האויסטר בר הראשון לציון
מיתון? אבטלה? הצחקתם. האויסטר בר העברי הראשון נפתח ביום שני השבוע להרצה, ויגיש באופן קבוע אויסטרים טריים המוטסים פעמיים בשבוע מהולנד, מצרפת ומנורבגיה
מיתון? אבטלה? הצחקתם. האויסטר בר העברי הראשון נפתח ביום שני השבוע להרצה, ויגיש באופן קבוע אויסטרים טריים המוטסים פעמיים בשבוע מהולנד, מצרפת ומנורבגיה.
את המקום הנקרא The Oyster פתחה קבוצת גוצ'ה של המסעדן ניר ברא"ז, היכן ששכן עד לא מזמן קפה נחמני של קבוצת קפה נואר. המטבח הופקד בידיו של השף יובל פכלר, מי שעבד בשורה של תפקידים בקבוצת עדי'ס לייף סטייל והיה בין השאר השף של טאפאס בר אחד העם ושל הרברט סמואל בתל אביב. לבד מאויסטרים טריים ממגוון סוגים שיוגשו במקום דרך קבע (במחיר שובר שוק של 110 שקל לשישייה) רקח פכלר מנות נועזות של דגים ופירות ים שמתאימות לקונספט החיים הטובים: סשימי של סלמון שחור וכתום ברוטב ווסאבי (52 שקל), סקאלופס צרובות עם כרובית ופיסטוק (71 שקל), ראגו פירות ים עם פולנטה רכה (83 שקל), אויסטר מטוגן ברוטב קיסר (52 שקל) ואפילו לובסטר רול - לחמניית בריוש רכה עם בשר לובסטר וצ'יפס (110 שקל). כל המנות, מספר ברא"ז, יהיו בגודל בינוני: "לא ראשונות ועיקריות אלא פשוט מנות שאפשר לחלוק ליד השתייה".
את המקום עיצב האדריכל דן טרוים האחראי על עיצוב לא מעט מסעדות ומקומות בילוי בעיר ובהם מסעדת שולחן, ז'אז'ו בשרונה, גרקו, גרינברג ואונזה. "הרעיון העיצובי שהנחה אותי נגזר מהשם- מקום שהוא אויסטר בר קלאסי אמיתי כמו שקיים בערים הגדולות בעולם, עם אינטרפטציה מקומית שמתאימה אותו לתקופה ולמקום. האויסטר הישן והטוב מביא איתו הקלאסי, הסקסי, הסוציאלי, הצפוף והשמח. החלק המקומי מתייחס לכך שהמקום נמצא בתל אביב, ולכן העיצוב אורבני, פחות רשמי, קליל ועכשווי". מסביר טרוים. פרטים: פתוח משש בערב ועד חצות, בעוד כחודש יפתח גם לצהריים. נחמני 26, תל אביב. 03-5597933