פרופ' צבי אקשטיין, דיקן בית ספר טיומקין לכלכלה בבינתחומי, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, המכהן גם כאחד מראשי התכנית. "התכנית נבנתה כלקח ממשבר הנדל"ן בארצות הברית. במשבר הזה, כוחות מאקרו-כלכליים שנעלמו מעיניהם של אנשי שוק ההון הובילו לקריסת הבורסה. המשבר הוכיח שיש קשר הדוק בין העולם הכלכלי לעולם הפיננסי. לכן, בנינו תכנית המשלבת בין שני העולמות ונותנת לבוגרים כלים פרקטיים. ההיקף ומגוון התכנים, בשילוב ההיבט היישומי, הופכים את התכנית לחדשנית בנוף האקדמי העולמי".

 

הלימודים בתכנית נערכים באנגלית, שפת העולם הפיננסי הגלובלי, ואחוז ניכר מהסטודנטים באים מחו"ל – מה שהופך את חוויית הלימודים לבינלאומית. פרופ' אקשטיין מסביר שהתכנית רלוונטית לשוק העבודה מאחר שאחוז גדול מהמשרות קשורות לניהול פיננסי ולשווקים פיננסיים. התכנית מלמדת לבצע ניתוחים מאקרו-כלכליים כמו בניית מדיניות השקעות לבנק, יחד עם ניתוחים מיקרו-כלכליים כמו מתן המלצות לדירקטוריון בנוגע לרכישות ולמיזוגים. הסטודנטים רוכשים כלים להם יזדקקו בשוק העבודה, כמו בניית פורטפוליו לתיק השקעות, ניהול תיקים וסיכונים, הערכת שווי חברות וביצוע ניתוחים מתקדמים של ביג דאטה. כמו כן, התכנית מקיימת קשרים הדוקים עם מוסדות בנקאיים מובילים בארץ ובעולם. הסטודנטים נשלחים במהלך התכנית להתמחויות במוסדות פיננסיים ברחבי העולם, ומקבלים סיוע בהשמה לעבודה. בין הגופים עמם התכנית מקיימת שיתופי פעולה להתמחויות סטודנטים ניתן למנות את בנק לאומי, בנק מזרחי טפחות וענקים בינלאומיים כמו סיטי גרופ וקרן הגידור Brevan Howard.

 

 צילום: יח"צ

 

פרופ' יניב גרינשטיין, שמשמש כראש התכנית יחד עם פרופ' אקשטיין, אומר שאחד הדברים שהופכים את התכנית לרלוונטית לשוק העבודה הינה העובדה שיש לה ועדה מייעצת המורכבת מבכירים בעולם הכלכלה השותפים לקביעת התכנים הנלמדים. בין השמות הבולטים בוועדה ניתן למצוא את ד"ר דיוויד וו (David Woo) מבנק אוף אמריקה ומריל לינץ'. "בנוסף, הסטודנטים נהנים מהרצאות של בכירים במשק כמו פרופ' סטנלי פישר, ד"ר קרנית פלוג ומרצים מאוניברסיטאות מובילות כגון MIT, וורטון, קורנל וג'ורג'טאון", מציין פרופ' גרינשטיין.

אז מה אומרים הבוגרים עצמם? פנינו לחמישה מבוגרי המחזור הראשון, שסיימו את לימודיהם בסוף 2015. שאלנו אותם איפה הם עובדים היום, מה לקחו איתם מהתואר ואיפה הם רואים את עצמם בהמשך.

 

"אני נמצאת בלב העשייה של כלכלת ישראל"

 

הבוגרת: נירית איבי, בת 27 מתל אביב.

איפה אני היום: יועצת בכירה למנכ״ל משרד האוצר.

