$
אוכל

טעם פולני

סופגניה בשומן חזיר, פירוגי עם קוויאר וקינוח טארט טאטן עם גילופי פאטה כבד אווז. השפים הצעירים של ורשה ממציאים מחדש את המסורת הקולינרית של ארצם ומציעים גורמה במחירי מזרח אירופה

גלי וולוצקי, ורשה 08:2118.07.16

ורשה היא הרבה יותר משופינג זול במרכזי קניות. העיר שחודשה לאחר מלחמת העולם השניה מציעה סצינה תוססת של מסעדות וברים עם וויב צעיר והרפתקני שכבר נעלם מערים מתוירות יותר. השפים הפולנים הצעירים לא מהססים להשתמש בחומרי הגלם המקומיים (בשר צייד, ירקות שורש ופירות יער) בדרכים יצירתיות ולהציע לסועדים חוויה עדכנית במחירים של מזרח אירופה. לפניכם שש תחנות חובה לאוהבי החיים הטובים בורשה.

 

המישלנית: סנסז

 

מסעדת שני כוכבי מישלן שמציעה חוויה שונה מהמקובל בז'אנר ־ לא מעונבת ופורמלית, אלא מעט מרושלת (במובן המשוחרר) ונסיונית. המסעדה קמה בצלמו ובדמותו של השף והבעלים, אנדראה קמאסטרה, איטלקי עם שורשים צרפתיים, דיבור מהיר וחם וראש קרימינלי ממש בכל הנוגע לנסיונות כימיים במטבח. בקומה התחתונה של המסעדה מחזיק קמאסטרה מעבדה שבה הוא רוקח את הנסיונות שמגיעים למטבח, ולבסוף עולים על צלחות הסועדים. המטבח שלו אישי מאוד, ומשלב השפעות שונות. התפריט משתנה מדי יום וכולל ארוחת טעימות של 3, 7 או 12 מנות. אם תבקשו תפריט צמחוני, טבעוני או אפילו כשר הוא יענה לבקשה בשמחה.

מה אוכלים: פירוגי עם קוויאר שחור ושומן חזיר קריספי, בשר בקר צלוי עם שום פראי, תפוזי דם ובצלצלי אביב.

מחירים: 580־170 זלוטי לארוחה. www.sensesrestaurant.pl

 

 

פנאי נקניקיית דם במסעדת סולק 44 סופגניה במילוי ריבת ורדים בלוקלוס, סלק בתחמיץ בסולק 44 והשף עטור כוכבי המשלן אנדראה קמאסטרה פנאי נקניקיית דם במסעדת סולק 44 סופגניה במילוי ריבת ורדים בלוקלוס, סלק בתחמיץ בסולק 44 והשף עטור כוכבי המשלן אנדראה קמאסטרה

 

הפחממתית: לוקלוס

 

החברה נוסדה בידי סב המשפחה, שוקולטייר, לפני כשבעים שנה ומונה כיום חמישה סניפים. מלבד קרואסונים, עוגות בחושות ועוגות שמרים אפשר למצוא כאן מאפים פולנים מסורתיים כמו בריוש פרג שמכינים לפי מתכון משנת 1858, פבלובה מרהיבה ביופיה (ממולאת בקרם וורבנה ופטל) ואת הסופגניה הוורשאית המפורסמת הממולא בריבת וורדים דמשקאים ומטוגן בשומן חזיר. חלק מהסניפים מציעים גם קפה.

