$
אוכל

הזמן הירוק

היערות, השדות ואפילו צדי הדרכים מתפקעים מעשבי בר ירוקים, ועונת סיורי הליקוט בעיצומה. אם גם אתם רוצים ללמוד איך להבדיל בין גדילן מצוי לשום משולש ומה לעשות עם סרפדים, מצאנו לכם פעילות מושלמת לסוף השבוע

גלי וולוצקי 09:0903.03.16

הגורמה: יתיר שדה

 

מי: החברה להגנת הטבע מציעה מבחר של סיורי ליקוט, ובהם סיורים של יתיר שדה, מדריך טיולים ופעיל בארגון שומרי הגן.

 

מה: הפגישה אורכת כחמש–שש שעות וכוללת סיור ליקוט וסדנת בישול משותפת אחריו.

 

איפה: בכל רחבי הארץ, מצפון הנגב ועד הצפון הרחוק, כולל סיורי ליקוט עירוניים.

 

מה אוכלים: קולינריה לקטית מרתקת ממש עם מנות כמו תבשיל שורשי גדילן מצוי בפטריות עם יין לבן, פסטו מגרגיר הנחלים וסרפדים, מרציפן מבלוטי אלונים וכדורי ארנצ'יני בסירופ פרחי כליל החורש.

 

מחיר: 120 שקל למשתתף, 85 שקל לחברי החברה להגנת הטבע.

 

פרטים: 03-6388688, 054-2248243 או http://www.shiratsade.com

 

יתיר שדה יתיר שדה

 

 

הטבעונית: בת קיימא

 

מי: לילך מוצפי־הראל, מרצה בתל חי, יועצת לבנייה ירוקה ומייסדת העמותה ליערות מאכל בגליל.

 

מה: סיור שאורכו כארבע שעות הכולל הדרכה בנבכי עולם צמחי הבר, ליקוט, ובסופו הדלקת מדורה ובישול ארוחה משותפת מהתוצרת.

 

איפה: בעיקר בגליל העליון - נחל מחניים, אזור עמק החולה, נחל קורן.

 

מה אוכלים: מנות כמו תבשיל לוף וחמציצים, מוקפץ מעלי גדילן, ספרינג רולס מדפי אורז במילוי חרדל בסגנון אסייתי, מטבל מפרחי חרדל, ממתקים מתמרים, אגוזים ושומר.

 

מחיר: 85 שקל לאדם, 40 שקל לילד מגיל חמש.

 

פרטים: batkayma.com, או בטלפון 054-4435577

 

לילך מוצפי־הראל לילך מוצפי־הראל

 

 

המדעית: שביל הליקוט

 

מי: טלאור כהן, מורה למדעים ובעלים של קיר טיפוס בקריית מלאכי.

 

מה: מפגש שאורכו כשלוש שעות ומיועד לכל הגילאים. כולל סיור להכרת צמחי בר, סיפורים ומשחקים, ובסיומו בישול ארוחה משותפת מהתוצרת שנאספה כולל אפיית פיתות במקום.

 

איפה: בעיקר באזור השפלה - נס ציונה, כרמיה, מושב אורות ועוד.

 

מה אוכלים: תבשיל ירקות שורש עם עלי בר כמו חוביזה, סרפד, כף אווז ושום משולש, תבשיל של עלי בר ירוקים, כיסונים ממולאים בעלי בר.

 

מחיר: 85 שקל למשתתף ועד 250 שקל למשפחה.

 

פרטים: talorishula.wix.com, או בטלפון 050-6544566

 

טלאור כהן

 

המתקדם: שימי רף

 

מי: שימי רף, מטפל בלקויות למידה והפרעות קשב, חוקר את ההיסטוריה של התזונה המקומית.

 

מה: סיורים המיועדים למבוגרים בלבד, ובהם רף מכשיר את המשתתפים בזיהוי ובהכרת צמחי בר כדי ללמד אותם לשלב את הליקוט בחיי המשפחה באופן עצמאי. הסיורים מסתיימים בארוחה משותפת.

 

איפה: אזור עמק חפר ובנימינה. רף מדריך גם קורס למדריכי ליקוט בכל רחבי הארץ.

 

מה אוכלים: קציצות עדשים, תבשיל שומר בר, עלי חוביזה ממולאים באורז וירקות, אמפנדס ממולאים בעשבי בר.

 

מחיר: 190 שקל לאחד או 350 שקל לזוג.

 

פרטים: shimiref.co.il, או בטלפון 052-4497226.

 

שימי רף שימי רף

 

 

ההיסטורי: ד"ר צ'יזיק

 

 

מי: ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, היסטוריון תזונה ורפואה מקומית עתיקה, מקים המרכז להנהגת הבריאות בנווה איתן.

 

מה: סיורים המיועדים למשפחות, או למבוגרים בלבד עם תוכן מעמיק יותר, הכוללים לימוד, ליקוט וארוחה משותפת.

 

איפה: ממבואות ירושלים והרי יהודה ועד הצפון. פארק רמת מנשה, יער ביריה, יער בית קשת, פארק קנדה ועוד.

 

מה אוכלים: חביתת ירק המתבססת על תוצרת הליקוט, נזיד קטניות ירקות ועלי סרפד, חוביזה ועוד. פיתות שאור מלא הנאפות על סאג', פלטת ממרחים של טחינה, דבש ענבים, חריף מותסס ועוד.

 

מחיר: 75 שקל למשתתף במשפחות, 240 שקל ליחיד או 390 לזוג בסיורי מבוגרים.

 

פרטים: 052-3633489. 

 

אורי מאיר צ'יזיק אורי מאיר צ'יזיק צילום: תומי הרפז

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x