מרקי גספאצ'ו: עד סוף הקיץ
הוא קר, הוא פיקנטי, והוא הדבר הכי כיפי שאפשר ללגום בסוף הקיץ, כשהטמפרטורות עדיין גבוהות והעגבניות בשיא מתיקותן. חמישה מרקי גספאצ'ו מומלצים שיקררו אתכם עד הסתיו
הקלאסי: אורנה ואלה, תל אביב
אחת המנות הוותיקות בתפריט של המסעדה השינקינאית. זהו גספאצ'ו קלאסי בלי התחכמויות - עגבניות, פלפלים, מלפפונים ושמן זית עם נגיעה של צ'ילי, המוגש עם קרוטונים וירקות קצוצים בצד. אם אתם הרפתקניים, כדאי לטעום גם את מרק היוגורט החדש של המסעדה - יוגורט אורגני מנאות סמדר עם גרנולה מלוחה, עגבניות וצנוניות.
כמה: 38 שקל. איפה: שינקין 33 תל אביב, 03-6204753.
הלבן: שרגא קפה, ירושלים
אחו בלנקו, הגרסה הלבנה ונטולת העגבניות של המרק האנדלוסי, מוגשת כעת בשרגא קפה. היא מכילה שקדים טחונים, ענבים, שאריות לחם מחמצת, כרישות מטוגנות וחומץ תפוחים. התוצאה אריסטוקרטית וטעימה מאוד.
כמה: 32 שקל. איפה: ינאי 3 ירושלים, 077-9529952.
הפיקנטי: טשרניחובסקי 6, תל אביב
השף איל מרון רוקח בביסטרו המתמחה במטבח הפורטוגלי גרסה עזת טעם של גספאצ'ו קלאסי העשוי מעגבניות, מלפפונים, פלפלים, בצל ושום עם חומץ בן יין אדום, ומוגש עם קרוטונים וקוביות קטנטנות של מלפפון, גזר, בצל סגול ושמן זית.
כמה: 35 שקל. פרטים: טשרניחובסקי 5 תל אביב, 03-6208729.
המעודן: טרטוריה חבה, ירושלים
השף מיכאל כץ מגיש קערת אמייל של גספאצ'ו אפרסקים לבנים ועגבניות, בתיבול עדין של שמן זית, פלפלי צ'ילי, כוסברה ונגיעות שום ודבש. המנה מוגשת לצד פוקאצ'ה אישית עם פרוסות סנט מור עם דבש, טימין ואגוזים שנאפים בטאבון.
כמה: 38 שקל. איפה: יפו 119 ירושלים, 02-6233379.
הגיאורגי: שותא, קיבוץ שמרת
הגרסה המקומית למרק הפמידוראני, מרק עגבניות עם בשר, מוגשת כאן כשהיא מכילה עגבניות טריות, שום, פטרוזיליה, שמן זית ופלפל ירוק חריף, ומוגשת עם טוסטונים של לאווש - לחם גרוזיני.
כמה: 32 שקל. איפה: קיבוץ שמרת, 04-8219208.