כריסמס במטבח הגלילי
שלושה אנשי אוכל ייכנסו למטבח של ביסטרו אלומה בתרשיחא ויבשלו ארוחה לציון חגי החורף של שלוש הדתות. יהיו הרבה עראק, יין ואווירת דו־קיום
ארוחת חג המולד שתיערך ביום חמישי בביסטרו אלומה בתרשיחא היא התגלמות המזרח התיכון החדש במיטבו — שיתוף פעולה בין אנשי קולינריה תושבי הגליל, שיחגגו את חגי החורף של שלוש הדתות.
עלאא סויטאת, הבעלים של אלומה, ואדם זיו מקיבוץ סאסא, שותפו לגלידריית בוזה בתרשיחא, חברו לשף ארז קומורובסקי המתגורר במתת ולעוד יצרנים מקומיים. יחד הם ירקחו ארוחה גלילית שתתבסס על חומרי גלם מקומיים, בעיקר עשבי בר המצויים כעת בשיא עונתם.
"כל האזור עכשיו באווירת חג", מספר זיו. "בחלונות רואים עצי אשוח מקושטים וחנוכיות, יש שוקי כריסמס והרבה אנשים בחופש - אז החלטנו על ארוחה משותפת".
התפריט המיוחד (240 שקל לסועד, כולל יין ועראק ללא הגבלה) יכלול מנות מסורתיות שתבשל אמו של סויטאת, כמו קובנייה, מאפה פטאייר וכתף טלה ממולאת בפריקי; לחמים של ארז קומורובסקי שיכין גם שטולן (עוגת חג מולד גרמנית עם מרציפן ופירות יבשים) וקרפצ'ו מדג אינטיאס; דגים שמעשן חאתם טאנוס־מעיקי מתרשיחא ועראק שהוא מזקק, ומנות המשלבות את שלל כישרונות השותפים. בשלב הקינוחים יוגשו דלעת מסוכרת, כיסוני עטאייף עם גבינת מסקרפונה, גלידות של בוזה וייתכן שגם הפתעות נוספות, לפי מצב הרוח. את הארוחה ילוו יינות של היקב האורגני לוטם.
כל המשתתפים בארוחה, שתוגש ב־25 בדצמבר מ־19:30, מדגישים כי מטרתה היא ליהנות מאווירת החגים יחד. "לפני שבוע נכנסתי לחדר הכושר שלי, והיו בו המון קישוטי כריסמס וחנוכיות", מספר קומורובסקי, "אבל כשאמרתי לעובדת הדלפק 'איזה יופי שאפשר להציב עץ וחנוכיות יחד', היא הצביעה לעבר שתי נשים ואמרה: 'הן בדיוק איימו לבטל את המינוי'. יומיים לאחר מכן הקישוטים כבר לא היו. דווקא בגלל זה חשוב שכל תושבי האזור יתגייסו לעשות דברים ביחד".
"הדו־קיום פה אמיתי, לא כמו הסיפורים בטלוויזיה", מוסיף סויטאת, "כשהיתה מתיחות לפני כחודשיים היה קשה, אבל בתרשיחא אנשים פשוט המשיכו בחיים שלהם יחד".