מה אני בדיוק עושה בעבודה: "אני נמצאת בלב העשייה של הכלכלה בישראל. עוסקת בנושאים של רגולציה וצמצום ריכוזיות, מנסחת מדיניות ומגישה המלצות. הגישה של משרד האוצר היא לפתוח את השווקים לתחרות והעשייה שלי מכוונת לזה. למשל, לייצר יותר תחרות בין הבנקים. זה מרתק".

איך הלימודים עזרו לי: "בתכנית נחשפים למקבלי ההחלטות ולדרך בה הם חושבים. קיבלתי הרצאות מבכירים בבנק ישראל ולמדתי איך חושבים בצד השני של המתרס. קיבלתי כלים שעזרו להמליץ על מכשירים פיננסיים חדשים, כמו איגוח למשל".

איפה אני רואה את עצמי עוד 5 שנים: "מי יודע, הכל פתוח. אולי אף מנכ"לית של חברה מובילה במשק".

אם לא כלכלה, מה הייתי לומדת: "שום דבר אחר. זה בדם שלי".

 

"האהבה לפיננסים ניצחה"

 

הבוגרת: מיקה קורן, בת 32 מתל אביב.

איפה אני היום: צוות קליפסו בבנק לאומי.

מה אני בדיוק עושה בעבודה: "עוסקת בתמיכה ובהטמעה של מערכת קליפסו, המערכת הממוחשבת המרכזית של הבנק. במסגרת העבודה אני נחשפת לכל המכשירים הפיננסיים שיש לבנק להציע ולכל החידושים העדכניים ביותר בתחום".

איך הלימודים עזרו לי: "את הידע שלי בכלכלה רכשתי בתואר השני מאחר והתואר הראשון שלי הוא במדעי המחשב. קיבלתי את כל הכלים שהייתי צריכה לעבודה שלי כיום שהיא למעשה המשך טבעי ללימודים. לולא התואר לא הייתי מגיעה לעבודה הזאת".

איפה אני רואה את עצמי עוד 5 שנים: "ממשיכה לשלב בין פיננסים לטכנולוגיה. עולם ה-Fintech (טכנולוגיה פיננסית) קורץ לי".

אם לא כלכלה, מה הייתי לומדת: "עבדתי כמתכנתת בחברת היי-טק ושקלתי להמשיך ללימודי תואר שני במדעי המחשב, אבל פיננסים ומימון תמיד עניינו אותי. האהבה ניצחה, וטוב שכך".

 

 צילום: יח"צ

 

"בסוף התואר קיבלתי המון הצעות עבודה"

 

הבוגר: אור שנידובר, בן 32 מתל אביב.

איפה אני היום: מתחיל לעבוד בתור אנליסט ומנהל מוצר בסטארט-אפ שמפתח אפליקציה לערים חכמות.

מה אני בדיוק עושה בעבודה: "בתור מנהל מוצר אני מתכנן ומאפיין את הרכיבים המרכזיים באפליקציה והממשקים הנלווים לה. בתור אנליסט אני אחראי על המודל העסקי של החברה. שני התפקידים דורשים ניתוח מעמיק של תהליכים עסקיים, כלכליים ופיננסיים והאתגר הוא כפול".

איך הלימודים עזרו לי: "הידע שרכשתי בתכנית מעניק לי הרבה ביטחון בעבודה היומיומית. בלימודים שמים דגש רב על עבודת אנליזה ופיתוח מסוגלות עצמית לפתרון בעיות. בחמש השנים האחרונות אני עובד כמומחה BI, ובזכות הלימודים היה לי ביטחון לחפש עבודות מתקדמות יותר. עם סיום הלימודים קיבלתי המון הצעות עבודה מעניינות ובחרתי בסטארט-אפ. התואר השני גם פותח את הדלת לעבודה בחו"ל. קיים מאמץ לשלוח את הבוגרים להתמחויות במקומות מובילים ברמה העולמית כמו סיטי בנק ו-Brevan Howard, ולאחר מכן מתאמצים לעזור בהשמה לעבודה".

