$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

דרעי יקדם את המתווה לחישוב שעות נוספות אחרי החגים

המתווה מציע מעבר לחישוב שעות נוספות על בסיס שבועי או חודשי, כך שיהיה אפשר לעבוד פחות מ־8 שעות ביום אחד ולהשלימן ביום אחר. לאחר החגים משרדי הכלכלה האוצר והמשפטים צפויים לסכם את המתווה סופית ולגבש הצעת חוק בנושא

מיקי פלד 06:0120.09.15

שר הכלכלה אריה דרעי ממשיך לקדם את המהלך שהחל קודמו בתפקיד נפתלי בנט בנושא שינוי אופן החישוב של השעות הנוספות במשק, כך שיהיה אפשר לעבוד פחות ביום אחד ולהשלים את השעות ביום אחר, בלי שהדבר ייחשב כשעה נוספת. כך נודע ל"כלכליסט".

 

כבר בימים הקרובים יציג המשרד מתווה חדש אחרי שביצע שימוע ציבורי בנושא בחודשים האחרונים, ומיד אחרי סוכות אמור להתקיים דיון בצוות של משרדי הכלכלה, האוצר, המשפטים והתחבורה ולסכם את המתווה הסופי.

 

לפי בכיר במשרד הכלכלה, אם יקבל המתווה את אישורו, תנוסח הצעת חוק לתיקון חוק שעות עבודה ומנוחה, והיא תוגש לכנסת עוד במושב הקרוב. ואולם השאלה היא מה יעשה המשרד בהתנגדות הצפויה של ההסתדרות.

 

כיום שעה נוספת נספרת על בסיס יומי, מהשעה ה-9 או ה־10 (תלוי במקום העבודה) באותו היום, כך שהעובד מקבל 125% על השעתיים הראשונות ו־150% על השעה ה־3 וה־4. נוסף על כך, אסור להעסיק עובד יותר מארבע שעות נוספות ביום.

 

 

עתה מעוניינים במשרד הכלכלה לאפשר העסקה בשעות נוספות גמישות, כך שהחישוב של התשלום יהיה על בסיס שבועי או חודשי. גם התשלום עצמו עשוי להשתנות. במתווה הקודם שניסחו במשרד בתקופת בנט דובר על תשלום של 133% לכל שעה נוספת. המקסימום החודשי של 244 שעות עבודה מותרות אינו צפוי להשתנות, ותיאסר עבודה של 12 שעות ביום ליותר מ־3 ימים ברציפות.

 

כיום שבוע העבודה מוגדר כ־43 שעות, ומשרה מלאה מוגדרת לפי 186 שעות בחודש. המעבר לבסיס שבועי או חודשי יביא לידי כך שספירת השעות הנוספות תהיה מהשעה ה־44 באותו שבוע, או מהשעה ה־187 באותו חודש.

 

המתווה של משרד הכלכלה מבוסס על עיקרון של הסכמה הדדית בין העובד למעסיק. לכן הוא אמור להחריג קבוצות של עובדים מהאפשרות לשעות נוספות גמישות, מתוך הנחה כי עובדים המשתכרים עד גובה השכר הממוצע במשק הם עובדים חלשים שיתקשו להגן על עצמם אם מעסיק יתעקש על אופן העסקה כזה.

 

השימוע הציבורי נערך בחודשים האחרונים בהשתתפות גופים כמו ארגוני המעסיקים, ארגונים חברתיים ולשכת עורכי הדין. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן סירב להשתתף רשמית בשימוע, שכן ההסתדרות מתנגדת לשינויים כאלה בחוק שעות עבודה ומנוחה, ולטענתה הם יגרמו לכך שעובדים יעבדו שעות רבות ביום מסוים, אך לא יקבלו יותר שכר.

 

רוב ארגוני המעסיקים, בעיקר איגוד חברות ההייטק, מעוניינים בשינוי בטענה כי חוק שעות עבודה ומנוחה אינו מתאים לשוק עבודה מודרני ומוטה חו"ל, שבו צורכי המעסיק משתנים לפי עונות וימים.

 

מלשכת דרעי נמסר כי כל סיכום בנושא ייעשה בתיאום עם ההסתדרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x