מחירים: מ־3.9 זלוטי לדונאט ועד 20 זלוטי לעוגה. www.cukiernialukullus.pl

 

 

היהודית: שרלוט מנורה

אחותו הצעירה והאופנתית של ביסטרו שרלוט האופנתי אף הוא, שוכנת במוזיאון להיסטוריה של יהדות פולין בגטו היהודי. בעוד הביסטרו המקורי הוא ביסטרו בסגנון צרפתי כאן המיקום הכתיב את הקונספט המיוחד הנחלק בין הצד הצרפתי (קרואסונים ובגטים) למנות יהודיות מסורתיות כמו הלזלך (צוואר אווז ממולא), סנדוויץ' הרינג, צימעס,

גביניות וכבד קצוץ, המכונה כאן "קוויאר יהודי". מלבד בית הקפה הנינוח כולל המקום גם מרכז סדנאות שמטרתו לשמר את התרבות הקולינרית הפולנית־יהודית ובו לומדים היפסטרים צעירים להכין בעבקע ופרעצלים.

מחירים: 5 זלוטי לגבינית, 11 זלוטי לצימעס, 9 זלוטי לכבד קצוץ.

 

ההיפסטרית: סולק 44

סצינת ההיפסטרים הוורשאית תוססת ביותר ממובן אחד. כאן מתכנסים בעלי הזקנים המטופחים לכוס כרוב או ג'ינג'ר מותסס, נקניקיית דם עם דומדמניות שחורות וטימין, או פשטידה (קצת מוזרה) של ירקות שורש. ההגדרה "טעים" לא תמיד מתאימה, אבל הנסיונות של השף הצעיר והמדובר אלכסנדר ברון תמיד מעניינים. יש כאן בר שמתבסס על סירופים שנרקחים במקום, מלא צנצנות של מאכלים מותססים ואג'נדת סלואו פוד קפדנית. אפשר לאכול, לשתות בירת בוטיק או לשחק באחד ממשחקי הקופסא המוצעים כאן. בקיצור־ דומה לסצינה ההיפסטרית התל אביבית, רק בפולנית.

מחירים: 90־59 זלוטי לסועד. www.solec.waw.pl

 

האלגנטי: ale wino

בר יין מקסים ורומנטי, המציע מבחר מדוייק של יינות לצד תפריט מעולה של השף סבסטיאן וואטפה. כל המילים הנדושות — מטבח עונתי, חומרי גלם מקומיים מקבלות כאן ביטוי ממשי ומרתק, בדמות מנות כמו קרוסטיני עם רייאט ברווז וריבת בצל אדום. סלק עם מירין, מוס גבינת עיזים ולימון. רביולי סלרי, כרובית וחמאה חומה, וקינוח ייחודי באמת־ טארט טאטן חמים המוגש עם גילופי פאטה כבד אווז.

מחירים: 100־70 זלוטי לסועד. www.alewino.pl

 

הקוקטיילי: קיטה קוגוטה

קיטה קוגוטה הוא מסוג המקומות שלא משנה מתי תקלעו אליו, תרגישו שנפלתם על ערב שמח במיוחד. הדאנס בר בן שתי הקומות מחזיק צוות גדול של ברמנים עליזים, וויב עולץ ורשימת קוקטיילים מצויינים שמוגשים במהירות. תוכלו לקבל כאן מוחיטו קלאסי או קוקטיילים עונתיים שהצוות מאלתר, ולפזז לצלילי המוסיקה המנוגנת מדי ערב בידי די ג'ייז ולהקות מתחלפות. בכלל, האזור הזה סביב מרכז העיר עמוס בברים ובמקומות בילוי.

מחירים: 26 זלוטי למשקה. www.kitakoguta.pl

 

 

קיטה קוגוטה. די ג'ייז ולהקות מדי ערב קיטה קוגוטה. די ג'ייז ולהקות מדי ערב צילום: פייסבוק

 

אם תרצו לישון באזור תוכלו לעשות זאת למשל ב-H15, מלון בוטיק יפהפה שנפתח בבנין שבו שכנה בעבר שגרירות ברית המועצות, וחלק מהקישוטים המקוריים־ סמל הפטיש והמגל למשל, עדיין נמצאים כאן. מבחר הסוויטות כאן כוללות גם דירות של ממש שמתאימות לשהייה ארוכה יחסית, והמחירים, במונחים ישראלים, מצחיקים ממש, כ־300 זלוטי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x