איפה אני רואה את עצמי עוד 5 שנים: "אנליסט בכיר שעוסק בהערכות שווי, או כלכלן מאקרו שבונה תחזיות לגבי השווקים הבינלאומיים".

אם לא כלכלה, מה הייתי לומד: "אולי מוזיקה, או אמנות. אבל בחרתי בתואר שיקדם אותי בעבודה באופן הטוב ביותר".

 

"בסיום ההתמחות בבלומברג – קיבלתי הצעת עבודה"

 

הבוגר: דיוויד נתן, בן 24 מדרום אפריקה במקור. היום מתגורר בלונדון.

איפה אני היום: בלומברג.

מה אני בדיוק עושה בעבודה: "אני עובד בדסק הבינלאומי, שעוסק בשווקים מתפתחים באירופה. תפקידי הוא לזהות את ההזדמנויות בכלכלות שנמצאות בתהליך של צמיחה. אני מנתח כלכלות כמו רוסיה, פולין, טורקיה וכן, גם ישראל. למרות שישראל היא יותר מתקדמת משוק מתפתח, היא נכללת בדסק הזה".

איך הלימודים עזרו לי: "לבלומברג הגעתי במסגרת ההתמחויות שמציעה התכנית בבינתחומי, ובסיום ההתמחות קיבלתי מהם הצעת עבודה קבועה. בהשוואה לאחרים שעובדים איתי, קיבלתי מהלימודים יתרון תחרותי. כשאתה לומד ממומחה בעל שם עולמי כמו ד"ר דיוויד וו, ואתה צריך להציג לו אסטרטגיה שבנית, להגן עליה כמו שעושים בעולם האמיתי ולקבל ממנו משוב, יש לזה ערך ממשי. בוגר התואר השני בכלכלה פיננסית במרכז הבינתחומי מגיע עם ארגז הכלים שמקבלים בוגרי האוניברסיטאות המובילות בעולם".

איפה אני רואה את עצמי עוד 5 שנים: "ממשיך לעבוד בבלומברג לונדון או בענק פיננסי אחר. לונדון היא עיר מסעירה ומרכז פיננסי עולמי".

אם לא כלכלה, מה הייתי לומד: "משהו קרוב לתחום, למשל שיווק או מנהל עסקים. תמיד שאפתי לעבוד בליגה של הגדולים ובשוק הבינלאומי".

 

"אני משתמש בדברים שלמדתי בהרצאות של פרופ' סטנלי פישר"

 

הבוגר: פליפה סישל, בן 27 מריו דה ז'ניירו.

איפה אני היום: אנליסט מאקרו-כלכלה בינלאומית בקרן השקעות בריו דה ז'ניירו.

מה אני בדיוק עושה בעבודה: "סוקר את השווקים הבינלאומיים והמגמות העולמיות ומציע ללקוחות את תיק ההשקעות הטוב ביותר עבורם. זו הרבה אחריות".

איך הלימודים עזרו לי: "קודם כל, בזכות הלימודים התקבלתי מיידית לעבודה. מעבר לכך, הלימודים נתנו לי רקע עשיר, גם בכלכלה פיננסית וגם בסוגיות הבוערות ביותר בשוק הגלובלי. בעבודתי, אני משתמש בידע שלמדתי בהרצאות של פרופ' סטנלי פישר, ד"ר קרנית פלוג ואחרים. הנגישות לפורומים אקסקלוסיביים ולהרצאות של בכירים בעולם הכלכלה הביאה את העולם האמיתי לתוך האקדמיה".

איפה אני רואה את עצמי עוד 5 שנים: "מתקדם בבנק בברזיל או עובר למחלקה למחקר כלכלי בארגון גדול באירופה או בארצות הברית".

אם לא כלכלה, מה הייתי לומד: "משהו שהיה פותח לי אפשרויות לעבודה בינלאומית ולהסתובב בעולם".

 

 

רוצים לשמוע עוד על תכנית הלימודים? לחצו כאן לפרטים נוספים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x