מתוק לה מתוק
שלי לי־גולדנברג היתה עורכת דין במשרד גדול. אבחנה רפואית מדאיגה שכנעה אותה לעזוב הכל ולרדוף אחרי חלומותיה. היום היא יוצרת שוקולדים אקזוטיים
האשה היפה שניצבת מאחורי הדלפק בחנות השוקולד הקטנה ג'וליקה, ברמת השרון על גבול הרצליה, יכולה לדקלם לכם דיני ליטיגציה או למכור לכם פרלין צ'ילי וקינמון. לפני עשר שנים נטשה שלי לי־גולדנברג (44) את הקריירה הקודמת שלה כעורכת דין, בהתחלה בחברת גולדפרב לוי ערן ולאחר מכן כיועצת המשפטית של קסטרו, לטובת השוקולד.
לי־גולדנברג, בת לשני עורכי דין, הגשימה את התשוקה לאוכל טוב לאחר שהתלוותה אל בעלה לרילוקיישן בארצות הברית, שהיה אמור להימשך שנתיים אך נמשך יותר משבע שנים. "מראש התייחסתי לזמן הזה כאל תקופה שבה אני יכולה להגשים חלומות והקמתי חברה של עוגות מושקעות בניו ג'רזי ".
בהמשך היא נרשמה ללימודי קונדיטוריה ב־Institute of Culinary Education בניו יורק והתמחתה בתשוקתה לשוקולד ולפרלינים. את תקופת הסטאז' עשתה במטבחו של השף הצרפתי פרנסואה פייארד, אז הקונדיטור הראשי של מסעדת דניאל ובעל בתי קפה במנהטן. "הייתי מתחילה משמרת בארבע בבוקר, הולכת במנהטן עם ספריי פלפל בין ההומלסים והשיכורים ונכנסת לקונדיטוריה שנראתה כאילו זה אמצע היום", היא מספרת. כשסיימה את הסטאז' היא הקימה עסק פרלינים ביתי.
ממש לפני שחזרה, בשל המצב הבריאותי של הורי בעלה, השתתפה לי־גולדנברג ביריד הכריסמס בכיכר קולומבוס בניו יורק. "מכרתי המון שוקולד והייתי מאושרת, וכשחזרנו לארץ הייתי באבל על החלום. חומרי גלם שאפשר להזמין בלחיצת כפתור בארצות הברית קשה למצוא כאן, ואם כבר מצאת אז הספק כלל לא עושה משלוחים".
היא כבר עמדה לחזור לתפקיד יועצת משפטית, אלא שאז זיהו אצלה סרטן בבלוטת התריס. "זה אמנם לא קטלני, אבל זה ניער אותי. החלטתי ללכת עם החלום שלי עד הסוף". כך, בערב ראש השנה אשתקד, ולאחר "תוכנית עסקית בסיסית, רק כדי לוודא שלא אפסיד כסף", היא פתחה את החנות.
פרלין רוקפור וצ'ילי
כיום, בעזרת עובדת אחת, לי־גרינברג מייצרת כשלושים סוגי פרלינים בסגנון בלגי (ממולאים) וצרפתי (גנאש טבול בשוקולד), ומוצרים נוספים כמו טבלאות שוקולד, דפי שוקולד, מקופלת, מנדיאנטים (מטבעות שוקולד עם פירות ואגוזים) ועוד, הכל ארוז באריזות יפהפיות ובניירות משי מרשרשים. היא אינה פוחדת לייצר גם פרלינים נועזים כמו פרלין גבינת עזים סנט מור ותאנים, פרלין רוקפור ואגוזים או פרלין צ'ילי חריף במיוחד.
חנויות שוקולד נסגרות. לישראלים נראה מוגזם לשלם 6 שקלים תמורת פרלין, את מצפה להרוויח מהחנות?
"כשפתחתי את החנות גם אני שאלתי את עצמי אם ייתכן עסק כזה. אבל אני רואה כאן הרבה לקוחות קבועים, רבים מהם מהשכונה או מהאזור, שקופסת פרלינים נהפכה אצלם למתנה לגיטימית לארוחת ערב במקום בקבוק יין מושקע".
כמחצית מהמכירות מגיעות מהמגזר העסקי. "אמנם זו לא מתנה שמתאימה למי שמחפש מארז ענק של חטיפים ונס קפה ויין, אבל קופסה של 15 פרלינים שעולה 92 שקל מתאימה מאוד למי שרוצה לתת משהו יותר איכותי.
“אני מכירה את רוב הלקוחות בשם, או לפחות בפרלין האהוב עליהם, אבל המיקום צדדי והתנועה לא גדולה. אני חולמת על חנות קטנה במיקום יותר מרכזי".