בלעדי לכלכליסט
סערה בביצה: השף שרון כהן עוזב את מסעדת דא דא ודא בתל אביב
מקורבים טוענים כי הפרידה מהשותפים במסעדה באה על רקע חילוקי דעות בניהול המטבח, אך השותף דוד טור אומר כי מדובר ב"פרידה טובה וחברית"
השף שרון כהן, השותף במסעדות התל אביביות המצליחות שילה וקפה אירופה, עזב את שותפותו במסעדת דא דא ודא (Da Da&Da) בשדרות רוטשילד בתל אביב, כך נודע ל"כלכליסט".
המסעדה-בר-מעדניה-בית קפה בקומה התחתונה של המכון הצרפתי בשדרות רוטשילד נפתחה בדצמבר האחרון בידי כהן, שותפו מקפה אירופה דוד טור וקבוצה בראשות האחים שגיא ורגב עברון (מבעלי רשת רובן וקיוסקי הקפה בהבימה ובשדרות בן־גוריון). המקום, המיועד לפעול 24 שעות ביממה פועל בינתיים עד חצות.
גורמים מקורבים למיזם מספרים על חילוקי דעות בנוגע לסוגיות ניהוליות של המטבח, אך דוד טור מקפיד להבהיר שמדובר בפרידה ידידותית: "מקום כל כך גדול דורש ממי שמנהל אותו מעורבות טוטאלית של 24 שעות ביממה. לשרון ניתנה הבחירה לקחת את המקום קדימה, אבל סדר העדיפויות שלו שונה כרגע, ובאופן מאוד חברי כולנו הבנו שצריך להשקיע כאן יותר זמן ממה שהוא ציפה. נפרדנו ברוח מצויינת והוא עדיין עוזר במה שהוא יכול. ההיבטים הכספיים של הפרידה נסגרים עכשיו ברוח הכי טובה וחברית".
אתם מחפשים לו מחליף?
"כרגע מטבע הדברים הדלתות פתוחות. אנחנו כמו אוטו שהתחיל לנסוע ועכשיו צריך לשים פול גז. שרון עשה עבודה מדהימה ועכשיו צריך לקחת את זה קדימה. או שאחד מהסו-שפים שלו יחליף אותו או שנשלב כוחות עם מישהו אחר".
ומה עם השותפות בקפה אירופה?
"שם הכל ממשיך כרגיל, זה מקום שכבר רץ ושרון נשאר איתנו שם".
את תגובתו של שרון כהן לא ניתן היה להשיג.