$
אוכל

שיכורים על המזח

במבנה בן 400 שנה בנמל יפו נפתח בית המרזח קוסטיצה, שיגיש מגוון סוגי וודקה. וגם: סניף נוסף לבית האוכל ביסל'ה ופתיחת מתחם חצר השוק בכפר סבא

גלי וולוצקי 10:5211.09.14

קוסטיצה, בית מרזח אירופי, נפתח להרצה בנמל יפו היכן ששכנה בעבר מסעדת קאסה נובה. הבעלים הם אמיר נוימן ויואב עלון, בעלי הפאבים נורמה ג'ין ופורטר אנד סונס, ושותפים בחברת יבוא הבירה נורמן פרימיום.

 

קוסטיצה ביפו. 260 מ"ר של ישיבה משותפת, ממש כמו בגני הבירה הוותיקים במינכן קוסטיצה ביפו. 260 מ"ר של ישיבה משותפת, ממש כמו בגני הבירה הוותיקים במינכן

 

המקום, ששוכן במבנה עתיק בן 400 שנה אשר נבנה בידי מלך ספרד, משתרע על פני כ־260 מ"ר ורוהט בשולחנות וספסלי עץ המיועדים לישיבה משותפת, ממש כמו בגני הבירה הוותיקים של מינכן. בשונה מנורמה ג'ין שמחזיק מאות סוגי וויסקי, ופורטר אנד סונס שמחזיקה יותר מ־50 ברזי בירה - בקוסטיצה תפריט המשקאות מינימליסטי ואפילו אמיץ: יש ארבעה סוגי בירה - פרימטור (מותג בירה בלגי) כהה, בהירה וחיטה, ובירת אואזיס של מבשלת נגב הישראלית (שאף היא בבעלות השותפים), שני סוגי קוקטיילים (מוסקו מיול וזוברובקה תפוחים), ומבחר יפה של סוגי וודקה המוכרים בארץ בעיקר לקהל הרוסי (רוסקי סטנדרט ופלטיניום, וודקה קאופמן ועוד).

 

המחירים נוחים: הבירות נמכרות ב־25 שקל לחצי ליטר ו־99 שקל לבקבוקי ענק (גראוולר) של 2 ליטר, או 89 שקל לליטר של קוקטייל, שנועד לספק קבוצות גדולות של שתיינים.

 

תפריט האוכל, בהתאם, מתבסס על הרבה שומנים שיספגו את אחוזי האלכוהול הגבוהים. אפשר לאכול כאן זקוסקי (נגיסות קטנות) של מגשי גבינות, בשרים קרים או דגים מעושנים ומלוחים; נקניקיות (וייסוורשט בווארית או קלבוסה צ'כית) ב־39 שקל למנה, קוסטיצה (צלע חזיר בצלייה אטית, כאן ללא עישון) ב־79 שקל; או קערת מול מרינייר ב־49 שקל.

 

במקביל שופץ גם תפריט קסיטה הסמוך - קיוסק הבירות המשתרע על קו המים ומאפשר להירטב מהגלים בימים האחרונים של הקיץ. בעוד הקוסטיצה מיועד לקהל השתיינים ופתוח משש בערב, בקסיטה אפשר לקבל ארוחות בוקר, צהריים וערב מתפריט קליל יותר המותאם לצפייה בגלים. פרטים: רציף העלייה השנייה 48 נמל יפו. 03-5413636.

 

ביסל'ה מתרחב. בית האוכל ביסל'ה מרמת החייל פתח סניף נוסף ברחוב אבן גבירול בתל אביב. הסניף הראשון שנפתח לפני כארבעה חודשים בידי השף נעם דקרס ובת זוגו דפנה בלקין מספק אוכל ביתי טרי ומוצרי מעדנייה.

 

סלומון בקרסט בביסל'ה. ביתי ובריא סלומון בקרסט בביסל'ה. ביתי ובריא

 

גם בסניף החדש התפריט כולל סלטים, מרקים, מנות עיקריות ותוספות, מנות צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן, וגם מחלקת אוכל לפעוטות שבה אפשר לקנות מחיות טריות לתינוקות. בסניף החדש, מספר דקרס, יוצעו אותם מוצרים אך המקום יותאם יותר לתנועה האורבנית. "באבן גבירול הסניף בנוי לתנועה מהירה", אומר דקרס, "יש דלפק מכירה ולא תהיה אפשרות לשבת ולאכול במקום".

 

בחודשים הקרובים, מספר דקרס, ייפתח סניף נוסף באזור השרון. "באזור תל אביב־הרצליה נפתח עוד שתיים או שלוש נקודות, לאו דווקא במתכונת הנוכחית אלא בקונספט שיותאם לכל מיקום", הוא אומר, "הלקוחות שלנו מרוצים. הרעיון הוא לתת אוכל ביתי ובריא במחיר נגיש. העולם עובר לתזונה אינדיבידואלית, אנשים מבינים שמה שטוב לאחד פחות טוב לשני, ואנחנו משתדלים לענות על הצרכים של כל הזרמים. האמיתות שמנחות אותנו הן שאוכל מעובד זה רע, סוכר זה רע, וחלק מהדגנים פחות בריאים - כל השאר משתנה מאדם לאדם".

 

את התפריט ניתן להזמין בחנויות או במשלוח עד הבית דרך האתר. פרטים: אבן גבירול 151, תל אביב.

 

חצר השוק בכפר סבא נפתחה. השלב הראשון במתחם חצר השוק בכפר סבא נפתח להרצה. המתחם, שממוקם בחצר השוק ההיסטורית של העיר, שוכן בבניין עתיק שעבר שימור ומשתרע על פני 1,000 מ"ר. במקום ייפתחו בתי קפה ומסעדות, ויפעל שוק סוף שבוע של תוצרת חקלאית ומעדנים. בקומה העליונה של הבניין יפעל מתחם שישמש כחדר פרטי לאירועים וסדנאות.

 

בשלב הראשון, שהחל השבוע, נפתחו במקום סניף של פיצה עגבניה ומסעדה ופאב של מבשלת ג'מס. יריד תוצרת הארץ יתקיים בכל חמישי בערב ושישי בבוקר בהשתתפות די.ג'ייז מהאוזן השלישית, ובחודש הקרוב יתחילו גם הופעות חיות. עד סוף החגים ייפתח במקום גם בר פסטה פיורי ומסעדת קונספט של ברד אנד ברקפסט מרעננה. בהמשך, מספר היזם גיא יצחקי, ייפתחו במקום גם בר סושי וטאפאס בר. המתחם שופץ על ידי החברה הכלכלית ועוצב בידי יצחקי, שגם מפעיל את המתחם, נוסף למתחם בברנר 6 רעננה. פרטים: ויצמן 125 כפר סבא. 09-7733077.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x