$
אוכל

מסן פרנסיסקו עד עמק הירדן

השף טאקה טושי ממסעדת סושי ראן בקליפורניה יגיש ארוחת גאלה בהילטון ת"א, מסעדת 1910 תיפתח בדגניה א', ותפריט חורף חדש ברוף טופ של מלון ממילא

גלי וולוצקי 09:0513.11.13
סושי תוצרת חוץ. הערב ב־20:00 תיערך במלון הילטון תל אביב ארוחת גאלה בהשתתפות השף טאקה טושי ממסעדת סושי ראן בסן פרנסיסקו. השף, המתארח השבוע בארץ ביוזמת השגרירות היפנית בישראל, יגיש לסועדים תפריט סושי מיוחד. בארוחה הוא ישתמש בחומרי גלם מיוחדים שהוטסו לרגל האירוע מיפן, כמו טונה כחולה וסוגי סאקה מובחרים של חברת Born שאינם מיובאים לישראל.

 

מחר בשעות 19:00–21:00 יתארח טאקה טושי במסעדת קיוטו בהרצליה, עם תפריט מיוחד והדגמה של שיטות בישול.

מי שמעוניין לטעום ממנות הספיישל שנרקחו בהשראת הביקור גם לאחר האירוע, יוכל לעשות זאת בשבוע הקרוב גם במסעדת יאקימונו בתל אביב, שתגיש מנות כמו קלמארי סשימי עם ביצי טוביקו (100 שקל), סשימי של פרידה טרייה בצורת חיתוך מיוחדת (65–135 שקל), ויקימונו אוסוזוקורי — פרוסות דקות של ילוטייל שעוטפות בייבי ג'ינג'ר (100 שקל).

 

פרטים: 490 שקל לארוחת גאלה בהילטון ת"א, 03-5202023; קיוטו, שנקר 7 הרצליה, 09-9587770; יאקימונו, רוטשילד 19 ת"א 03-5175171.

 

מנות מיוחדות ביאקימונו מנות מיוחדות ביאקימונו צילום: עמית שעל

 

איטלקית בכנרת. מסעדת 1910 בקיבוץ דגניה א' תסיים בקרוב את תקופת ההרצה ותיפתח באופן סדיר גם לקהל הרחב.

המסעדה שוכנת בחצר הראשונים בקיבוץ במבנה בן 103 שנה, ששימש את ראשוני ההתיישבות כלול וכרפת. פתחו את המקום, שמוגדר כמסעדה איטלקית ים תיכונית, השף עודד שוורצברד (בעבר טבח בתפוח זהב, סו שף במסעדת יונתן רושפלד ושף בסיטארה ובמלון הסקוטי), שחר הוכלר (שהיה מבעלי הבר סוטרא ברעננה) ומשקיע לא פעיל בשם אלון הדר (מתחום ההשקיה).

 

"אנחנו מכינים כאן את כל הבצקים, הלחמים והפסטות, ומשתמשים רק בחומרי גלם טריים - תוך העדפה של חומרי גלם מהאזור", מסביר שוורצברד, שהגיע לקיבוץ בעקבות נישואיו לבת הקיבוץ בשמת ויינר, קונדיטורית שבמקביל לעבודתה במסעדה מפעילה גם קונדיטוריה מקומית בבעלותה.

 

עודד שוורצברד עודד שוורצברד צילום: ערן יופי כהן

 

"עם קצת סבלנות אני בהחלט יכול לדמיין מצב שבו בעוד כמה שנים האזור הזה ייראה כמו רמת ישי, שהפכה לאימפריה של מסעדנות", אומר שוורצברד, שטוען כי תושבי עמק הירדן צמאים למקומות בילוי.

 

לקראת הפתיחה היזמים ייבאו טאבון מקצועי מאיטליה שבו ייאפו פיצות דקיקות. עוד בתפריט: ניוקי ישראלי - ניוקי ממולאים בבשר בקר ובשומן כבש מתובלים בראס אל חנות ובהרט, עם ירקות צלויים על גריל פחמים, מטבל פלפלצ'ומה וקציפת איולי עם שמנת חמוצה ועירית (55 שקל למנה, 30 שקל לחצי מנה); סינטה כבושה במלח וסוכר עם ויניגרט חרדל ודבש, צלפים, רוקט ופרמז'ן (55/30 שקל); ופולנטה תירס עם מחית כמהין ואספרגוס טרי (44 שקל). בין הקינוחים פנקוטה קפה עם פירורי קרמבל, טוויל שוקולד לבן ורוטב אספרסו עם הל (32 שקל), וקנולי עם קרם גבינה ותפוח עץ מקורמל (36 שקל).

 

כמעט כל המנות ב־1910 מוגשות בשני גדלים, כדי לאפשר לסועדים לטעום כמה שיותר מנות, ומחירי היין, כך מבטיח שוורצברד, יהיו סבירים. "אני מאוד מקווה שאחרי שנסיים את ההרצה אוכל אפילו להוריד קצת את מחירי המנות. חשוב לי להיות באמת זמין לתושבי האזור, שירגישו שהם יכולים לבוא, לאכול ולשתות בכיף, בלי לפחד מההוצאה".

פרטים: חצר ראשונים, דגניה א', 04-6608565.

 

חורף על הגג. השף קובי בכר (בעבר סו שף במסעדת מול ים), שמונה לפני כשמונה חודשים לתפקיד שף במלון ממילא הירושלמי, חונך תפריט חדש במסעדת הרוף טופ. בתפריט משתמש בכר בחומרי גלם חורפיים כמו ירקות שורש, קטניות ובשר מקומי. בין המנות: מוח עצם עם ברולה ארטישוק ירושלמי וכמהין לבן, המוגש לצד נתחי פילה עגל ומוח עגל (74 שקל); פילה דג לברק על קרם דלעת וניוקי מטוגן (68 שקל) ועוד.

פרטים: מלון ממילא, המלך שלמה 11 ירושלים, 02-5482230.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x