הפסקה לעסקית: בלי מניירות מיותרות
פיוז'ן? מטבח מולקולרי? מה זה משנה. עלה גפן, המסעדה הצפונית החדשה של השף עומר עילואן, מגישה אוכל ערבי משודרג ומפתיע. מברוכ
התפריט העסקי בעלה גפן מציע שלושה מסלולי מחיר, 62, 85 ו־110 שקל, ובכולם תקבלו נוסף על העיקרית גם כוס לימונדה ומנת פתיחה מתוך שלוש אפשרויות - סלט ירקות, עלי גפן ממולאים או חומוס. בעיקריות אפשר למצוא כאן מנות ערביות מסורתיות (כמו מנסף כבש או כרעי עוף ממולאים) לצד שילובים מקוריים (פאייה פירות ים על בסיס ריזוטו פריקה).
עלי הגפן, שהוכנו במקום במילוי אורז וירקות והוגשו לצד יוגורט חמצמץ, היו מעולים, וכך גם החומוס החמים. לאפה ענקית ודקיקה הוגשה בשטיק לא נחוץ בתוך מסננת של צ'יפסר.
לא התאפקנו והזמנו, מחוץ לתפריט העסקי, את אחת המנות המזוהות עם השף עילואן מימיו בחאג' כחיל. זה נקרא קרפצ'יו סברס עם לבַּנה (38 שקל), ומדובר בפרוסות מתקתקות של סברס עם כדורי לבנה דחוסים, שמן ואבקה ירוקה של עשבי תיבול (הנגיעה המולקולרית היחידה בארוחה). זו מנה מצוינת שסבלה הפעם מעייפות לא מוסברת - אולי כי הסברס לא היו במיטבם.
אבל המנות העיקריות החזירו את הארוחה לדרך המלך. קבאב חלאבי (85 שקל) המוגש בקערה מכוסה במאפה בצק - שאותו שובר המלצר לעיני הסועדים - היה משובח. הקציצות היו עסיסיות והרוטב, למרות מרקמו הדליל, עשיר ומענג.
עיקרית נוספת, ג'אג' מאחשי (62 שקל), כרע עוף במילוי פריקי עם חמוציות, היתה גם היא נהדרת. העוף שצופה בפפריקה מעושנת והפריקה העניקו למנה טעם כיפי, ושבבי השקדים, הטחינה והשמיר השלימו את התמונה בול. פזלנו גם אל מדליוני הבטטה עם אבקת הזיתים השחורים, אבל כבר היינו מפוצצים מדי.
מפרץ חיפה לא שופע מסעדות משובחות, ועלה גפן היא בהחלט חדשות טובות לתושביו ונקודת עצירה שווה וטעימה לנוסעים צפונה.
עלה גפן
ז'אנר: מטבח ערבי גלילי
מיקום: שדרות ההסתדרות 271, קריית אתא, חיפה. 04-6293746
מחיר העסקית: 62–110 שקל
זמנים: ראשון־חמישי, 11:30–17:00
התחככות: תיירות פנים
שירות: סביר אך מעט רשלני
כשרות: אין
חניה: ללא תשלום בחניון המתחם
נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
שורה תחתונה: טעים ועם טוויסט