מה מתבשל: אייל שני מתרחב
יפתח סניף חדש של רשת המזנון ברמת החייל בתל אביב, וגם: ביסטרו חדש ומסקרן בחיפה, אירוע מסעדות מבפנים ופסטיבל המטבח הצרפתי
קבוצת "החבר'ה היותר טובים" של השף אייל שני והפרסומאי שחר סגל נמצאת בשלבים סופיים של משא ומתן לשכירת נכס ברחוב הברזל ברמת החייל מול בית החולים אסותא, כך נודע ל"כלכליסט". הקבוצה מתכוונת לפתוח במקום סניף חדש ברשת המזנון, שמגישה מאכלים שונים (וגם קצת משונים) בפיתה, נוסף לשלושת הסניפים הקיימים בתל אביב ובפריז. בעתיד שוקלת הקבוצה, שבבעלותה גם המסעדות הסלון וצפון אברקסס, להרחיב את פעילות המזנון גם לניו יורק. מהקבוצה סירבו להגיב לדברים.
וניה בעיר התחתית
ביום חמישי שעבר נפתחה להרצה בעיר התחתית בחיפה וניה ביסטרו. המקום, שנקרא על שם הסופר ונדיקט ירופייב (מחבר "מוסקבה פטושקי"), הוא בבעלות השף שחר סיון (בעבר טבח ברפאל וביועזר בר יין בתל אביב ובצ'אקרה בירושלים), ואורי אלון, בעלים של בית תוכנה. המטבח יהיה מקומי ויתבסס על תוצרת הנמל והשווקים הסמוכים. "המטרה היא לחבר מסורת בישול צרפתית ומסורת ים־תיכונית עם קצת מסורת רוסית", אומר אלון.
בין המנות משאוושה מוטי (על שם אביו של סיון, שגם נמצא במטבח), מגרגירי חומוס מבושלים במרווה ולימון פרסי עם שעועית, קלמרי, צדפות וקונקסה עגבניות (50 שקל); וסלט עדשים שחורות בתיבול הודי עם אפרסמון, מנגו ובצל (38 שקל). שער פלמר 1, 04-6716272.
השפים מארחים
ב־26 בפברואר ייפתחו אירועי "מסעדות מבפנים", שיאפשרו לציבור להתארח במטבחי המסעדות הטובות בתל אביב עד 1 במרץ. האירועים יכללו סדנאות, סיורי קניות, מפגשים וארוחות ביותר מ־30 מסעדות, כמו סדנת פסטה של השף ארי ירזין הכוללת עבודה מעשית במטבח של קפה איטליה; מפגש שיוקדש למטבח הלבנטיני במסעדת ברטי; ומרתון פיצות אצל השף לאון אלקלעי בטוני וספה. 300–50 שקל לכרטיס. לצפייה באתר
צרפת בשש ערים בארץ
פסטיבל המטבח הצרפתי ייפתח ב־9 בפברואר בבאר שבע, חיפה, ירושלים, מצפה רמון, נצרת ותל אביב. לרגל האירוע, הנערך זו השנה השנייה, תגיע ארצה נבחרת של 19 שפים מובילים מצרפת שירכיבו עם שפים ישראלים תפריטים מיוחדים. בין המסעדות המשתתפות: הוטל מונטיפיורי, דלאל, פופינה ופאסטל בתל אביב, פרה על הגג ואדום בירושלים, דנטה בנצרת וסמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע. לצפייה באתר