חדשות האוכל: ברווז בפנקייק
מסעדה שמתמחה בפקין דאק תיפתח בקרוב בתל אביב. וגם: מסעדת אואזיס עברה מקום ופיוז'ן בגליל
פקין דאק האוס
בדצמבר תיפתח להרצה בתל אביב מסעדת פקין דאק האוס במקום שבו שכנה מסעדת אנג סו של האחים ירזין. השפית, אתי (ג'יאפינג) צ'ן, ילידת שנגחאי, תציע בה אוכל סיני אותנטי. הבעלים הוא בן ברקאי, ממקימי למון גראס ורשת ווק טו ווק האירופית, שהתגורר בסין תקופה ארוכה. בין שאר המנות יוצע במקום תפריט ייחודי של ברווז פקין, שיוכן בשיטות המסורתיות. המאכל יוגש, כנהוג, על פנקייקים וגם בנתחים פרוסים בקופיץ, במרקים ובסלטים.
פרטים: בוגרשוב 34 תל אביב.
אואזיס עברה
מסעדת אואזיס התל־אביבית של השפית רימה אולברה נפתחה מחדש, אחרי שפעלה בחלל זעיר כשנתיים וחצי. השבוע עברה אואזיס לרחוב מונטיפיורי, לחלל שיכול להכיל 35 סועדים וכ־35 נוספים בחצר האחורית היפהפייה, המעוצבת כנווה מדבר עם בריכת דגים וקיר שעליו מגדלת אולברה צמחי תבלין.
התפריט המשתנה עדיין מבוסס על אותו קו אקלקטי המשלב השפעות מווייטנאם, מאיטליה ומהמטבח הקליפורני, וכולל מנות כמו גרבדלקס עם ריבת מלפפונים ושמפניה על ופל פלפל שחור עם פרחי קמומיל (86 שקל) וקרוקטים של פטריות שיטאקי ברוטב מיסו לבן (46 שקל).
פרטים: ראשון־חמישי מ־18:00, בשישי בראנץ' 16:00–11:00 וארוחת ערב 24:00–19:00. מונטיפיורי 17 תל אביב, 03-6206022.
יאניביצ'י על שם החלבן
בבוסתן הגליל נפתחה מסעדת יאניביצ'י על שם החלבן המיתולוגי של המושב. השפית מיכל גור לביא ברקו (לשעבר של מסעדת ויולט במושב אודים) מגישה כאן מנות ממטבח המוגדר פיוז'ן ישראלי, כמו עלי טורטייה ממולאים בקרם אבוקדו, עגבניות מיובשות ותמרינדי עם מטבל קשיו, כוסברה ודבש (36 שקל) וכריך רוסטביף עם איולי צ'יפוטלה, בצל מקורמל, חמאה ושמן זית (58 שקל).
פרטים: בכל יום מ־9:00, מושב בוסתן הגליל, 04-8222122.