כשהכסף לא משחק תפקיד אפשר להיות מלכותית
נעמי הורביץ, שתפתח בקרוב את מסעדת ניטן תאי, נחושה להפיץ את תרבותה בארץ וגם הסכסוך עם הבית התילאנדי לא יעצור אותה
"תראי איזה דברים הם קנו. זה לא עיצוב מלכותי!", מכריזה בזעף נעמי הורביץ, בעודה מדפדפת בתמונות הסמארטפון שלה ומראה לי בזעזוע חפצים שרכש מלילי, הבעלים של מסעדת בית תאילנדי.
אותו מלילי היה אמור להיות השותף העסקי לחזונה של הורביץ, ולפתוח איתה את מסעדת ניטן תאי (שפירושו אגדה או סיפור תאילנדי) המתעתדת להיות, לדבריה, המסעדה התאילנדית המלכותית הראשונה בארץ. "אני זורקת הכל", היא ממשיכה בשצף קצף, "ונוסעת שוב לתאילנד לקנות ריהוט למסעדה החדשה".
מהלך ההקמה של ניטן תאי, שתיפתח בעוד כחודש וחצי ברחוב הארבעה בתל אביב, לווה בלא מעט קשיים ותסבוכות. בני הזוג הורביץ, שהתחברו עם הזוג לק ויריב מלילי לטובת המיזם הזה, החליטו לשבור את הכלים ולפרק את איחוד הכוחות. הם נפרדו ברוח לא כל כך טובה, לאחר לא מעט טיולים משותפים לתאילנד, שכירת לוקיישן ואנשי מקצוע ואפילו יצירת תוכניות אדריכליות. הסכסוך ביניהם אף הגיע לבית המשפט, כשהורביץ הגישה בקשה לפירוק זמני של החברה שהקימו.
בעקבות הבקשה חתמו הצדדים על פשרה, ובמסגרתה סוכם כי הורביץ תרכוש את חלקו של מלילי בחברה עבור 950 אלף שקל ותישאר הבעלים היחידים של המסעדה. "אני לא רוצה לדבר על יריב בכלל", היא אומרת. "מאוד נפגעתי, הרגשתי שהוא מזלזל בי. ההבדלים שלנו בראייה את הקונספט היו בלתי ניתנים לגישור", היא מבהירה. הורביץ פיטרה את משרד האדריכלים (סטודיו מו), והיא מתכוונת לעצב את המקום בעצמה באמצעות אדריכלית מבצעת.
יריב מלילי הגיב מצידו באופן צונן ודיפלומטי לקיטרוגים של הורביץ ומסר: “אני מאחל לנעמי בהצלחה עם המסעדה החדשה”, אבל שתיקה רועמת וטעונה אופפת את התייחסותו הקצרה והקורקטית.
כפי שמשתמע, המסע אל עבר סיפור האגדה התילאנדי המושלם, היה כרוך גם בלא מעט הוצאות לצד הטלטלות והעימותים, וההשקעה במסעדה כבר עומדת על כעשרה מליון שקלים, אבל את הורביץ זה לא מטריד.
לא מדאיג אותך שתפסידו כסף?
“לא נפסיד. מעבר לכך המטרה שלנו היא לא להרוויח מליונים אלא להפיץ את התרבות התאילנדית, ובדרך לתת לאנשים נוספים פרנסה”.
ותוך כמה זמן אתם מצפים להחזיר את העלות עם כזאת השקעה אסטרונומית?
“נראה לי שתוך שלוש שנים. המסעדה לא תהיה יקרה מדי, ואני מצפה שהיא תהיה מלאה כל הזמן כמו כל שאר המסעדות התאילנדיות בארץ. עשינו תוכנית עסקית לפיה המחזור שלנו אמור להיות כשני מליון וחצי שקל לחודש עם תפוסה מלאה, ואנחנו מקווים שכך יקרה”.
איך באמת יהיו המחירים?
“אנחנו מכוונים למחירים סבירים, נראה לנו שהוצאה לסועד תהיה מאתיים שקל לאדם. אלו מחירים שמשלמים במסעדות אחרות, ולא היקרות ביותר.”
יכולת לא לעבוד יותר לעולם, לא?
“אני חייבת לעבוד כדי להרגיש שהקיום שלי משמעותי. יש לי את ההזדמנות, מבחינה כלכלית, להוציא לעולם את מה שיש לי בדמיון - את החזון שלי, ואני הולכת עם זה עד הסוף".
סגנון מלכותי
הורביץ היא מחלוצות הקולינריה התילאנדית במחוזותינו והפעילה בעברה שירות קיטרינג תילאנדי. “הייתי הראשונה בארץ שעשתה נודלס ומוקפצים בסגנון תאילנדי, עוד לפני עשרים שנה", היא מתגאה. ההמשך מוכר: במהלך עבודתה כמעסה בספא של מלון הילטון פגשה את בנו של מייסד טבע חיים הורביץ, השניים נישאו לפני כשנה, והורביץ רכשה את הספא ופתחה אותו מחדש בסגנון תאילנדי מלכותי.
בעוד כחודשיים היא פותחת ספא גם במנהטן, ובמקביל רכשה את הספא במלון דיפלומט במיאמי, שם ייפתח מרכז בריאות מהודר.
את לא חוששת להיכנס לנישה שתשמר אותך בז'אנר התאילנדי?
"זה לא סוד שאני תאילנדית - אני מכירה את התרבות הזאת מבפנים, ויש לי אמונה שהיא יכולה להגיע לאנשים - במסאג', באוכל, בשירות. אני לא אתעסק במשהו אחר כי זו המומחיות שלי", היא מצהירה. אבל המטרה שלה להפיץ את התרבות התאילנדית, לא נעצרת במסאג'ים כאמור, ומסעדת ניטן תאי היא־היא פרויקט הדגל שלה - גולת הכותרת.
מה מצפה לנו במסעדה?
הורביץ מחווה בידה על החדר בו אנחנו יושבות, המרוהט בכיסאות עץ מגולפים ובהדפסים מצופי זהב. "פה יש אוירה מלכותית - את אותו הדבר אני רוצה לעשות במסעדה. רוב הישראלים שמגיעים לתאילנד מכירים רק את האוכל העממי. אבל המטבח המלכותי זו תרבות שלמה שאני רוצה להביא לכאן", היא מבהירה. "הנה מרק קוקוס עם ברווז בדלעת מגולפת בצורה של פרח", היא אומרת ומציגה בפניי תמונה של דיש מרהיב.
מונופול קונספטואלי
כשהיא נשאלת לדעתה בנוגע לאוכל התילאנדי שנמכר כיום בארץ, הורביץ מפרגנת ואומרת ש”עושים כאן אוכל מצוין” ובמקביל מביעה שמחה על כך שיש בארץ הרבה מסעדות תאילנדיות. “המודעות של אנשים למטבח הזה כבר מפותחת, ואני חושבת שהישראלים מוכנים למשהו אחר בסגנון".
במה המטבח המלכותי שונה?
"הפרזנטציה והטעמים במטבח המלכותי שונים לגמרי. רוב המסעדות התאילנדיות בארץ מגישות מטבח מצפון מזרח תאילנד, ובאוכל המלכותי יש טעמים גם מחלקים אחרים במדינה".
וזה יתאים להוואי בארץ?
"מהנסיון שלי בספא, הסגנון הזה מתקבל פה מאוד יפה".
בית תאילנדי יהוו תחרות?
"אני חושבת שיש לי מונופול על הקונספט הזה. אין בישראל אף מסעדה שדומה לניטן תאי, ולכן אני לא יכולה לתפוס אותם כמתחרים".